2023-07-13 13:55:07
Φωτογραφία για Ανέβηκε και στο site του Δήμου Ξηρομέρου, ο διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τον Βιολογικό Καθαρισμό Κανδήλας - Μύτικα και Βάρνακα, με την μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην 13ετή ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου.
Μία νέα πρόσκληση - γνωστοποίηση έχουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, στην ξεχωριστή ενότητα ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, αλλά και στην κεντρική σελίδα, όπου εκεί ανεβαίνουν οι προσκλήσεις για τους διαγωνισμούς, αλλά και τις απ' ευθείας αναθέσεις, για έργα, προμήθειες και υπηρεσίες για να μπορεί ο καθένας που ενδιαφέρεται να δώσει προσφορά, να λάβει γνώση. Η διαδικασία ανάρτησης και δημοσιοποίησης των προσκλήσεων για τις απ' ευθείας αναθέσεις και τους διαγωνισμούς στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, ξεκίνησε με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής.

H συγκεκριμένη πρόσκληση - γνωστοποίηση, γίνεται από τον Δήμο Ξηρομέρου και αφορά το μεγαλύτερο έργο που έχει χρηματοδοτηθεί στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου, το έργο της: «Αποχέτευσης ακαθάρτων και ΕΕΛ ΔΔ Κανδήλας, Μύτικα, και Βάρνακα Δ. Αλυζίας, του Καλλικρατικού Δήμου Ξηρομέρου», προϋπολογισμού 12.475.520 €, χωρίς ΦΠΑ.


Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, μιας και μιλάμε για μία βασική υποδομή, απαραίτητη για την τουριστική ανάπτυξη ολόκληρου του Δήμου Ξηρομέρου, μιας και ως γνωστόν ο τουρισμός με σεβασμό στο Περιβάλλον, είναι ο τομέας εκείνος που διαχέει το οικονομικό όφελος, δίνει ευκαιρίες για ανάπτυξη σε όλες τις άλλες οικονομικές δραστηριότητες, δημιουργεί πολλαπλές θέσεις έμμεσης εργασίας σε άλλους τομείς, για κάθε μία θέση άμεσης εργασίας στον τουριστικό τομέα.

Στη χρηματοδότηση του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου, που θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες των ΕΕΛ Αστακού και Αλυζίας, γεγονός που θα κάνει τα δύο έργα βιώσιμα.

Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι το έργο ανέβηκε και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου (δείτε εδώ), ενώ τρέχει ο διεθνής διαγωνισμός, στον επίσημο ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ευρωπαϊκές προκηρύξεις δημοσίων συμβάσεων (δείτε εδώ), με ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών την 9η Αυγούστου 2023 (δείτε εδώ).

Κλείνουμε λέγοντας ότι τα έργα δεν ανήκουν ποτέ σε καμία εκάστοτε δημοτική αρχή, γιατί γίνονται με δημόσιο χρήμα και οι εκάστοτε δημοτικές αρχές πράττουν απλά το καθήκον τους, άλλες με καλό αποτέλεσμα, άλλες με μέτριο και άλλες με κακό αποτέλεσμα, με τελικό κριτή τους δημότες.

Προσωπική μας γνώμη είναι ότι η δημοτική αρχή Τριανταφυλλάκη, πήρε πάρα πολύ καλό βαθμό συγκρινόμενη με τα συνηθισμένα στον Δήμο Ξηρομέρου.

Έχει να παρουσιάσει μετρήσιμο και αξιόλογο έργο στο θέμα των μελετών, των προτάσεων υλοποίησης έργων, των εντάξεων σε χρηματοδοτικά εργαλεία, υποδομών που έπρεπε στο Δήμο Ξηρομέρου να τις είχαμε χθες.

Πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ χρηματοδοτήσεις από την παρούσα διοίκηση του γιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκη και με πάρα πολλές ακόμα να αναμένονται, θα πρέπει μέσω δημοπρασιών να γίνουν έργα τα επόμενα 5 χρόνια.

Επίσης στα πλαίσια της συνέχειας που οφείλουν να έχουν όλες οι δημοτικές αρχές, η διοίκηση Τριανταφυλλάκη με επίσημα έγγραφα και στοιχεία, ότι εντάξεις και χρηματοδοτήσεις παρέλαβε, ενδιαφέρθηκε, ασχολήθηκε αλλά κυρίως δούλεψε ακατάπαυστα για να τις κάνει δημοπρασία και να μην χαθούν, γιατί πολλές εκκρεμούσαν για πολύ καιρό και παραδόθηκαν με την επισφάλεια της απένταξης. Κατάφερε να τις δημοπρατήσει να τις συμβασιοποιήσει και να τις εκτελέσει ΟΛΕΣ.

Από εδώ και πέρα πρέπει να τρέξουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Να γίνει χωρίς απρόπτα η δημοπρασία, να βγει προσωρινός και οριστικός ανάδοχος, ακολουθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο (>500.000 €), η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, εγκατάσταση του αναδόχου στο εργοτάξιο, η εκτέλεση του έργου με βάση την μελέτη του και τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης και τέλος η παράδοση του έργου προς χρήση στους πολίτες, προς βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Όλα τα έγγραφα του διαγωνισμού: https://drive.google.com/file/d/1TcN_BrcSyeXjrHC39qsfTp6-S6dq-hNk/view?usp=sharing

dimosxiromerou.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ