2023-07-22 16:09:32
Φωτογραφία για ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ



Η κυβέρνηση προχωρά στο κλείσιμο 100 καταστημάτων ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα το διάστημα από τις 10 μέχρι τις 24 Ιουλίου 2023. Αυτό σημαίνει ότι βάζουν λουκέτο 1 στα 6 καταστήματα ΕΛΤΑ της χώρας.....



Ανάμεσα τους περιλαμβάνονται και 6 καταστήματα στην Αιτωλοακαρνανία με τα 3 από αυτά να ανήκουν στον Δήμο Αγρινίου. Συγκεκριμένα τα καταστήματα που κλείνουν είναι:

Παλαίρου, Πλατάνου, Κατούνας, Αγίου Κωνσταντίνου, Παναιτωλίου και Ματαράγκας.

Τα καταστήματα αυτά έχουν πολύ σημαντική προσφορά στις τοπικές κοινωνίες καθώς εξυπηρετούν βασικές ανάγκες συμπολιτών μας και η λειτουργία τους είναι απολύτως απαραίτητη ειδικά για τους οικονομικά ασθενέστερους, τους ηλικιωμένους κ.ά.

Η απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο τους οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων και στην εγκατάλειψη και ερήμωση των χωριών μας.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είχαν διαχρονικά μεγάλη κοινωνική προσφορά και συνέβαλαν στην ανάπτυξη της χώρας. Επιβάλλεται να συνεχίσουν να έχουν ως προτεραιότητα τον κοινωνικό τους ρόλο και όχι το κέρδος.


Εξάλλου σύμφωνα με το νόμο ως Δημόσια Επιχείρηση δεσμεύεται «έναντι του κράτους για την προσφορά καθολικής υπηρεσίας αποδεκτής ποιότητας σε προσιτές τιμές στο σύνολο των πολιτών».

Επομένως σκοπός τους θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός τους ώστε να παρέχουν καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες, και όχι το κλείσιμο των καταστημάτων.

Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση και η οργή των συμπολιτών μας απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες αποφάσεις. Ως «Συμμαχία Πολιτών» στεκόμαστε δίπλα τους και απαιτούμε από την κυβέρνηση να ακυρώσει άμεσα όλες τις αποφάσεις για το κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ.

Για τη Συμμαχία Πολιτών

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ