2023-06-12 20:20:05
Φωτογραφία για ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ : Δημοτικές Εκλογές 2023  (Γραφει ο Γιώργος Δ. Ζαρέντης)



Σεβόμενος την διαδικασία που μας παρέχει το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα, ο πολίτης να επιλέξει, με την ψήφο του, ποιον επιθυμεί να κυβερνήσει τη Χώρα για τα επόμενα 4 χρόνια και ποιοι θα βρίσκονται στην αντιπολίτευση ως συνεπίκουροι μιας καλής διακυβέρνησης και ως ¨προστάτες¨ της καλής λειτουργίας του Κράτους και στα τρία επίπεδα του ( νομοθετικό, εκτελεστικό, δικαστικό) .....



Θεωρώντας δε , ως σημαντικότερη αυτή την εκλογική διαδικασία  οποιασδήποτε άλλης , είτε αφορά τις Περιφερειακές, είτε τις Δημοτικές εκλογές, για τον απλούστατο λόγο ότι οι βουλευτικές εκλογές έχουν σχέση με το σύνολο των πολιτών και για πολιτικές που τους αφορούν όλους και τους αγγίζουν κατά πολύ περισσότερο απ ότι οι Περιφερειακές και με μεγαλύτερη απόσταση οι Δημοτικές εκλογές. Είναι αυτό που λέγεται, η σύγκριση μεταξύ του δάσους, της συστάδας δέντρων και του δέντρου.


Καλά είναι να βλέπουμε ολόκληρο το δάσος στο οποίο βρίσκεται και η συστάδα και το δέντρο. Εκτός και εάν, (εάν επαναλαμβάνω) έχουμε μεγάλο βαθμό μυωπίας και περιτριγυρίζουμε γύρω σ αυτό που βλέπουμε, φτάνουμε και θέλουμε να κατακτήσουμε.

Έχοντας αυτά κατά νου, εκτιμώ ως υπερβολικά βιαστικές, άστοχες και σε κάποιες περιπτώσεις προκλητικές για τους δημότες τις κινήσεις των πολιτικών παρατάξεων στο Δήμο μας αφού η όλη στάση τους έχει δείγματα απαξίωσης της κύριας εκλογικής διαδικασίας , ενώ θα ήταν λογικό να συμμετέχουν ενεργά και να καταγράψουν έτσι την κοινωνικό – πολιτική ιδεολογία που τους εκφράζει δείχνοντας και στους δημότες πώς θα λειτουργήσουν στην περίπτωση που τους επιλέξουν.



Κλείνοντας, ικανοποιώντας και τους φίλους που με προέτρεψαν να γράψω κάτι, υπενθυμίζω την δημοκρατική διαδικασία , τη σειρά των κινήσεων για την συγκροτημένη κάθοδο σε εκλογικές διαδικασίες.

Α. Δημιουργία Παράταξης από ένα ικανό αριθμό ατόμων. Β. Διακίνηση του καταστατικού και της κοινωνικό πολιτικής ιδεολογίας της παράταξης., με ομιλίες και επίσημα δημοσιεύματα.  Γ. Συγκρότηση σε σώμα της Παράταξης. Δ. Σύγκλιση γενικής συγκέντρωσης των μελών της Παράταξης ( τα κόμματα το λένε Συνέδριο) όπου τίθενται σε ψηφοφορία τόσο η επιλογή επικεφαλή για το ψηφοδέλτιο, όσο και για υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. κ.α 

Εκτός και εάν, φέρουμε στα μέτρα μας την περιβόητη φράση:

Το L'État, c'est moi  

(Εγώ είμαι το Κράτος)

Αυτά ως παρένθεση, τα υπόλοιπα , ίσως, μετά τις βουλευτικές εκλογές.



Γιώργος Δ. Ζαρέντης

Δημότης

Δήμου Ξηρομέρου

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ