2023-08-05 17:00:51
Φωτογραφία για Φοιτητές Μηχανικών Περιβάλλοντος κατά Μπούρα: «Ερημοποίηση των Σχολών του Αγρινίου»



Το Δ.Σ. του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Πατρών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τους εισακτέους στο Αγρίνιο κάνοντας λόγο για «ερημοποίηση των Σχολών».

Πιο αναλυτικά αναφέρει τα εξής:....



«Ύστερα από την ανακοίνωση των φετινών βάσεων και την εισαγωγή των υποψηφίων στα Πανεπιστήμια, έγινε γνωστό πως στο νεοσύστατο Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο, εισήχθησαν μόλις 13 φοιτητές!

Αυτό είναι αποτέλεσμα τόσο του συστήματος τόσο του συστήματος εισαγωγής που μετατρέπει το ήδη ανταγωνιστικό πλαίσιο των Πανελλαδικών εξετάσεων σε πεδίο μάχης, αφήνοντας μάλιστα χιλιάδες εκτός Πανεπιστημίων, όσο και των αποφάσεων του ίδιου του Πανεπιστημίου Πατρών.



Συγκεκριμένα, η ίδρυση του Tμήματος Αειφορικής Γεωργίας, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος του Νέου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου, μας έβρισκε πάντοτε αντίθετους, όχι μόνο διότι έγινε η αφορμή για τον κατάργηση του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος αλλά, επίσης, διότι γνωρίζαμε πως αυτό θα οδηγούσε στην ερημοποίηση των Σχολών του Αγρινίου.

Εδώ και χρόνια, το Πανεπιστήμιο σε αγαστή συνεργασία με την εκάστοτε Kυβέρνηση μετατρέπει τα Tμήματα και τους φοιτητές σε πιόνια, αναλόγως κάθε φορά με τα συμφέροντα που πρέπει να εξυπηρετηθούν.



Ποιο λοιπόν είναι το μέλλον των Tμημάτων του Αγρινίου; Είναι αυτή η ισχυρή Γεωπονική Σχολή της Αιτωλοακαρνανίας που ευαγγελίζεται ο Πρύτανης, κ. Μπούρας; Τη στιγμή που οι εν ενεργεία Σχολές του Αγρινίου είναι δύο, το Tμήμα Ε.Τ.Τ. και το τμήμα Αειφορικής Γεωργίας, από τα οποία το πρώτο έχει μηδενικά επαγγελματικά δικαιώματα και το δεύτερο έχει μόλις 13 εισακτέους, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε για ακόμη μια φορά τι εννοούσε ο Πρύτανης όταν χρησιμοποιούσε τη δικαιολογία πως το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος δεν είναι ελκυστικό ώστε να το καταργήσει.



Παρακολουθούμε εδώ και πολύ καιρό την ανάπτυξη την οποία θέλει ο ίδιος να φέρει στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Μια ανάπτυξη με μείωση εισακτέων, καταργήσεις Τμημάτων, συγχωνεύσεις άλλων, εξώσεις φοιτητών από τις εστίες, στήριξη των αντιεκπαιδευτικών νομοσχεδίων για την παιδεία, δηλώνοντας μάλιστα την αποδοχή του για την κατάργηση του άρθρου 16, με το οποίο εξασφαλίζεται ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της παιδείας.



Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, πως για τον κ. Μπούρα οι υπηρεσίες μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., οι ιδιωτικοποιήσεις, τα μνημόνια συνεργασίας με εταιρίες, τα μεταπτυχιακά με δίδακτρα κ.ο.κ. είναι ζητήματα πρώτης προτεραιότητας.



Για εμάς από την άλλη, προτεραιότητα αποτελούν όλοι οι συνάδελφοι και συμφοιτητές μας και δηλώνουμε πως δε θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση των σπουδών μας και των ζώων μας, αγωνιζόμενοι πάντα απέναντι στα σχέδια τους».

sinidisi

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ