2023-07-24 14:15:07
Φωτογραφία για ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Εορτές Αγίας Παρασκευής και Αγίου Παντελεήμονος



Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος



στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού εορτάζει η Εκκλησία μας την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023. Στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:... Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Βονίτσης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος από τον Αρχιμ. Μακάριο Αντωνόπουλο. Το απόγευμα θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Λιτανεία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.


Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Κυψέλης Αγρινίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Τριάντη.

Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Σιταραλώνων Θέρμου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σιλουανού Ψιλιά. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Θεόκλητο Ράπτη.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής

στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Την εορτή της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου εορτάζει η Εκκλησία μας την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023. Στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Λαυρεντίου Καρανάσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Αγρινίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Αμφιλοχίας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του Πρωτοπρ. Δημητρίου Πατσιαλού. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ. Θεόκλητο Ράπτη.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Παναιτωλίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του Πρωτοπρ. Χριστοφόρου Χρὀνη. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Αρχιμ. Σιλουανό Ψιλιά.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Αγίου Δημητρίου (Ζελίχοβο)

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μακαρίου Αντωνοπούλου. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Πρωτοπρ. Δημήτριο Τσαμάκη.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Καλλιθέας Θέρμου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Παύλος Ντανάς.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Λυσιμαχείας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος από τον Αρχιμ. Παύλο Ντανά. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Αρχιμ. Μακάριο Αντωνόπουλο.

Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μάνδρας Θέρμου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος. Των ιερών ακολουθιών θα προεξάρχει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφος.

Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Σαρδηνίων Αμφιλοχίας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Αρχιμ. Ζαχαρία Σπυρόπουλο.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ