2023-01-23 21:00:43
Φωτογραφία για DIY χειμωνιάτικα κηροπήγια με φυσικά υλικά
Τα διακοσμητικά κεριά και τα κηροπήγια είναι από τις πιο απλές και οικονομικές DIY-Κατασκευές και με απλά, φυσικά υλικά μπορούν να κατασκευαστούν πραγματικά πολύ καλαίσθητα αντικείμενα για την διακόσμηση του σπιτιού. 

Για την κατασκευή τους θα χρειαστείτε μικρά ή μεγαλύτερα απλά γυάλινα βάζα - κηροπήγια, μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης και ξερά κλαδάκια, φλοιό πεύκου, πέταλα κουνουναριών, φλοιό ευκάλυπτου ή σημύδας. 

Με φλοιό πεύκου

Καλύψτε, με την βοήθεια της κόλλας, το μεγαλύτερο μέρος του βάζου με ακανόνιστα κομμένα κομμάτια φυσικού φλοιού πεύκου.

Αφήστε μόνο ένα μικρό κενό, στο οποίο μπορείτε να κολλήσετε πολύ μικρά κομμάτια φλοιού ή 1-2 λεπτά κλαδάκια, από το οποίο θα διακρίνεται η  φλόγα του κεριού. 

Μερικές  σειρές φυσικό σκοινί, το οποίο θα κολλήσετε επίσης με την κόλλα, στο επάνω και κάτω μέρος του βάζου θα κάνουν το αποτέλεσμα ακόμη πιο καλαίσθητο. 


Με φυσικά ξερά κλαδάκια

Ο πιο απλός τρόπος κατασκευής ενός κηροπηγίου με φυσικό ξύλο. 

Απλά κολλήστε με την κόλλα τα κλαδάκια περιμετρικά του βάζου.

Προαιρετικά μπορούν να προστεθούν φυσικά στοιχεία όπως φυσικά βρύα ή και φυσικό σκοινί. 

 

Πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε κατασκευές αυτής της μορφής δημιουργεί και η τοποθέτηση των ξύλων όχι κάθετα αλλά διαγώνια και με τρόπο που στην επιφάνεια του βάζου να σχηματίζονται "ρόμβοι". 

Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί και με λεπτά κομμάτια ακατέργαστου ξύλου κάθε μορφής.

Με πέταλα κουκουναριών

Πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα και το μόνο που θα χρειαστεί είναι να "διαλύσετε" μερικά ξερά κουκουνάρια και να κολλήσετε με την κόλλα στην επιφάνεια του βάζου τα πέταλα σε διαδοχικές σειρές. 

Με φλοιό ευκάλυπτου ή σημύδας

Χρησιμοποιείστε όσο πιο μεγάλα κομμάτια φλοιού για να καλύψετε περιμετρικά το βάζο-κηροπήγιο, είτε πλήρως είτε με τρόπο που να δημιουργούνται κενά από τα οποία θα διακρίνεται η φλόγα του κεριού. 

Ο φλοιός αυτής της μορφής συγκρατείται δύσκολα με κόλλα για αυτό και ο πιο πρακτικός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε φυσικό σπάγγο για να τον συγκρατήσετε επάνω στο βάζο. 

Tips

- Αντί κόλλας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πιστόλι σιλικόνης. Απλά, ανάλογα και με το μέγεθος του κηροπηγιού και του κεριού, ενδέχεται η θερμότητα να λιώσει ελαφρά την θερμοκόλλα για αυτό και μια ισχυρή κόλλα ενδείκνυται περισσότερο. 

- Πριν χρησιμοποιήσετε τον φυσικό φλοιό ή τα κουκουνάρια πλύντε τα με χλιαρό νερό και αφήστε  τα στον ήλιο να στεγνώσουν.

Μετά την ολοκλήρωση κάθε κατασκευής ο φλοιός ή τα κουκουνάρια μπορούν και να περαστούν με γυαλιστερό διαφανές προστατευτικό βερνίκι, αν προτιμάτε αυτή την υφή και όψη και όχι την ματ φυσική τους. 

- Σε καταστήματα με υλικά για DIY Κατασκευές θα βρείτε διακοσμητικό φλοιό διαφόρων τύπων όπως και έτοιμα κομμένα πέταλα κουκουναριών.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

pinterest.com/soulouposeto 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ