2022-03-18 17:35:34
Φωτογραφία για Οι ευρωπαϊκοί σιδηρόδρομοι παραμένουν προσηλωμένοι στις προσπάθειες ανακούφισης των προσφύγων της Ουκρανίας.
Με την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, η CER συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τα μέλη της για να διασφαλίσει τη ροή των προσφύγων προς ασφαλή καταφύγια και να βοηθήσει στην παροχή βοήθειας.

Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, περίπου τρία εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν πλέον εγκαταλείψει την Ουκρανία τις τρεις εβδομάδες μετά τη ρωσική εισβολή. Καθώς ο πόλεμος συνεχίζει την τραγική καταστροφή του, η ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια για τους Ουκρανούς τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας αυξάνεται. Η Κοινότητα Ευρωπαϊκών Εταιρειών Σιδηροδρόμων και Υποδομών ( CER ) συνεργάζεται στενά με τα μέλη της για την παρακολούθηση της ταχέως εξελισσόμενης κατάστασης των μεταφορών επί τόπου. Δύο μέτωπα παραμένουν κρίσιμα. εξασφάλιση της συνεχούς ροής προσφύγων προς ασφαλή καταφύγια πέρα ​​από τις παραμεθόριες περιοχές και βοήθεια στην παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.

Από το ξέσπασμα του πολέμου, οι ευρωπαϊκοί σιδηρόδρομοι έσπευσαν να ανταποκριθούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό που αναζητούσε καταφύγιο σε όλη την Ευρώπη
. Με περίπου 1,9 εκατομμύρια αφίξεις προσφύγων στην Πολωνία, οι πολωνικοί κρατικοί σιδηρόδρομοι PKP βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών ανθρωπιστικής βοήθειας. Μέχρι τις 14 Μαρτίου, η PKP είχε δεχθεί περισσότερους από 150.000 πολίτες που έφτασαν με τρένο σε τρία από τα κύρια σημεία διέλευσης κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων. Ο πιο πολυσύχναστος συνοριακός σταθμός της Πολωνίας, ο Przemyśl Główny, είναι, όπως πολλοί από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς αφίξεων, τώρα ανοιχτός 24 ώρες το 24ωρο, φιλοξενεί φιλανθρωπικές οργανώσεις και εθελοντές που είναι παρόντες για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και προσφέρει έναν προσωρινό χώρο ανάπαυσης για τους διερχόμενους επιβάτες που χρειάζονται ντους, ένα ζεστό γεύμα και ένα κρεβάτι, ιδιαίτερα μητέρες με παιδιά και ηλικιωμένους.

Καθώς ο αριθμός των ολοένα και πιο ευάλωτων Ουκρανών προσφύγων συνεχίζει να αυξάνεται, ο κίνδυνος είναι να κορεστούν οι συνοριακές εγκαταστάσεις. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να συμβαδίσουμε με τις νέες αφίξεις και να τους βοηθήσουμε να φτάσουν σε λιγότερο πολυσύχναστα κέντρα βοήθειας και υποδοχής που μπορούν να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες τους. Η PKP έχει ήδη παράσχει πάνω από 425.000 δωρεάν επόμενα ταξίδια.

Φυσικά, δεν είναι μόνοι. Ο ουγγρικός σιδηροδρομικός φορέας MÁV έχει δει μια σταθερή αύξηση στον αριθμό των αφίξεων προσφύγων με τρένα. Για τη διευκόλυνση του ταξιδιού τους, η MÁV έχει εκδώσει μέχρι στιγμής (15 Μαρτίου) περίπου 105.500 από τα δωρεάν εισιτήρια αλληλεγγύης της . Στη Σλοβακία, η Železničná Spoločnosť Slovensko (ZSSK) αναφέρει περίπου 75.000 δωρεάν εισιτήρια που εκδόθηκαν σε πρόσφυγες (μέχρι τις 13 Μαρτίου), ενώ οι γειτονικοί τσεχικοί σιδηρόδρομοι České Dráhy (ČD) έχουν βοηθήσει περισσότερους από 100.000 Ουκρανούς να ταξιδέψουν δωρεάν (10 Μαρτίου). Η γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn (DB) εν τω μεταξύ έχει διανείμει 100.000 από τη δωρεάν βοήθεια τηςεισιτήρια, αναγνωρισμένα σε πολλές χώρες (13 Μαρτίου). Πιο δυτικά, η γαλλική εταιρεία SNCF εκτιμά ότι έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 10.000 δωρεάν ταξίδια με τα τρένα τους (15 Μαρτίου) και όσο μακριά από την Ισπανία, η Renfe έχει παράσχει πάνω από 4.500 δωρεάν εισιτήρια (16 Μαρτίου). Ακόμη και σε μικρότερες χώρες όπως η Δανία, η σιδηροδρομική εταιρεία DSB έχει ήδη μεταφέρει περίπου 1.300 Ουκρανούς πρόσφυγες δωρεάν (13 Μαρτίου). Συνολικά, οι σιδηροδρομικές εταιρείες μέλη του CER σε τουλάχιστον 23 χώρες προσφέρουν δωρεάν ταξίδια ή/και αναγνωρίζουν δωρεάν εισιτήρια άλλων φορέων για να διευκολύνουν τα επίπονα ταξίδια των Ουκρανών προσφύγων. Υπάρχουν επίσης πολλοί σταθμοί που έχουν δημιουργηθεί με ζώνες υποδοχής, όπου το προσωπικό των σιδηροδρόμων ή/και οι εργαζόμενοι στην παροχή βοήθειας παρέχουν πληροφορίες επί τόπου, χώρους ανάπαυσης και υποστήριξη.

Σε άλλο μέτωπο, οι σιδηρόδρομοι στήνουν χερσαίες γέφυρες για να μεταφέρουν βοήθεια στην Ουκρανία. Παροχές που περιλαμβάνουν ιατρικές προμήθειες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης παρέχονται σε υπάρχουσες και ειδικές υπηρεσίες που συχνά προκύπτουν από συνεργασίες μεταξύ διαφορετικών φορέων εκμετάλλευσης σιδηροδρομικών φορτίων. Η DB συντόνισε, σε συνεργασία με τις DB Cargo, DB Cargo Polska, PKP LHS και Ukrainian Railways, ένα πρώτο τρένο που αναχώρησε από τη Γερμανία στις 10 Μαρτίου με 15 εμπορευματοκιβώτια που μετέφεραν 350 τόνους βοήθειας. Η SNCF Fret ετοιμάζει αυτήν τη στιγμή με την SNCF Réseau, την εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης βαγονιών Ermewa και την DB Cargo ένα ανθρωπιστικό τρένο που θα μεταφέρει περίπου 500 παλέτες με προμήθειες βοήθειας που συλλέγονται στη Γαλλία. Σε συντονισμό με την Ελβετική Υπηρεσία Ανάπτυξης και Συνεργασίας (SDC), η SBB Cargo μεταφέρει επίσης ανθρωπιστικά αγαθά στην Ουκρανία (σε συνεργασία με την PKP). Η βοήθεια που συγκεντρώθηκε στην Τσεχική Δημοκρατία κατευθύνεται επίσης προς την Ουκρανία με τρένο με τη βοήθεια βαγονιών από την ČD Cargo. Οι ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές εταιρείες δεν βοηθούν μόνο στη μετακίνηση αλλά και στη συλλογή βοήθειας, μαζί με τοπικές ενώσεις, αρχές και υπουργεία ή οργανώνοντας τις δικές τους δωρεές μεταξύ των εργαζομένων, στα τρένα και στους σταθμούς.

Η ευρωπαϊκή σιδηροδρομική κοινότητα παραμένει προσηλωμένη στην έκφραση της αλληλεγγύης της προς την Ουκρανία και τον λαό της και θα συνεχίσει να στηρίζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες διεθνούς βοήθειας σε στενή συνεργασία με τοπικές, περιφερειακές, εθνικές και κοινοτικές αρχές, καθώς και με άλλες σιδηροδρομικές εταιρείες και άλλους φορείς μεταφορών.

globalrailwayreview.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ