2012-06-29 22:35:04
Φωτογραφία για «ΒΛΕΠΕΙ» ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ EURO Ο ΖΑΡΝΤΙΜ
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, συνεχίζει να σχολιάζει το Euro σε πορτογαλική εφημερίδα και αρθρογραφεί για την Ιταλία και τον τελικό.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έγραψε στην "O Jogo":

«Για να περάσει μια τόσο πολύ ισχυρή ομάδα όπως είναι η Γερμανία, η Ιταλία κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στον τελικό του Euro'2012 επιδεικνύοντας όλα τα κύρια χαρακτηριστικά που αναγνωρίζουμε στο "calcio".

Πρώτον, την ικανότητα να επιβιώνει όταν υποφέρει, ακόμα όταν βρίσκεται ακριβώς "στα σχοινιά". Όπως στα πρώτα λεπτά του αγώνα, οπότε η ομάδα της Ιταλίας κατάφερε να διατηρήσει την ενότητά της, δεν διαλύθηκε ποτέ.

Στη συνέχεια, τη μοναδική ικανότητα της καλής οργάνωσης της άμυνάς της, μικραίνοντας το χώρο για τους αντιπάλους για να τελειώσουν μια προσπάθεια. Επίσης, την ικανότητα μείωσης όπου είναι δυνατόν του ρυθμού του παιχνιδιού.

Τέλος, την εξαιρετική ικανότητα για τη μετάβαση στην αντεπίθεση. Η ικανότητα να μεταφέρει ταχύτατα την μπάλα από τη δική της περιοχή σε εκείνη των αντιπάλων.

Αν προσθέσουμε και την ικανότητα διαχείρισης ενός πραγματικού αστέρα, όπως έδειξε με τον Μπαλοτέλι ο προπονητής του, τότε έχουμε τα συστατικά μιας ακόμα επιτυχίας του ιταλικού ποδοσφαίρου, που πάντα χαρακτηρίζεται από την κυνικότητα του αποτελέσματος.

Τώρα έχουμε το παιχνίδι μεταξύ της Ισπανίας και της Ιταλίας. Στη φάση των ομίλων ήταν πολύ ισορροπημένη η αναμέτρησή τους. Και τώρα, νομίζω ότι και πάλι η ισορροπία θα κυριαρχήσει. Και ο τελικός μπορεί να κριθεί από την διαδικασία των πέναλτι».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γέμισε τυφλούς και η Χίος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γέμισε τυφλούς και η Χίος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ