2023-07-21 13:17:24
Φωτογραφία για Επίσκεψη του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας  στις Κατασκηνώσεις της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου

 



Τις Κατασκηνώσεις της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου που βρίσκονται στον Άνω Άγιο Βλάσιο Αιτωλοακαρνανίας επισκέφθηκε για πρώτη φόρα το απόγευμα της Πέμπτης 20ης Ιουλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, με την κανονική άδεια του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου.....

Ο Πρόεδρος της Χριστιανικής Ενώσεως κ. Λεωνίδας Γαρουφαλής, ο πνευματικός της Χριστιανικής Ενώσεως, Αρχιμ. Λαυρέντιος Καρανάσιος, η Αρχηγός της Κατασκηνωτικής Περιόδου κ. Χριστίνα Μερκούρη, τα στελέχη και οι κατασκηνώτριες επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Ποιμενάρχη τους.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού προσκύνησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μίλησε στις Κατασκηνώτριες στο μικρό πέτρινο αμφιθέατρο, κάτω από τα καταπράσινα έλατα. Εξέφρασε τη χαρά του, γιατί βρέθηκε μαζί τους και τους τόνισε ότι ο Επίσκοπος και η Ιερά Μητρόπολη αγαπούν και μεριμνούν ιδιαιτέρως για τα νέα παιδιά, που αποτελούν το εκλεκτότερο κομμάτι της τοπικής μας Εκκλησίας

. Με αφορμή την ονομασία της Κατασκήνωσης: «Αγάπη, σκάλα του ουρανού» αναφέρθηκε στην αγάπη, όπως την βιώνει η Εκκλησία, όχι ως ένα φευγαλέο συναίσθημα, αλλά ως πράξη, φροντίδα και μέριμνα για τον συνάνθρωπο. Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τον Προφήτη Ηλία, ο οποίος είδε τον Θεό ως «φωνή αὔρας λεπτῆς», τόνισε ότι «έτσι έρχεται ο Θεός στη ζωή μας. Δεν έρχεται με βία, δεν έρχεται για να μας φοβίσει ή να μας ταράξει. Έρχεται με μία απαλότητα μέσα στη ζωή μας για να την μεταμορφώσει. Στην Καινή Διαθήκη ο Σαρκωμένος Υιός και Λόγος του Θεού ήταν “πρᾷος καί ταπεινός τῇ καρδίᾳ”, χωρίς θυμό, χωρίς απειλή, χωρίς καταστροφική μανία. Έτσι πρέπει να αισθανόμαστε και εμείς τον Θεό, ο Οποίος εισέρχεται στη ζωή μας με διακριτική αγάπη, χωρίς ποτέ να καταργεί την ελευθερία μας».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. της Χ.Ε.Α. και τον π. Λαυρέντιο για το έργο που επιτελούν. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, ο οποίος κάθε χρόνο επισκέπτεται τις Κατασκηνώσεις, ευλογεί τα στελέχη και τα παιδιά και παρέχει την κανονική του άδεια, ως ο επιχώριος Μητροπολίτης, για την απρόσκοπτη λειτουργία των Κατασκηνώσεων και στον Άγιο Βλάσιο και στην Ρίζα Αντιρρίου.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε σε όλες τις εγκαταστάσεις. Το βράδυ ευλόγησε το δείπνο και οι κατασκηνώτριες του αφιέρωσαν τον ύμνο και άλλα κατασκηνωτικά τραγούδια ευχαριστώντας τον Ποιμενάρχη και πνευματικό τους πατέρα για την επίσκεψή του.

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/VJmYpBSTj2yBfJMU9

 

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας  

της  Ιεράς  Μητροπόλεως


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ