2023-07-12 10:56:43
Φωτογραφία για Το πρόγραμμα για τα «Ταξίδια Πολιτισμού – Καλοκαιρινά Ραντεβού Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023»
Με αγαπημένους καλλιτέχνες και πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί και φέτος για το «Ταξίδια Πολιτισμού – Καλοκαιρινά Ραντεβού Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023»..... που έχει επιμεληθεί το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και με τους ενεργούς πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου και πολλούς από τους Προέδρους και Αντιπροέδρους τον τοπικών κοινοτήτων του Δήμου.

Για άλλη μια φορά ενημερώνουμε ότι οι εκδηλώσεις είναι με είσοδο δωρεάν. Το τονίζουμε γιατί είμαστε από τους λίγους δήμους της Ελλάδας που όλες οι δράσεις είναι με ελεύθερη είσοδο και μέσα στον ιστό των πόλεων και των χωριών του Δήμου.

«Καθιερώσαμε από το καλοκαίρι του 2015 κάτι διαφορετικό . Τα «Ταξίδια Πολιτισμού – Καλοκαιρινά Ραντεβού Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023» ως έναν μεγάλο πολιτιστικό θεσμό, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών , όλων των τεχνών, που το κοινό αγκαλιάζει με ενθουσιασμό.


Οι κάτοικοι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής, θα μπορούν να απολαύσουν στη σκηνή δημοφιλείς καλλιτέχνες και εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο που θα υλοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου.

Η αυλαία έχει ήδη ανοίξει με τους «Μικρούς Μουσικούς της Βόνιτσας» που για άλλη μια φορά έδωσαν ένα ξεχωριστό μουσικό τόνο στην πλατεία της Βόνιτσας , όπως και με τις γιορτές των Παιδικών Σταθμών. Τα μικρά παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους και οι μεγάλοι απόλαυσαν την κάθε στιγμή.

Θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 14 Ιουλίου έως 2 Σεπτεμβρίου, 46 εκδηλώσεις με κορυφαίες την συναυλία με τους θρυλικούς ΠΥΞ ΛΑΞ που με ελεύθερη είσοδο θα απολαύσουμε όλοι στις 2 Αυγούστου στο Λιμάνι Παλαίρου. Την συναυλία του Γιώργου Βελισσάρη και του Κρητικού τραγουδοποιού Μανώλη Κονταρού την 1 Αυγούστου στην Πλατεία Κατούνας , και στην Βόνιτσα στις 3 Αυγούστου την συναυλία του ανερχόμενου τραγουδιστή της νέας γενιάς Θέμη Παναγιωτίδη και την Μουσική Βαρκαρόλα στις 6 Αυγούστου. Εκεί ο Δήμος θα τιμήσει και την Βονιτσιάνα Δημοτική Ερμηνεύτρια Βαγγελιώ Χρηστιά.

Φυσικά υπάρχουν πολλές αξιόλογες ακόμη εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις και τα χωριά του Δήμου που αναφέρονται στο πρόγραμμα .

«Και φέτος θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε μοναδικές βραδιές με αγαπημένους καλλιτέχνες. Παράλληλα στηρίζουμε και αναδεικνύουμε την πολιτιστική παραγωγή του τόπου μας, συνδιοργανώνοντας υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις με τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου μας . Ο πολιτισμός είναι έκφραση ανθρώπου και βασικό στοιχείο παιδείας. Αποτελεί δύναμη, ενέργεια, προοπτική. Αυτή τη δύναμη επιχειρούμε κι εμείς να διοχετεύσουμε, μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και αυτού του καλοκαιριού, σε όλους τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας» αναφέρει ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παντελής Αποστολάκης και τονίζει λέγοντας

«Ευχαριστώ για την βοήθεια στον σχεδιασμό του προγράμματος την ομάδα μου στο ΝΠΔΔ του Δήμου ,Αντιπρόεδρο Ξενοφώντα Καούρα , τον Αντιδήμαρχο Σωτήρη Προδρομίτη, τον Λεωνίδα Τζεφριό και τον Γεώργιο Τσιλιγιάννη και αρκετούς από τους Προέδρους και Αντιπροέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, όπως και τους υπευθύνους των πολιτιστικών συλλόγων που ξεπερνούν κάθε χρόνο τους εαυτούς τους (τις προσδοκίες μας) σε διάθεση και προσφορά και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.

Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε διάθεση , δεν θα γίνονταν πολλά στον Δήμο μας. Οι πολιτιστικοί, αθλητικοί και εικαστικοί σύλλογοι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας αποτελούν ραχοκοκαλιά όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου μας.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συνεχή και ακούραστη στήριξη τους ανθρώπους του γραφείου του ΝΠΔΔ που πραγματικά χωρίς αυτούς δεν θα έβγαινε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Στο πρόγραμμα υπάρχουν ακόμα και 2 ποδηλατοδρομίες που διοργανώνουν τα ΚΔΑΠ Ανακτορίου στη Βόνιτσα στις 17 Ιουλίου (στις 19:30 αφετηρία – τερματισμός πάρκιν παραλίας Βόνιτσας) και το ΚΔΑΠ Μεδεώνος στις 28 Ιουλίου (στις 19:00 με αφετηρία – τερματισμό την πλατεία Κατούνας).

Στο πρόγραμμα θα προστεθούν 2 ακόμα εκδηλώσεις μια παρουσίαση βιβλίου που θα γίνει στη Βόνιτσα και μια μουσική εκδήλωση που θα γίνει στις 15 Αυγούστου στο Δημοτική Ενότητα Μεδεώνος. Οι δύο εκδηλώσεις είναι σε φάση προγραμματισμού και γιαυτό δεν προστέθηκαν ακόμα στο πρόγραμμα.

Διαβάζοντας το φυλλάδιο μας θα διαπιστώσετε ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώθηκε έτσι, ώστε να καλύπτει μια ευρεία γκάμα απαιτήσεων.

-Θεατρικές παραστάσεις

-Μουσικές βραδιές

-Φεστιβάλ παραδοσιακών Ελληνικών Χορών.

.-Προβολές Εικαστικών, Τοπικών θεμάτων

-Εκθέσεις ζωγραφικής

-Συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες

-Εκδηλώσεις Ιστορίας και μνήμης

Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Ο Πρόεδρος

Παντελής Αποστολάκης

Εκ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Η Πρόεδρος

Παναγιώτα Πανταζή
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ