2023-07-23 15:04:28
Φωτογραφία για Γ. Σεραφής π. Δήμαρχος Μεδεώνος προς Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας Γ. Αποστολάκη: Είπατε ψέματα...
Ανοικτή Επιστολή Του Γιάννη Σεραφή πρώην Δημάρχου Μεδεώνος, προς τον κ. Δήμαρχο και κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας

Κύριε Δήμαρχε και κ.κ Δημοτικοί Σύμβουλοι :

Πραγματικά λυπάμαι που καταφεύγω σε τούτη την επιστολή.. Αναγκάζομαι Κύριε Δήμαρχε να το κάνω γιατί οι απαντήσεις που μου δώσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στην Κατούνα την 30-6-2023 για τα όσα σας καταλόγισα, για τα μισοτελειωμένα Δημοτικά έργα που κάνατε και για την παραποίηση της μελέτης του δρόμου Κατούνα-Λουτράκι, οι απαντήσεις σας δεν ήταν πειστικές.

Το αντίθετο θα έλεγα. Είπατε ψέματα.

Θλιβερό και εξαιρετικά λυπηρόν ήταν όταν ζήτησα τον λόγο να σας ανταπαντήσω για να αποδομήσω τα ψεύδη σας ο κύριος Πρόεδρος σας και σεις το αρνηθήκατε και μου τον αφαιρέσατε.

Το πρωτόγνωρο στην Κατούνα και για μένα προσωπικά, αυτοδιοικητικό ήθος του προέδρου σας, να μου απαγορεύσει να μιλήσω μέσα στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου μας με πίκρανε βαθύτατα.


Να τον χαίρεστε Κύριε Δήμαρχε και τον πρόεδρό σας και την αλαζονεία του.

Ήτανε με την πράξη του αυτή να ντρέπεται και η ίδια η ντροπή.

Απ΄ ότι όμως διαπιστώσαμε εκεί μέσα τόσο εσείς όσο και αυτός είστε πολύ χοντρόπετσοι για να κοκκινίζετε Πάμε τώρα στην ουσία της επιστολής μου :

Κύριε Δήμαρχε σας ρώτησα μέσα στο Δημαρχείο στην Κατούνα γιατί τους τρείς αγροτικούς δρόμους που κατασκευάσατε στην Κατούνα τους αφήσατε μισούς και κακομοίρικους.

Συγκεκριμένα και για να καταλαβαίνει ο κόσμος γιατί τώρα δεν είμαστε στην αίθουσα του Δημαρχείου στην Κατούνα, εγώ έχω άπειρο χρόνο, δεν μπορεί να μου τον αφαιρέσει κανένας και οι αποδέκτες, δυστυχώς για σένα που είσαι και σε προεκλογική περίοδο, είναι πάρα πολλοί και τους ενδιαφέρουν οι αλήθειες.

1ον Κύριε Δήμαρχε δημοπρατήσατε την μελέτη για την ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου από τον επαρχιακό δρόμο Κατούνας-Τρύφου και μέχρι την θέση της βρύσης στα Μουντζούρια. Την μελέτη αυτή Κύριε Δήμαρχε την βρήκατε έτοιμη και ώριμη για δημοπράτηση από τον πρώην Δήμο μας. Δεν κουρασθήκατε ούτε να την εκπονήσετε αλλά ούτε και να την πληρώσετε.

Εκπονήθηκε από τον πρώην Δήμο μας και πληρώθηκε από αυτόν.

Κατά συνέπεια και για να βάζουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση πληρώθηκε από χρήματα των δημοτών μας.

Από την υλοποίηση αυτού του έργου Κύριε Δήμαρχε αφήσατε 1800 περίπου μέτρα χωρίς άσφαλτο. Γιατί το κάνατε; Και ποιος σας είπε ότι είχατε αυτό το δικαίωμα.

2ον Ο δεύτερος αγροτικός δρόμος που αφήσατε χωρίς παρεμβάσεις που προβλέπονταν στην μελέτη, που και αυτή την βρήκατε έτοιμη και ώριμη και πληρωμένη από τους δημότες μας κλπ. κλπ. αφήσατε 400 μέτρα χωρίς άσφαλτο.

3ον Ο τρίτος Κύριε Δήμαρχε είναι από την Κατούνα -Ελούλα και μέχρι στον Άγιο Γεώργιο Βελαώρας.

Σ’ αυτόν τον δρόμο ρίξατε άσφαλτο μέχρι τον δρόμο στον κάμπο Κατούνας και το υπόλοιπο τμήμα του μέχρι τον Άγιο Γεώργιο το αφήσατε ανέπαφο.

Για όλα τα παραπάνω Κύριε Δήμαρχε βρήκατε την εύκολη αλλά και ψεύτικη απάντηση ότι άλλαξαν και αυξήθηκαν οι τιμές στα τιμολόγια των μελετών και δεν φθάσανε τα χρήματα για να ολοκληρωθούν οι δρόμοι.

Κύριε Δήμαρχε για να καταλαβαίνει ο κόσμος που τα διαβάζει θα επαναλάβω εδώ γραπτά αυτά προφορικά σας είπα στο Δημαρχείο.

Ο προκάτοχός σας Δήμαρχος ο κ. Νίκος Σολδάτος δημοπράτησε δύο μελέτες δικές μας και συγκεκριμένα μία μεγάλη αγροτική οδοποιία στο Αετό στην περιοχή της Βάλτας που το μήκος της ξεπερνούσε το μήκος αυτών που κατασκευάσατε εσείς στην Κατούνα.

Το έργο σας πληροφορώ και πληροφορώ και τους Κατουνιώτες δημότες μας το ολοκλήρωσε. Δεν άφησε ούτε ένα μέτρο χωρίς άσφαλτο.

Το δεύτερο μεγάλο έργο που δημοπράτησε από μελέτη μας που βρήκε έτοιμη και ώριμη όπως βρήκατε και εσείς, ήταν η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Κατούνα, κι αυτό το έργο ο άνθρωπος το ολοκλήρωσε. Δεν έκοψε ούτε ένα μέτρο από την ύδρευση. Εξηγήστε μου λοιπόν και εξηγήστε και στους εδώ δημότες μας.

Πως για τον Δήμαρχο Σολδάτο τα χρήματα του προϋπολογισμού των μελετών έφθασαν και παρέδωσε στον κόσμο μας ολοκληρωμένα τα έργα όπως προβλέπονταν στις μελέτες που βρήκε.

Πως σε εκείνον έφθασαν και σε εσάς δεν έφθασαν και παραδώσατε τα έργα μισοτελειωμένα;

Kαι ποια ήταν Κύριε Δήμαρχε η πρόνοια σας και ποιες ήταν στα σχεδόν 9 χρόνια οι ενέργειες σας για την ολοκλήρωσή τους;

Δυστυχώς καμία!!!!!

Κύριε Δήμαρχε δεν φταίτε μόνο εσείς… Βρίσκεται και τα κάνατε.

Φταίει ολόκληρο το Δημοτικό σας συμβούλιο που είτε δεν θέλει, είτε αδυνατεί να σας ελέγξει. Δεν εξαιρώ κανέναν από το κάδρο των ευθυνών. Ειδικότερα θεωρώ πως την μεγαλύτερη ευθύνη την φέρουν οι Μεδεώνιοι Σύμβουλοι, οι δικοί σας αλλά και της αντιπολίτευσης που δεν σας ενόχλησαν και 9 χρόνια τώρα το κάνατε γαργάρα.

Κύριε Δήμαρχε θα πρέπει στο σημείο αυτό να σας πληροφορήσω ότι κάποια δικά σας όψιμα και εν δυνάμει αυτοδιοίκητικά «χάπατα» (για τον όρο κυριολεκτώ) βιάστηκαν να με πιάσουν στο στόμα τους και να με κατηγορήσουν ότι οι διαμαρτυρίες μου έχουν να κάνουν με αβαντάρισμα δικό μου προς τους υποψήφιους αντιπάλους σας στις επερχόμενες εκλογές του Οκτώβρη.

Μάλιστα κάποιοι το χόνδριναν ότι με έχουν επιστρατεύσει για να το κάνω.

Κούνια που τους κούναγε. Και βέβαια επιστρατεύθηκα.

Από τον εαυτό μου όμως και από την συνείδηση μου και πρωτίστως από το ενδιαφέρον και την αγάπη για τον τόπο μου και τον κόσμο του.

Θεωρώ και αισθάνομαι ότι έχω ευθύνη ως πρώην Δήμαρχος απέναντι στου Δημότες μας της Δημοτικής μας ενότητας αν μη τι άλλο για το μελετητικό έργο που έχουμε αφήσει και παραδώσαμε στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.

Εμείς Κύριε Δήμαρχε δεν ήρθαμε στον Καλλικρατικό Δήμο Ακτίου Βόνιτσας με χρέος τραπεζικό που είχατε εσείς στο Ανακτόριο και η Πάλαιρος.

Παρέδωσα 32 μελέτες στον πρώτο Δήμαρχο και φίλο Νίκο Σολδάτο.

Κύριε Δήμαρχε αυτές οι 32 μελέτες είναι η προίκα μας.

Μόνο που εσείς προσωπικά μέχρι τώρα δεν την αξιοποιήσατε σωστά και της βγάλατε τα μάτια.

Από τα 32 μελετητικά έργα στα 13 χρόνια δημοπρατήσατε τα έξι, ολοκλήρωσε τα δύο ο Νίκος Σολδάτος και παραδώσατε εσείς τρία μισοτελειωμένα, είναι και σε εξέλιξη το δίκτυο ακαθάρτων και ο βιολογικός που κάνατε εσείς.

Απομένουν Κύριε Δήμαρχε άλλα 26. Σε τρείς τετραετίες υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται έξι.

Και επειδή με τον ρυθμό που πάτε θα περάσουν πολλές τετραετίες για να τελειώσουν θα πρέπει να ξέρετε και εσείς και όλοι σας ότι για κάθε μία από αυτές τις μελέτες έχω στο προσωπικό μου αρχείο και χρονολογική σειρά από ένα αντίγραφο. Το έχω σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή σαν και αυτή που σας έδειξα Κύριε Δήμαρχε μέσα στο Δημαρχείο.

Στο εξής σας συνιστώ να προσέχετε περισσότερο όταν καταπιάνεστε με έργα από μελέτες του πρώην Δήμου Μεδεώνος.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Δημήτρη Μασούρα που μου διέθεσε τον χρόνο που θα απαντούσε η συζήτηση των θεμάτων του και τα μετέφερε στο επόμενο συμβούλιο.

Έτσι μου έδωσαν τον λόγο ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του που εξ αρχής ήταν αρνητική στο να μιλήσω.

Την ιδιαίτερη ευχαρίστησή μου μέσα από αυτή την επιστολή καταθέτω και στον Θανάση Κασόλα που έφερε προ ημερησίας διάταξης στο συμβούλιο το θέμα του δρόμου Κατούνας-Λουτράκι και ζήτησε να μιλήσω.

Δημήτρη και Θανάση και πάλι σας ευχαριστώ..

Με τιμή

Γιάννης Σεραφής

Υ.Γ. Κύριε Δήμαρχε για την από μέρους κακοποίηση της μελέτης του έργου Κατούνας-Λουτράκι, σύντομα θα σας ενημερώσω με άλλη ανοιχτή επιστολή.
katounanews
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ