2022-08-17 08:35:03
Φωτογραφία για Η ιταλική εταιρεία τρένων υψηλής ταχύτητας μπαίνει στην ισπανική αγορά
Πρόκειται για ένα νέο βήμα στη στρατηγική διεθνοποίησης της ιταλικής κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων που σχεδιάζει να επεκταθεί

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ξεκίνησαν οι τεχνικές δοκιμές στη σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης χρησιμοποιώντας τα ιταλικά τρένα υψηλής ταχύτητας Frecciarossa 1000. 

Αυτές οι δοκιμές είναι το τελευταίο βήμα πριν δοθεί το πράσινο φως στην ιταλική κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων FS Group για να λειτουργήσει τα οχήματά της στην ισπανική υποδομή και έτσι να παράσχει στην τοπική αγορά μια νέα ανταγωνιστική υπηρεσία.

Η θυγατρική της FS στην Ισπανία θα ονομάζεται Iryo και οι υπηρεσίες της αναμένεται να ξεκινήσουν κάπου μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Επιπλέον, τα τρένα Frecciarossa δεν θα κινούνται μόνο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Ισπανίας, αλλά και προς Σεβίλλη, Μάλαγα, Βαλένθια, Σαραγόσα και Αλικάντε.


Η εξαιρετική βιωσιμότητα είναι επίσης στον χάρτη

Δεν είναι η πρώτη επέκταση του Ομίλου FS εκτός των ιταλικών συνόρων. Τον Δεκέμβριο του 2021, η εταιρεία ξεκίνησε την πρώτη της διασυνοριακή σύνδεση που συνδέει τις πόλεις του Μιλάνου και του Παρισιού, καθιστώντας την πρώτη ξένη εταιρεία σιδηροδρόμων που δραστηριοποιείται στη γαλλική αγορά υψηλής ταχύτητας. Η κίνηση ήρθε αφότου η νομοθεσία της ΕΕ κατάργησε τα εμπόδια σε έναν ενιαίο ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό χώρο, εναρμονίζοντας τους κανονισμούς μεταξύ των εθνικών συστημάτων επιβατών-σιδηροδρομικών μεταφορών.

Όσον αφορά την Ισπανία, η μάρκα Iryo υπόσχεται υπηρεσία ενός ταξιδιού 3 ωρών μεταξύ Βαρκελώνης και Μαδρίτης, με τα πρώτα εισιτήρια να κυκλοφορούν το φθινόπωρο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του τρένου, εκτός από τις υψηλές επιδόσεις του, είναι και οι βιώσιμες ιδιότητές του: το Frecciarossa 1000 είναι στην πραγματικότητα σχεδόν εξ ολοκλήρου ανακυκλώσιμο και επιτρέπει την εξοικονόμηση 80% διοξειδίου του άνθρακα ανά επιβάτη σε κάθε κατεύθυνση, όπως πιστοποιείται από το Environmental Impact. Πιστοποίηση (EPD).

Η ίδια βιωσιμότητα βρίσκεται στη βάση της αποστολής του Ομίλου FS, ο οποίος και στην Ισπανία θέλει να προωθήσει όλο και περισσότερο τη συλλογική κινητικότητα , όπως υποδεικνύεται επίσης από τους βιώσιμους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

themayor.eu

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ