2023-06-16 20:33:46
Φωτογραφία για Ο Θανάσης Λύρος στην Ελβετική Πρεσβεία στην Αθήνα για την Εθνική Εορτή της Ελβετίας.
Στην Πρεσβευτική κατοικία του Ελβετού Πρέσβεως στην Ελλάδα, Stefan Estermann, βρέθηκε χθες Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Θανάσης Λύρος, για τον επίσημο εορτασμό της Εθνικής Εορτής της Ελβετίας.. Ως γνωστόν, την 1η Αυγούστου η Ελβετία γιορτάζει την Εθνική της Εορτή (1η Αυγούστου του 1291 ιδρύθηκε η Ελβετική Συνομοσπονδία από τα τρία καντόνια «του Δάσους», Uri, Schwyz και Unterwalden»). Κάθε χρόνο η Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα διοργανώνει επετειακή εκδήλωση στην Πρεσβευτική κατοικία στην οποία προσκαλούνται οι Ελληνικές Αρχές καθώς και εκπρόσωποι του κοινωνικού και οικονομικού ελληνο-ελβετικού χώρου. Λόγω των καλοκαιρινών διακοπών η εκδήλωση πραγματοποιείται πάντοτε σε ημερομηνία προγενέστερη της 1ης Αυγούστου.

Ο κ. Λύρος έγινε δεκτός στην κεντρική είσοδο της κατοικίας τους στην Αθήνα από τον Ελβετό Πρέσβυ, Stefan Estermann και την σύζυγό του καθώς και τους Διπλωματικούς Ακόλουθους της Πρεσβείας.


Στο δείπνο που ακολούθησε μετά την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών, ο κ. Λύρος συζήτησε, επί μακρόν, με τον Πρέσβυ της Ελβετίας και είχε την ευκαιρία να του εκθέσει τις απόψεις του συνδυασμού του για την προώθηση των από χρόνια στάσιμων σχέσεων, που έχουν προκύψει από την αδελφοποίηση Μεσολογγίου και Schöfflisdorf, γενέτειρας του μεγάλου Ελβετού Φιλέλληνα, Ιωάννου Ιακώβου Μάγερ, που τόσα προσέφερε στον αγώνα των Μεσολογγιτών και που έδωσε ακόμα και το αίμα του κατά την ηρωική Έξοδο. Ο κ. Estermann εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσέγγιση αυτή και δήλωσε πρόθυμος να συνεχίσει και να υποστηρίξει τις διμερείς σχέσεις.

Κατά την διάρκεια της βραδυάς ο κ. Λύρος είχε μια σύντομη αλλά άκρως εποικοδομητική συνομιλία με την Πρέσβυ της Ιταλίας στην Ελλάδα, Patrizia Falcinelli, στην οποία επίσης εξέθεσε τα σχέδιά του για την συνέχιση και ανάπτυξη των σχέσεων που έχουν προκύψει από την αδελφοποίηση του Μεσολογγίου με την Grecìa Salentina, την Ένωση Ελληνοφώνων Δήμων του Salento, σχέσεις οι οποίες έχουν «παγώσει» σε επίσημο επίπεδο, με ευθύνη της νυν Δημοτικής Αρχής, που τέσσερα χρόνια τώρα έχει επιδείξει μια ακατανόητη και εμμονική άρνηση.

Η κυρία Falcinelli, γνώστης των θεμάτων της αδελφοποίησης από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την προθυμία της να συνεισφέρει στην προώθηση των ελληνοϊταλικών σχέσεων.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ