2023-07-23 21:06:27
Φωτογραφία για Ελληνική Μουσική Παράδοση στο Καλεσμένο | Ένα Πανηγύρι γεμάτο Χρώματα και Ήχους



Το βράδυ του Σαββάτου, 22 Ιουλίου 2023, υπήρξε μια μαγική ατμόσφαιρα στην πλατεία του Αϊ-Γιάννη στο Καλεσμένο Ευρυτανίας, καθώς πραγματοποιήθηκε η δέκατη ετήσια «Γιορτή Μούρου», ένας παραδοσιακός θεσμός που έχει κατακτήσει τις καρδιές των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής......

Οι οργανωτές της εκδήλωσης είχαν κάθε λόγο να περηφανεύονται, καθώς η Γιορτή Μούρου έχει γίνει πια σύμβολο του χωριού και αποτελεί έναν σπάνιο συνδυασμό της διατήρησης των παραδόσεων και του πολιτισμού με τον εορτασμό και την χαρά.

Η βραδιά συνεχίστηκε με ένα πανηγύρι στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου η ορχήστρα που αποτελούνταν από ταλαντούχους μουσικούς χάρισε στους παρευρισκόμενους αξέχαστες στιγμές μουσικής και χορού. Ο Γιάννης Σφήκας ξεχώριζε με τον ενθουσιασμό και την ένταση της φωνής του, ενώ ο Κώστας Καλαμίδας με το κλαρίνο και το βιολί του προσέδιδε έναν αυθεντικό παραδοσιακό χαρακτήρα στην εκδήλωση. Ο Ηλίας Καλαμίδας, παίζοντας την κιθάρα με μοναδική ευαισθησία, δημιούργησε μια ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ ο Γιάννης Αναγνώστου με τα ντραμς του χάρισε ρυθμό και ενέργεια.

Η πλατεία γέμισε από κόσμο, με κατοίκους από το χωριό και τις γύρω περιοχές, αλλά και μετανάστες που επέστρεψαν από το εξωτερικό για να γιορτάσουν μαζί με τους αγαπημένους τους. 

Έτσι, η δέκατη επέτειος της «Γιορτής Μούρου» στο Καλεσμένο Ευρυτανίας έμεινε χαραγμένη στην ιστορία του χωριού ως μια εξαιρετικά επιτυχημένη και ξεχωριστή γιορτή που συνέβαλε στην ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών, της κοινότητας και της χαράς των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτό το μοναδικό γεγονός.


ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ