2023-07-06 19:34:16
Φωτογραφία για Η πληροφόρηση να γίνεται έντιμα, με στοιχεία που αποδεικνύονται. Γιώργος Λαμπρόπουλος





Διαβάσαμε στα τελευταία άρθρα του κ. Π. Μυλωνά (μέλος Δ.Σ. Πνευματικού Κέντρου), εν είδει απολογισμού, τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί από τη δημοτική αρχή του κ. Κ. Λύρου, σε δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου, το Μεσολόγγι και το Αιτωλικό...... Ο κατά τα άλλα συμπαθής κ. Μυλωνάς, αναφέρει έναν κατάλογο από τίτλους έργων. Στα περισσότερα, χωρίς ποσά, χωρίς πηγή χρηματοδότησης, χωρίς να είναι ενήμερος και συγκεκριμένος στο τι έχει υλοποιηθεί και εάν τα χρήματα που δόθηκαν αξιοποιήθηκαν πραγματικά. 



Προς επίρρωση των παραπάνω, θα σταχυολογήσουμε ορισμένα έργα που αναφέρθηκαν για τις δύο δημοτικές ενότητες.

Ο κ. Μυλωνάς γράφει : 



"Πλήρης αποκατάσταση της καταστροφής της παραλίας Τουρλίδας, 230.000 ευρώ". Πέρσι δόθηκαν δημοτικά χρήματα για να αποκαταστήσουμε την παραλία με το σκεπτικό της πρόληψης απο τις ετήσιες κακοκαιρίες και παρόλα αυτά φέτος το χειμώνα διαπιστώσαμε ότι το έργο δεν λύνει το πρόβλημα.

"Διαμόρφωση της παραλίας Τουρλίδας (θέση "Μαρόκια"), τσιμέντα 80.000 ευρώ". Ένα έργο που παραδόθηκε το 2021 και ήδη η φθορά αποδεικνύει ότι στα επόμενα χρόνια θα χρειαστεί και πάλι παρέμβαση.

"Κατασκευή της πλατείας "Ιωσήφ Ρωγών" στον "Ανεμόμυλο" και αναβάθμιση". Η τοποθέτηση ενός αγάλματος με ιδιωτικά κεφάλαια σε ένα χώρο πρασίνου, πως μπορεί να ερμηνευθεί ως "κατασκευή της πλατείας "Ιωσήφ Ρωγών" στον "Ανεμόμυλο" και αναβάθμιση";

"Βάψιμο και ευπρεπισμός της Πινακοθήκης στην Κεντρική πλατεία". Βάψιμο και ευπρεπισμός της Πινακοθήκης μόνο στην πρόσοψη και όχι μέχρι την κορυφή του κτιρίου. Αυτή η αντιμετώπιση στο κτίριο δείχνει και την εν γένει φιλοσοφία του κ. Λύρου. Μισές δουλειές, στα γρήγορα για εντυπώσεις.

Όσον αφορά το άρθρο για τα έργα στη δημοτική ενότητα Αιτωλικού, εκτός ότι δεν αναφέρει τίποτα για τις άλλες κοινότητες της δημοτικής ενότητας παρά μόνο για την πόλη του Αιτωλικού και σε αυτό το κείμενο υπάρχουν ασάφειες. 

"Παρεμβάσεις επισκευαστικές και άλλες, πολύ ουσιαστικές, στο θεατράκι, 



με την ανεκτίμητη σε σημασία και αξία προσφορά των εθελοντών των πολιτιστικών συλλόγων". Εξ όσων γνωρίζουμε, οι παραστάσεις ξεκινούν σε μια εβδομάδα, οι ξύλινες τάβλες που λειτουργούν ως καθίσματα δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα, στα καμαρίνια αναμένεται η ψευδοροφή και βέβαια να γίνει η αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων για να μπορέσουν να γίνουν οι παραστάσεις.



"Αισθητικές παρεμβάσεις και βελτιώσεις στο λιμανάκι και στο καρνάγιο (μικρής κλίμακας αναπλάσεις, καθαρισμοί κτλ)". Η αντικατάσταση του σπασμένου δαπέδου στο λιμανάκι δεν έχει γίνει. Στο καρνάγιο ποιες βελτιώσεις έγιναν εκτός από αυτές που έκαναν οι εθελοντές;



"Ουσιαστική βελτιωτική παρέμβαση στην παιδική χαρά του Αγίου Νεκταρίου". Ουσιαστική παρέμβαση σε μια παιδική χαρά που δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα τα παιχνίδια και δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για σκια ούτε για νερό. (φωτό 1)



Τέλος, η πρόταση "Το γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) στον Άγιο Νεκτάριο" μπορεί να περιλαμβάνεται στη λίστα των έργων αλλά δεν προσδίδει τίποτα. Υπάρχει ήδη εκεί γήπεδο μπάσκετ και είναι όπως πριν. Κατεστραμμένο δάπεδο με σπασμένες μπασκέτες (φωτό 2).

Η πρωτοβουλία του κ. Μυλωνά να πληροφορήσει τους συνδημότες για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής είναι σεβαστή.  Άλλωστε, ο απολογισμός και η λογοδοσία είναι αρχές που υπηρετεί ο συνδυασμός μας. Ωστόσο, αυτή η πληροφόρηση, όσο δύσκολο να είναι, πρέπει να γίνεται έντιμα, με πραγματικά στοιχεία που αποδεικνύονται.  Η καταγραφή πληθώρας βαρύγδουπων τίτλων,  εάν δεν μεταφράζονται σε ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα των πολιτών, δεν πείθουν και δυστυχώς στον Δήμο μας η καθημερινότητα πλέον έχει γίνει δυσβάσταχτη.

Γιώργος Λαμπρόπουλος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

"Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών"

επικεφαλής συνδυασμού Όλγα Δασκαλή


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ