2023-08-02 20:31:45
Φωτογραφία για Διαμορφώνονται τα ψηφοδέλτια στους δημοτικούς συνδυασμούς στον Δήμο Ξηρομέρου. Ανακοινωθέντα ονόματα: Γιάννης Τριανταφυλλάκης 131, Αλέξανδρος Σάββας 71, Δημήτριος Κομπλίτσης 50.
Συνεχίζονται οι διεργασίες με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των συνδυασμών και την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις Δημοτικές Εκλογές στον Δήμο Ξηρομέρου, τόσο για τα γενικά ψηφοδέλτια όσο και για τα τοπικά.... Ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, με τον συνδυασμό του ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ'', προχωρά με καλούς ρυθμούς στην ανακοίνωση υποψηφιοτήτων, τόσο για το γενικό ψηφοδέλτιο όσο και για τα τοπικά και πολύ εύκολα θα καταρτίσει ένα πλήρες ψηφοδέλτιο 195 ατόμων.

Μέχρι τώρα έχει ανακοινώσει επίσημα 131 υποψηφιότητες στο γενικό ψηφοδέλτιο και στα τοπικά, από το μέγιστο αριθμό 195 που έχει δικαίωμα, δηλαδή ένα ποσοστό 67,18%. Επίσης έχει ήδη υπερκαλύψει από το Ιούνιο τον ελάχιστο αριθμό των 74 υποψηφιοτήτων.

Από τις 131 υποψηφιότητες οι 53 είναι γυναίκες, δηλαδή ποσοστό 40,46%, εντός της απαίτησης του εκλογικού νόμου.

Επίσης γνωρίζουμε περί τα 50 ονόματα σίγουρα για τα ψηφοδέλτια του, τα οποία έχει γίνει επιλογή να ανακοινώνονται σταδιακά.


Παράλληλα πληροφορούμαστε, ότι τρέχουν κανονικά όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται, για μία παράταξη που με σοβαρότητα διεκδικεί την ψήφο των δημοτών.

Πολύ σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις, με την πρώτη εκδήλωση εγκαινίων του εκλογικού κέντρου στον Αστακό, των αναλυτικών προγραμματικών θέσεων, ένας πλήρης απολογισμός του έργου που έχει γίνει, διοργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης για παρουσίαση του ψηφοδελτίου, περιοδείες και ομιλίες στα χωριά του Δήμου Ξηρομέρου κ.λπ.

Ο κ. Δημήτρης Κομπλίτσης, με τον συνδυασμό ''ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ'', ήδη ανακοίνωσε κομμάτι του ψηφοδελτίου του.

Ανακοίνωσε τα 50 πρώτα ονόματα του συνδυασμού του, χωρίς να προσδιορίζεται που κατεβαίνουν (γενικό ή τοπικό).

Από τα 50 ονόματα, οι 20 είναι γυναίκες, δηλαδή ποσοστό 40%, εντός της απαίτησης του εκλογικού νόμου.

Ο κ. Αλέξανδρος Σάββας, με τον συνδυασμό του ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'', προχωρά με συζητήσεις και με δια ζώσης και τηλεφωνικές επαφές, στην κατάρτιση του συνδυασμού του.

Μετά το λεγόμενο μνημόνιο συνεργασίας, και τη συμπόρευση στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με τις παρατάξεις του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη και του κ. Παναγιώτη Στάικου, με τον κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη να φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έχει κομβικό, αναβαθμισμένο και ηγετικό ρόλο στη συγκρότηση του συνδυασμού σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Μέχρι τώρα έχει ανακοινώσει επίσημα 71 υποψηφιότητες στο γενικό ψηφοδέλτιο και στα τοπικά, χωρίς να προσδιορίζεται που κατεβαίνουν οι υποψήφιοι (γενικό ή τοπικό), από το μέγιστο αριθμό 195 που έχει δικαίωμα, δηλαδή ένα ποσοστό 36,41%.

Από τις 71 υποψηφιότητες, μόνο οι 15 είναι γυναίκες, δηλαδή ποσοστό 21,13% και βρίσκεται πολύ μακριά από την απαίτηση του εκλογικού νόμου για ποσόστωση 40%.

Επίσης γνωρίζουμε περί τα 7-8 ονόματα σίγουρα για τα ψηφοδέλτια του.

Οι πληροφορίες που διαρρέονται για την συγκρότηση του συγκεκριμένου συνδυασμού και για τις μετέπειτα διαδικασίες είναι συγκεχυμένες και αλληλοσυγκρουόμενες και έτσι δεν μπορούμε να πούμε κάτι, γιατί κινδυνεύουμε να βγούμε τελείως αναξιόπιστοι αν σας τις παρουσιάσουμε.

Αυτά είναι τα δεδομένα αυτή τη στιγμή και επειδή η πολιτική είναι δυναμική και ευμετάβλητη κατάσταση, κάποια από αυτά μπορεί αργότερα να αλλάξουν και πιθανόν οι ζυμώσεις και οι συνεννοήσεις να επιφέρουν πολλές και σημαντικές αλλαγές.

Παρακάτω θυμίζουμε τα αριθμητικά δεδομένα των συνδυασμών με βάση το Ν. 4804/2021 (ΦΕΚ Α 90/5.6.2021) και την απογραφή του 2021 με την οποία θα γίνουν τελικά οι εκλογές.

Γενικό ψηφοδέλτιο. Ελάχιστο 25 - Μέγιστο 63.

Στον Δήμο Ξηρομέρου ο αριθμός των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου είναι 25. Άρα στο Γενικό Ψηφοδέλτιο χρειάζονται το ελάχιστο 25 πρόσωπα και το μέγιστο 63 (με προσαύξηση 150%).

Τοπικά ψηφοδέλτια (απογραφή 2011). Ελάχιστο 49 - Μέγιστο 132.

1. Κοινότητα Αστακού: 5 - 13

2. Κοινότητα Αγραμπέλων: 1 - 3

3. Κοινότητα Βασιλόπουλου: 3 - 8

4. Κοινότητα Βλιζιανών: 1 - 3

5. Κοινότητα Καραϊσκάκη: 3 - 8

6. Κοινότητα Μαχαιρά: 3 - 8

7. Κοινότητα Μπαμπίνης: 3 - 8

8. Κοινότητα Παλαιομάνινας: 3 - 8

9. Κοινότητα Προδρόμου: 1 - 3

10. Κοινότητα Σκουρτούς: 1 - 3

11. Κοινότητα Στρογγυλοβουνίου: 3 - 8

12. Κοινότητα Χρυσοβίτσης: 3 - 8

13. Κοινότητα Αρχοντοχωρίου: 3 - 8

14. Κοινότητα Βάρνακα: 3 - 8

15. Κοινότητα Κανδήλας: 3 - 8

16. Κοινότητα Μύτικα: 3 - 8

17. Κοινότητα Παναγούλας: 1 - 3

18. Κοινότητα Παπαδάτου: 3 - 8

19. Κοινότητα Φυτειών: 3 - 8

Άρα ο ελάχιστος και ο μέγιστος αριθμός του Γενικού και των Τοπικών Ψηφοδελτίων ενός συνδυασμού, με όλες τις Κοινότητες μέσα, είναι:

Ελάχιστο 74

Μέγιστο 195

με την ποσόστωση του 40% των γυναικών να ισχύει σε γενικό και τοπικά ψηφοδέλτια αθροιστικά.
mytikaspress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ