2022-03-09 08:47:17
Φωτογραφία για Η Virgin Hyperloop προσανατολίζεται στην μεταφορά εμπορευμάτων και όχι επιβατών προς το παρόν.
Η Virgin Hyperloop, μια φουτουριστική υπηρεσία τρένων που υπόσχεται μια νέα εποχή ταξιδιών για τους επιβάτες, θα επικεντρωθεί στη μεταφορά εμπορευμάτων, αποκάλυψε η εταιρία.

Η εταιρεία είπε στο BBC News ότι η αλλαγή κατεύθυνσης οφειλόταν σε παγκόσμια ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και στον Covid.

Οι Financial Times, που ανέφεραν για πρώτη φορά την ιστορία, ανέφεραν ότι είχαν επίσης απολύσει περισσότερα από 100 μέλη του προσωπικού.

Οι ειδικοί έχουν εκφράσει αμφιβολίες για τις μηχανολογικές προκλήσεις και τις πρακτικές δυνατότητες των ταξιδιών Hyperloop.

Η εταιρεία δήλωσε: «Η παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού γνώρισε δραματικές αλλαγές το περασμένο έτος, εν μέρει λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.

"Η Virgin Hyperloop ως εταιρεία ανταποκρίνεται στην έντονη ζήτηση των πελατών για ένα σύστημα hyperloop που βασίζεται σε φορτία και εστιάζει τους πόρους της στην παράδοση αυτού του προϊόντος."


Το μακροπρόθεσμο όραμά της παρέμεινε «να αντιμετωπίσει την κινητικότητα των επιβατών», πρόσθεσε η εταιρεία.

Μαγνητικές διαδρομές

Η DP World, πάροχος logistics που ανήκει στην κυβέρνηση του Ντουμπάι και πλειοψηφικό μέτοχο της Virgin Hyperloop, είπε στους Financial Times ότι «η εστίαση στις παλέτες είναι ευκολότερη - υπάρχει λιγότερος κίνδυνος για τους επιβάτες και λιγότερο μια ρυθμιστική διαδικασία».

Η ιδέα ενός Hyperloop συνελήφθη για πρώτη φορά από τον επιχειρηματία τεχνολογίας Elon Musk, ο οποίος πρότεινε την ιδέα ενός συστήματος μεταφοράς υψηλής ταχύτητας σε σωλήνα κενού σε μια ερευνητική εργασία του 2013.

Οι λοβοί θα ταξιδεύουν μέσα από τους σωλήνες με ταχύτητα μεγαλύτερη από 1.000 χλμ./ώρα σε μαγνητικές γραμμές, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούν τα υπάρχοντα τρένα Maglev.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που εργάζονται για να κάνουν το όραμα πραγματικότητα, συμπεριλαμβανομένων των Hyperloop Transportation Technologies και Virgin Hyperloop.

Αρχικά ιδρύθηκε ως Hyperloop Technologies το 2014, η εταιρεία έγινε Virgin Hyperloop όταν ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Richard Branson επένδυσε 85 εκατομμύρια δολάρια (62 εκατομμύρια £) στην επιχείρηση το 2017.

Την εποχή εκείνη χαιρετίστηκε ως «η πιο επαναστατική υπηρεσία τρένου στον κόσμο».

Στα τέλη του 2020, η εταιρεία αποκάλυψε το όραμά της για το μέλλον των ταξιδιών Hyperloop - με ένα βίντεο που οδηγεί τους ανθρώπους σε ένα τυπικό ταξίδι "από την άφιξη στην πύλη έως την επιβίβαση στο pod".

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ,VIRGIN HYPERLOOPΛεζάντα εικόνας,

Δύο επιβάτες οδήγησαν σε ένα λοβό στην πίστα δοκιμών Virgin Hyperloop στην έρημο της Νεβάδα

Ο Sultan Bin Sulayem, ο πρόεδρος της εταιρείας, το αποκάλεσε "το πρώτο νέο μέσο μαζικής μεταφοράς του αιώνα".

Η Virgin είναι η μόνη εταιρεία που έχει ολοκληρώσει μια επιτυχημένη διαδρομή επιβατών χρησιμοποιώντας τεχνολογία hyperloop μέχρι στιγμής. Χρειάστηκαν δύο επιβάτες - και οι δύο προσωπικό της εταιρείας - σε μια πίστα δοκιμών 500 μέτρων, φτάνοντας ταχύτητες 107 μίλια/ώρα (172 χλμ./ώρα) τον Νοέμβριο του 2020.

Αλλά πολλοί θεώρησαν ότι η τεχνολογία ήταν περισσότερο διαφημιστική εκστρατεία από το Hyperloop.

Προς το παρόν, το σύστημα μεταφορών δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις στροφές, επομένως οι ράγες πρέπει να κινούνται σε ευθεία γραμμή.

Επιπλέον, το κόστος κατασκευής τέτοιων συστημάτων σε κλίμακα θα ανέλθει σε δισεκατομμύρια.

bbc.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ