2023-06-15 20:56:45
Φωτογραφία για Πιστοποίηση 18 παιδικών χαρών για πρώτη φορά στον Δήμο Ξηρομέρου.

 



 

Ημερομηνία, 15.6.2023

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ανακοινώνουμε στους πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου, ότι πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Δήμο Ξηρομέρου, η πιστοποίηση 18 παιδικών χαρών, μετά από πολύ δουλειά και μετά από μία πολύ επίπονη διαδικασία και τα επίσημα έγγραφα (εκθέσεις επιθεώρησης, βεβαιώσεις ελέγχου) έχουν έρθει στον Δήμο Ξηρομέρου. Εκκρεμεί η τοποθέτηση του σήματος όπως προβλέπεται από την νομοθεσία, που θα γίνει στο επόμενο χρονικό διάστημα (έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες). Πρόκειται για αναβαθμισμένες παιδικές χαρές με χρηματοδότηση από το Φιλόδημος ΙΙ, αλλά και με αρκετά χρήματα από το ταμείο του Δήμου, μιας και τα χρήματα του Φιλόδημος ΙΙ ήταν λίγα και δεν περιλάμβαναν τις παιδικές χαρές για όλα τα χωριά, μία αδικία που αποκαταστήσαμε.


Η χρηματοδότηση από το Φιλόδημος ΙΙ ήταν μόνο για την προμήθεια οργάνων 14 παιδικών χαρών. Με τα χρήματα του Δήμου φτιάχτηκαν εξ ολοκλήρου επιπλέον 4 παιδικές χαρές (Βάρνακας, Πρόδρομος, Μαχαιρά, Καραϊσκάκη), έγιναν οι εργασίες τοποθέτησης των οργάνων σε όλες τις παιδικές χαρές, δημιουργήθηκαν οι απαραίτητες από τη νομοθεσία περιφράξεις και τοποθετήθηκε και ο αστικός εξοπλισμός που απαιτούνταν για την πιστοποίηση (φωτισμός, καλαθάκια αποριμμάτων, παγκάκια κ.λπ).

Παράλληλα, σχεδιάζεται η δημιουργία παιδικών χαρών και σε 4 ακόμα Κοινότητες και οικισμούς (Βλυζιανά - Αγράμπελα - Ρίβιο - Κουβαράς).

Θέλουμε να τονίσουμε προς τους πολίτες, ότι οι παιδικές χαρές είναι για μικρά παιδιά μέχρι κάποιας ηλικίας και όχι για μεγάλα παιδιά και για τους ενήλικες. Πρέπει όλοι να σεβαστούμε και να προστατέψουμε τις εγκαταστάσεις των παιδικών χαρών, γιατί είναι φτιαγμένες με δικά μας χρήματα και δικά μας παιδιά τις χρησιμοποιούν.

Δυστυχώς κάποιοι, όλα αυτά δεν τα τηρούν και έχουμε βανδαλισμούς και καταστροφές στις παιδικές χαρές, που δεν γίνεται να τις κάνουν μικρά παιδιά.

Σε αυτή την περίπτωση, οι πιστοποιημένες παιδικές χαρές, πολύ σύντομα θα καταστούν και πάλι ακατάλληλες.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ