2012-06-29 23:49:10
Φωτογραφία για Έφεση θα ασκήσει ο έμπορος του θανάτου
Ο Ρώσος έμπορος όπλων Βίκτορ Μπουτ, ο οποίος καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη στις ΗΠΑ, θα ασκήσει έφεση, είπε ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί σε μια υπόθεση που προκαλεί εντάσεις ανάμεσα στην Μόσχα και στην Ουάσινγκτον. Ο Μπουτ, για την δράση του οποίου είχε γραφτεί το βιβλίο "Έμπορος του Θανάτου" και αποτέλεσε έμπνευση για την ταινία Ο Κυρίαρχος του Παιχνιδιού (Lord of War) καταδικάστηκε τον Απρίλιο διότι συμφώνησε να πουλήσει όπλα σε Αμερικανούς μυστικούς πράκτορες οι οποίοι υποδύονταν τους Κολομβιανούς αντάρτες που ήθελαν να επιτεθούν σε Αμερικανούς στρατιωτικούς.

"Συμφωνήσαμε πλέον τα επόμενα βήματά μας", είπε ο Ρώσος δικηγόρος του Μπουτ, ο Βίκτορ Μπουρόμπιν.

"Αρχικά θα υποβάλουμε έφεση σε εφετείο, κατόπιν στο Ανώτατο Δικαστήριο και έπειτα θα στραφούμε στην επιτροπή απονομής χάριτος της Προεδρίας. Ύστερα θα επιδιώξουμε να φέρουμε τον Βίκτορ Μπουτ στην πατρίδα, για να εκτίσει την ποινή του εδώ", είπε ο δικηγόρος.

Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε πριν από τη σύλληψή του το 2008 ότι ο 46χρονος Μπουτ είχε αναμιχθεί σε λαθρεμπόριο όπλων κατά παραβίαση εμπάργκο του ΟΗΕ, προς καθεστώτα και ένοπλες ομάδες χωρών που προέβαιναν σε κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - στην Ανγκόλα, στη Λιβερία, στη Σιέρα Λεόνε, στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό κ.ά.

Το Κρεμλίνο λέει ότι η δίωξη Μπουτ έχει πολιτικά κίνητρα και η ρωσική κυβέρνηση λέει ότι θα προσπαθήσει αυτός να επιστρέψει στη χώρα.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ