2012-06-29 21:42:26
Φωτογραφία για Η «κυνική» Ιταλία και ο τελικός που ίσως κριθεί στα πέναλτι...
Τί έγραψε ο τεχνικός του Ολυμπιακού στην O'Jogo για την επικράτηση της «Σκουάντρα Αντζούρα» επί της Γερμανίας και πώς πιστεύει ότι θα αναδειχτεί ο επόμενος πρωταθλητής Ευρώπης

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ υποκλίνεται στον... κυνισμό των Ιταλών. Η καλύτερα στην ικανότητά τους να μην υποκύπτουν όταν υποφέρουν και να προτάσσουν την εξυπνάδα τους στην κόντρα επίθεση. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού εκτός από την ανάλυσή του για τους Πορτογάλους, κάτι που διαβάσατε νωρίτερα στο katimagiko.gr, έγραψε στην εφημερίδα O'Jogo και για τη μάχη της Ιταλίας με τη Γερμανία. Παράλληλα έδωσε τα προγνωστικά του για τον τελικό της Κυριακής. Προβλέπει ότι θα υπάρχει απόλυτη ισορροπία και δεν αποκλείει και ο τελικός να κριθεί στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι... Το katimagiko.gr σας προσφέρει και αυτό το άρθρο του στην έντυπη έκδοση της πορτογαλικής εφημερίδας. Πατήστε ΕΔΩ για να τον διαβάσετε

Ακολουθεί το σημείο του άρθρου του που αναφέρεται στον δεύτερο ημιτελικό, αλλά και τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος «Για να περάσει μια τόσο πολύ ισχυρή ομάδα όπως είναι η Γερμανία, η Ιταλία κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στον τελικό του Euro'2012 επιδεικνύοντας όλα τα κύρια χαρακτηριστικά που αναγνωρίζουμε στο "calcio".


Πρώτον, την ικανότητα να επιβιώνει όταν υποφέρει, ακόμα όταν βρίσκεται ακριβώς "στα σχοινιά". Οπως στα πρώτα λεπτά του αγώνα, οπότε η ομάδα της Ιταλίας κατάφερε να διατηρήσει την ενότητά της, δεν διαλύθηκε ποτέ.

Στη συνέχεια, τη μοναδική ικανότητα της καλής οργάνωσης της άμυνάς της, μικραίνοντας το χώρο για τους αντιπάλους για να τελειώσουν μια προσπάθεια. Επίσης, την ικανότητα μείωσης όπου είναι δυνατόν του ρυθμού του παιχνιδιού.

Τέλος, την εξαιρετική ικανότητα για τη μετάβαση στην αντεπίθεση. Η ικανότητα να μεταφέρει ταχύτατα την μπάλα από τη δική της περιοχή σε εκείνη των αντιπάλων.

Αν προσθέσουμε και την ικανότητα διαχείρισης ενός πραγματικού αστέρα, όπως έδειξε με τον Μπαλοτέλι ο προπονητής του, τότε έχουμε τα συστατικά μιας ακόμα επιτυχίας του ιταλικού ποδοσφαίρου, που πάντα χαρακτηρίζεται από την κυνικότητα του αποτελέσματος.

Τώρα έχουμε το παιχνίδι μεταξύ της Ισπανίας και της Ιταλίας. Στη φάση των ομίλων ήταν πολύ ισορροπημένη η αναμέτρησή τους. Και τώρα, νομίζω. Και πάλι η ισορροπία θα κυριαρχήσει. Και ο τελικός μπορεί να κριθεί από την διαδικασία των πέναλτι...

 http://www.katimagiko.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα έβγαλαν, την έσωσαν
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα έβγαλαν, την έσωσαν
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ