2023-07-18 15:30:02
Φωτογραφία για Ο 11ος αγώνας του πρωταθλήματος της Formula 1 στον  ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ - Αναλυτικά το πρόγραμμα
Ο 11ος αγώνας του πρωταθλήματος της Formula 1 διεξάγεται στην πίστα «Hungaroring» της Ουγγαρίας και θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 23 Ιουλίου, στις 16:00 από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+.

Η Formula 1 επισκέπτεται την πανέμορφη Βουδαπέστη για τον φετινό αγώνα. Η πίστα του Ουγγαρόρινγκ βρίσκεται στα περίχωρα της ουγγρικής πρωτεύουσας, κατασκευάστηκε το 1985 μέσα σε 9 μήνες και ο πρώτος αγώνας έγινε εκεί το 1986 με νικητή τον Νέλσον Πικέ με Williams. Οι οδηγοί παρομοιάζουν τη συγκεκριμένη πίστα με πίστα καρτ, καθώς οι στροφές είναι συνεχείς και οι ομάδες, αναζητώντας πρόσφυση, επιλέγουν τις μέγιστες κλίσεις στις αεροτομές, όπως στο Μονακό. Κομβικής σημασίας για την επίτευξη ενός καλού χρόνου είναι ο ρυθμός, ενώ ο καιρός, που θα είναι ζεστός και βροχερός, αναμένεται να δώσει συναρπαστική διάσταση στον αγώνα.

Είναι η 39η φορά που θα γίνει αγώνας στο Ουγγαρόρινγκ και πολυνίκης εκεί με 8 νίκες είναι ο Λιούις Χάμιλτον ( 2007, 2009, 2012, 2013, 2016, 2018, 2019, 2020)
. Από τους οδηγούς που εκκινούν στον αγώνα έχουν επίσης κερδίσει στη συγκεκριμένη πίστα ο Φερστάπεν το 2022, ο Οκόν το 2021 και ο Ρικιάρντο το 2014. Η διαδρομή των 4.381m περιλαμβάνει 14 στροφές και μια μικρή ευθεία, αυτή των πιτ, συνεπώς το μοναδικό ρεαλιστικό σημείο προσπεράσματος είναι το τέλος της ευθείας εκκίνησης - τερματισμού. Τα προσπεράσματα είναι πιο εύκολα, λόγω της νέας αεροδυναμικής μορφής των μονοθεσίων, παραμένουν όμως δύσκολα, οπότε η καλή επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές είναι καθοριστικής σημασίας.

Ο Φερστάπεν έχει κερδίσει στους 6 τελευταίους αγώνες και βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα. Ίσως μπορέσουν να τον κοντράρουν για τη νίκη, οι Χάμιλτον, Αλόνσο, Λεκλέρκ και Νόρις, ενώ ερωτηματικό παραμένει τι θα κάνει ο Πέρεζ, που υστερεί σε απόδοση στις κατατακτήριες δοκιμές των τελευταίων αγώνων. Πολλά βλέμματα θα είναι στραμμένα και στον Ρικιάρντο, που επιστρέφει με τα χρώματα της Alpha Tauri στη θέση του ντε Φρις. Στη διάθεση όλων των ομάδων θα βρίσκονται οι πιο μαλακές γόμες της γκάμας C3, C4, C5. Στο Ουγγαρόρινγκ θα κάνει ντεμπούτο το εναλλακτικό σύστημα διαχείρισης ελαστικών (Alternative Tyre Allocation). Σύμφωνα μ’ αυτό κάθε οδηγός θα έχει στις κατατακτήριες δοκιμές στη διάθεσή του, μόνο ένα τύπο γόμας, σε κάθε περίοδο. Έτσι στο Q1 θα χρησιμοποιηθεί η σκληρή γόμα (C3), στο Q2 θα χρησιμοποιηθεί η μέση γόμα (C4) και στο Q3 θα χρησιμοποιηθεί η μαλακή γόμα (C5). M’ αυτό τον τρόπο θα μειωθούν και τα διαθέσιμα σετ ελαστικών ανά οδηγό για το τριήμερο του αγώνα από 13 σε 11: 3 σετ σκληρής γόμας, 4 σετ μέσης γόμας και 4 σετ μαλακής γόμας. Επίσης στη διάθεση των οδηγών θα βρίσκονται, ως συνήθως, 4 σετ ενδιάμεσα ελαστικά και τρία σετ βρόχινα ελαστικά. Οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να διατηρήσουν για τον αγώνα ένα σετ τουλάχιστον από κάθε γόμα.

Στις μεταδόσεις των αγώνων θα βρίσκονται οι Γιώργος Ανανίδας, Κώστας Λεώνης, Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης. Στην παρουσίαση της εκπομπής «Formula 1 Show», την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 15:00, θα πλαισιώσουν τους Τάκη Πουρναράκη και Πάνο Σεϊτανίδη οι Μαρία Θωμά, Κώστας Λεώνης και Τζώρτζης Μαρκογιάννης, ο οποίος ως οδηγός Formula Eurocup 3 θα σχολιάζει τις προσπάθειες των συναθλητών του. Ακόμα, στην εκπομπή «Formula 1 Show», μπορείτε να δείτε, μεταξύ άλλων, μια αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού της Alpha Tauri, Γιούκι Τσουνότα

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ