2023-08-04 16:00:03
Φωτογραφία για «Οι Πανθέοι» – Σπύρος Μιχαλόπουλος: «Έβλεπα τη σειρά κυρίως τον πρώτο χρόνο»
Στη μικρή οθόνη επανέρχεται μετά από 47 χρόνια από την πρώτη προβολή της η σειρά «Πανθέοι», μια ιστορία που εξελίσσεται στα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και αφοροά σε μια θρυλική, μεγαλοαστική οικογένεια.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Σπύρος Μιχαλόπουλος , έχοντας στο πλευρό του ένα σημαντικό καστ ηθοποιών, μεταξύ των οποίων οι Κάτια Δανδουλάκη (η οποία συμμετείχε και στην πρωτότυπη σειρά), Αιμίλιος Χειλάκης, Μελία Κράιλινγκ, Μιχάλης Σαράντης, Ελενα Τοπαλίδου και Αθηνά Μαξίμου.

Ο σκηνοθέτης της σειράς, μίλησε στα «Παραπολιτικά» λίγες ημέρες αφότου ξεκίνησαν τα γυρίσματα και αναφέρθηκε στην προσέγγιση που έκανε ο ίδιος στο έργο, και αν έβλεπε τη σειρά όταν παιζόταν για πρώτη φορά.

Τι σας έκανε να πείτε το «ναι» σε αυτή τη δουλειά;

Δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη στην πρόταση. Το έργο του Αθανασιάδη, κυρίως, το σενάριο της Ιωάννας Κανελλοπούλου και του Άγγελου Χασάπογλου και η σιγουριά του παραγωγού, Γιάννη Καραγιάννη, ήταν τα συστατικά που με έκαναν να αισθανθώ σιγουριά. Δεν είναι λίγο αυτό.


Εσείς βλέπατε τη σειρά όταν πρωτοπαίχτηκε στη μικρή οθόνη; Και αν ναι, αυτό το γεγονός επηρεάζει μοιραία τη σκηνοθετική σας ματιά;

Ναι, την έβλεπα, κυρίως τον πρώτο χρόνο, γιατί μετά βρέθηκα στο εξωτερικό. Η σκηνοθετική άποψη του αείμνηστου Βασίλη Γεωργιάδη έπαιξε ρόλο στην προσέγγισή μου, σε σχέση με τον ερμηνευτικό άξονα που ακολούθησε. Δούλεψε τόσο καλά τους χαρακτήρες, που μόνο να μάθεις από αυτό έχεις. Παρ’ όλα αυτά, ακολούθησα μια άλλη γραμμή, εμβαθύνοντας στις ερμηνείες, δίνοντας άλλες προεκτάσεις.

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ