2021-07-28 09:59:46
Φωτογραφία για ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ: Ένα τυπικό Σκανδιναβικό σπίτι στην εξοχή
Το Σκανδιναβικό στυλ δεν έχει τυχαία κατακτήσει μια από τις κορυφαίες και πιο δημοφιλείς τάσεις στην διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων, αφού πρόκειται για ένα ύφος φωτεινό, ευχάριστο, ιδιαίτερα "ζεστό" και διαμορφωμένο γενικά με όχι μεγάλου κόστους επιλογές.

Ταυτόχρονα η κλασσική αρχιτεκτονική του Βορρά σε συνδυασμό με την συνήθεια διατήρησης και ανακαίνισης των παλιών κτισμάτων, εντός και εκτός αστικού ιστού, έχουν σαν αποτέλεσμα τόσο μεμονωμένα σπίτια όσο και ολόκληρες περιοχές ειδικά εκτός των μεγάλων πόλεων που δικαίως διεκδικούν τον χαρακτηρισμό ...."παραμυθένια". 

Το συγκεκριμένο, ένα παλιό ξύλινο κτίσμα του 19ου αιώνα, έχει συντηρηθεί εξωτερικά χωρίς να διαφοροποιηθεί ουσιαστικά η αρχική του όψη ενώ εσωτερικά έχει διαμορφωθεί στο τυπικό Σκανδιναβικό εξοχικό ύφος, αν και δεν αποτελεί εξοχική αλλά μόνιμη κατοικία της οικογένειας Σουηδών που το αγόρασε και το ανακαίνισε. 


Οι ταπετσαρίες,  η καθολική κυριαρχία του ξύλου, το λευκό σαν βασικό χρώμα συνδυαστικά με έντονες αποχρώσεις σε μικρές επιφάνειες και διακοσμητικές λεπτομέρειες, τα εξαιρετικής υφής υφασμάτινα στοιχεία και τα επιλεγμένα vintage κομμάτια πλαισιωμένα από σύγχρονες και απόλυτα λειτουργικές επιλογές επίπλων αποτελούν τα βασικά στοιχεία της εσωτερικής διαμόρφωσης. 

Συνολικά πρόκειται για ένα σπίτι με πραγματικά πανέμορφη ατμόσφαιρα που οφείλεται τόσο στον περιβάλλοντα χώρο με τα δέντρα και το καταπράσινο τοπίο όσο και στην εσωτερική διαμόρφωση και διακόσμηση που συνδυάζει καλαισθησία και πρακτικότητα και εξασφαλίζει στους ενοίκους του μια πραγματικά άνετη καθημερινότητα μέσα στην φύση.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
expressen.se
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Steven Weinberg (1933-2021)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Steven Weinberg (1933-2021)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ