2023-07-18 12:17:15
Φωτογραφία για Li-Fi, το πρότυπο ασύρματης δικτύωσης με 100πλάσιες ταχύτητες από το Wi-Fi



 Έρχεται η νέα εποχή της ασύρματης επικοινωνίας και ανταλλαγής δεδομένων.



Το Wi-Fi είναι το πρότυπο ασύρματης δικτύωσης που έχουμε στην τωρινή φάση των ασύρματων συσκευών και φαίνεται πως ήδη έχουν αρχίσει να παίρνουν σάρκα και οστά τα σχέδια για τον διάδοχό του. Το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών πρόσθεσε το πρότυπο 802.11bb που θα προσφέρει ταχύτερη ασύρματη επικοινωνία, αλλά και πιο αξιόπιστη μετάδοση αρχείων σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

Το Li-Fi χρησιμοποιεί τη δύναμη του φωτός για να μεταδώσει αρχεία και στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ένα σχετικό σύστημα που αξιοποιεί την υποδομή φωτισμού ενός κτιρίου.

Οι ταχύτητες του Li-Fi μπορούν να φτάσουν τα 224GB ανά δευτερόλεπτο και υποστηρίζουν χαμηλότερους ρυθμούς χρονοκαθυστέρησης. Λόγω της μετάδοσής του, δε, μειώνει τους κινδύνους παρεμβολών και υποκλοπών.Ήδη, είναι έτοιμη η πρώτη μονάδα Li-Fi από την εταιρεία pureLiFi για χρήση σε μελλοντικές συσκευές.

Η λογική λέει ότι η πρώτη υλοποίηση του νέου ασύρματου τρόπου επικοινωνίας θα παρουσιαστεί στο Mobile World Congress του επόμενου Φεβρουαρίου.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ