2023-07-27 10:13:25
Φωτογραφία για 10 τρόποι για να κοιμηθείς δροσερά και χωρίς air-condition
Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι με κύματα καύσωνα που σπάνε ρεκόρ, καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα ύψη για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η ιδανική θερμοκρασία για ύπνο είναι περίπου 18 βαθμοί Κελσίου, πάνω-κάτω μερικές βαθμίδες ανάλογα με το άτομο. Αλλά αν δεν έχεις κλιματισμό, η ζέστη του καλοκαιριού μπορεί να κάνει τη θερμοκρασία του εσωτερικού αέρα του σπιτιού να ανέβει πολύ πάνω από αυτή, ακόμη και τη νύχτα. Πώς μπορείς, λοιπόν, να κοιμάσαι άνετα χωρίς κλιματισμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

Δεν χρειάζεται να υποφέρεις από τη ζέστη. Εφάρμοσε αυτές τις 10 συμβουλές που ακολουθούν για να κοιμηθείς πιο δροσερά χωρίς να βασίζεσαι στον κλιματισμό. Και μιας και το σκέφτεσαι, δες αυτές τις πρόσθετες συμβουλές για τον ύπνο κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, πώς να κοιμάσαι δίπλα σε έναν ανθρώπινο φούρνο και γιατί ο ξεκούραστος ύπνος είναι τόσο σημαντικός εξ αρχής.

1. Κατάψυξε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες


Μία ή δύο ώρες πριν πας για ύπνο, βάλε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες στην κατάψυξη. Δεν θα βγουν σκληρά σαν σανίδα, μην ανησυχείς. Ωστόσο, θα παραμείνουν παγωμένα για αρκετή ώρα ώστε να μπορείς να αποκοιμηθείς εύκολα χωρίς να νιώθεις ότι υπερθερμαίνεσαι.

2. Βάλε και τις κάλτσες σου στην κατάψυξη

Στην ίδια λογική με την κατάψυξη των σεντονιών, μπορείς επίσης να καταψύξεις τις κάλτσες σου για ανακούφιση από την ψύξη. Όπως και τα δάχτυλά, τα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών είναι ευαίσθητα στις αλλαγές της θερμοκρασίας και παίζουν ρόλο στη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Διατηρώντας τα πόδια σου δροσερά, βοηθάς στην ψύξη του υπόλοιπου σώματός.

3. Χρησιμοποίησε ανεμιστήρες για να φτιάξεις το δικό σου κλιματιστικό

Οι ανεμιστήρες είναι πολύ πιο ενεργειακά αποδοτικοί και φιλικοί προς το πορτοφόλι από ένα κλιματιστικό. Χρησιμοποιούν περίπου το 1% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί το κλιματιστικό. Έτσι, μπορείς να εκμεταλλευτείς τους ανεμιστήρες και τοποθέτησε τους στρατηγικά γύρω από το δωμάτιό σου.

Τοποθέτησε έναν ανεμιστήρα δίπλα στο κομοδίνο και βάλε μπροστά του ένα μπολ με παγωμένο νερό. Ο πάγος θα δημιουργήσει κρύο αέρα που ο ανεμιστήρας θα φυσήξει προς το μέρος σου. Στη συνέχεια, στρέψε έναν ανεμιστήρα παραθύρου προς τα έξω για να φυσήξει ο ζεστός αέρας από το υπνοδωμάτιό προς τα έξω.

4. Χρησιμοποίησε ένα στρώμα υγρής πετσέτας

Τοποθέτησε μια υγρή πετσέτα στο κρεβάτι σου πάνω από τα σεντόνια σου για να δώσε στο σώμα σου μια κάποια δροσερή ανακούφιση ενώ κοιμάσαι. Αν και, σου συνιστώ να τοποθετήσεις μια στεγνή πετσέτα κάτω από την υγρή για να αποφύγετε το μούσκεμα του στρώματός σας με νερό, το οποίο μπορεί να βλάψει τον αφρό του στρώματός. Η πετσέτα δεν θα παραμείνει κρύα για όλη τη νύχτα, αλλά θα πρέπει να παραμείνει αρκετά δροσερή ώστε να μπορείς να αποκοιμηθείς.

5. Μην κοιμάσαι γυμνή

Μπορεί να δεις συμβουλές στο διαδίκτυο που προτείνουν να κοιμάσαι γυμνοί για να παραμείνετε δροσεροί. Αυτό μπορεί να δουλέψει αν κοιμάστε δροσερά, αλλά δεν θα σας ωφελήσει ιδιαίτερα αν ιδρώσετε. Αν ζεσταίνεστε, είναι ωφέλιμο να φοράτε ελαφριές πιτζάμες (π.χ. βαμβακερές) που μπορούν να απομακρύνουν την υγρασία. Διαφορετικά, το σώμα σας είναι ελεύθερο να ιδρώσει πάνω στα σεντόνια σας.

6. Δροσερά σεντόνια, μαξιλάρια και παπλώματα

Εάν ένα νέο στρώμα είναι εκτός της σφαίρας του προϋπολογισμού σου, μπορείς να επιλέξεις δροσιστικά σεντόνια ή μαξιλάρια για ανακούφιση. Αναζήτησε σεντόνια από ύφασμα που αναπνέει, όπως οργανικό βαμβάκι, λινό ή μπαμπού. Το μπαμπού είναι εξαιρετικό στην απορρόφηση του ιδρώτα και βοηθά να παραμείνεις δροσερή, ενώ το οργανικό βαμβάκι κάνει καλή δουλειά στην απομάκρυνση της υγρασίας.

7. Δοκίμασε ένα στρώμα ψύξης

Υπάρχουν πολλά στρώματα που συγκρατούν τη θερμότητα, ειδικά αυτά που είναι κατασκευασμένα με τυποποιημένο αφρό μνήμης. Ένα στρώμα ψύξης μπορεί πραγματικά να κάνει μεγάλη διαφορά στο πόσο άνετα κοιμάσαι. Μπορεί είτε να παρέχει επιπλέον ροή αέρα και δυνατότητα αναπνοής, είτε να παρέχει ενεργά στο σώμα σου μια αίσθηση δροσιάς στην αφή και να τραβάει τη θερμότητα μακριά.

8. Κράτα τον ήλιο και τη θερμότητα μακριά κατά τη διάρκεια της ημέρας

Απότρεψέ το υπνοδωμάτιό από το να ζεσταίνεται πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά το καλοκαίρι, με κουρτίνες συσκότισης. Όχι μόνο κρατούν το υπνοδωμάτιό σκοτεινό, αλλά μπορούν επίσης να αντανακλούν τη θερμότητα και να την εμποδίζουν να εισέλθει στο υπνοδωμάτιό σου από τα παράθυρα.

9. Κοιμήσου στο πρώτο επίπεδο του σπιτιού

Δυστυχώς για τους ανθρώπους σε διώροφα σπίτια, ο ζεστός αέρας ανεβαίνει. Αυτό σημαίνει ότι ο επάνω όροφος του σπιτιού θα είναι πιο ζεστός από τον κάτω όροφο. Νίκησε λίγο τη ζέστη και κοιμήσου στον κάτω όροφο του σπιτιού όταν χρειάζεσαι μία ανακούφιση από τη ζέστη.

10. Πιες παγωμένο νερό πριν από τον ύπνο

Πιες μια σημαντική ποσότητα νερού πριν από τον ύπνο για να προσπαθήσεις να αντιμετωπίσετε τις νυχτερινές εφιδρώσεις. Επίσης, αποφύγετε το αλκοόλ πριν από τον ύπνο, καθώς μπορεί να προωθήσει την αφυδάτωση, καθιστώντας πιο δύσκολο για το σώμα να ρυθμίσει τη θερμοκρασία και να σε κρατήσει πιο δροσερή. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ