2022-11-17 00:13:54
Φωτογραφία για Πεντάγωνο: Δεν αναμένεται ουκρανική νίκη σύντομα, ίσως επικρατήσει πολιτική λύση
Ο επικεφαλής του στρατού των ΗΠΑ υποβάθμισε τις πιθανότητες πλήρους στρατιωτικής νίκης της Ουκρανίας βραχυπρόθεσμα, προειδοποιώντας ότι η Ρωσία εξακολουθεί να έχει σημαντική μαχητική ισχύ εντός της χώρας παρά τις στρατιωτικές αποτυχίες που είχε η εισβολή της.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σύμφωνα με την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίξουν την Ουκρανία στις προσπάθειές που καταβάλλει να αμυνθεί απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις εισβολής "για όσο χρόνο χρειαστεί"

"Η Ουκρανία θα συνεχίσει να αντέχει. Η Ουκρανία δεν πρόκειται να υποχωρήσει", δήλωσε ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, Στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία είναι ελεύθερη "και θέλει να παραμείνει ελεύθερη".

Ο ίδιος επισήμανε ότι εναπόκειται στο Κίεβο να καθορίσει πότε και πώς θα διαπραγματευτεί με τη Μόσχα.

Τόσο ο στρατηγός Μίλεϊ, όσο και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, υπογράμμισαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στηρίξουν την Ουκρανία "για όσο και αν χρειαστεί".


Σύμφωνα με τον Μίλεϊ, το ενδεχόμενο ουκρανικής νίκης κάποια στιγμή σύντομα δεν είναι μεγάλο, αλλά ενδεχομένως να επικρατήσει πολιτική λύση.

"Η πιθανότητα μιας ουκρανικής στρατιωτικής νίκης - που ορίζεται ως εκδίωξη των Ρώσων από όλη την επικράτεια της Ουκρανίας συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας - η πιθανότητα να συμβεί αυτό σύντομα δεν είναι μεγάλη, στρατιωτικά", είπε ο αρχηγός του στρατού των ΗΠΑ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι "πολιτικά, ίσως μπορέσει να υπάρξει μια πολιτική λύση, με την οποία οι Ρώσοι θα αποσυρθούν. Αυτό είναι δυνατό", πρόσθεσε, λέγοντας ότι η Ρωσία αυτή τη στιγμή είναι υπό πίεση.

Όπως επισήμανε ο Αμερικανός στρατηγός, η ρωσική εισβολή έχει αποτύχει σε όλα τα μέτωπα και ως εκ τούτου η Μόσχα διεξάγει μια "εκστρατεία τρόμου" στην Ουκρανία.

Εκτίμησε δε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε χτες τη μεγαλύτερη πιθανώς πυραυλική της επίθεση στην Ουκρανία και περίπου το ένα τέταρτο των Ουκρανών βρίσκονται χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας συνιστούν "έγκλημα πολέμου".

Τέλος, ο Στρατηγός Μίλεϊ ανέφερε ακόμα ότι επιχειρήθηκε επικοινωνία με τους Ρώσους ομολόγους τους μετά το πυραυλικό περιστατικό χτες στην Πολωνία, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ