2023-08-05 20:48:58
Φωτογραφία για Περί ηθικής διαφοροποίησης ο λόγος....



Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτώβρη, όπως είναι θεμιτό, φυσιολογικό και μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας της δημοκρατίας, όλες οι παρατάξεις προσεγγίζουν, συζητούν και ανακοινώνουν υποψηφίους για τα ψηφοδέλτια του δήμου μας.... Μέχρι εδώ όλα καλά. Ιδιαίτερα αν οι συζητήσεις γίνονται μέσα στο πλαίσιο μια ιδεολογικής αντιπαράθεσης, ή σύγκλισης σε διάφορα ζητήματα τοπικού ή γενικότερου ενδιαφέροντος. Άλλωστε αυτή είναι και η ουσία της πολιτικής και της ενασχόλησης με τα κοινά.

Όταν όμως η προσέγγιση των υποψήφιων γίνεται με τρόπους μη θεμιτούς,  που προσβάλλουν την  την ουσία της ίδιας της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα, το θέμα πλέον είναι ηθικό. Και βαθιά ταξικό. Γιατί όταν κάποιοι εκμεταλλεύονται την ανάγκη του λαού του Ξηρομέρου για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία, τάζοντας, απειλώντας, εκβιάζοντας και ζητώντας εξαργύρωση...γραμματίων παλιών και καινούριων , ντρέπεται και η ίδια η ντροπή, αφού δεν ντρέπονται αυτοί που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο

. Ο ελληνικός λαός υποφέρει μην μπορώντας να ανταπεξέλθει στην ακρίβεια και τη ζούγκλα της ελεύθερης αγοράς και βιώνει το αποτέλεσμα των κυρίαρχων  πολιτικών που στηρίζουν έμμεσα ή άμεσα και οι εκπρόσωποι τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το δικαίωμα του λαού για αξιοπρεπή διαβίωση, το έχουν καταντήσει αντικείμενο συναλλαγής πάνω και κάτω από το τραπέζι και προσπαθούν να καλλιεργήσουν ένα κλίμα φόβου σε όλα τα επίπεδα, γιατί στον φόβο μας πλέον μπορούν να ποντάρουν. Γιατί η πολιτική τους έχει χρεοκοπήσει, δεν μπορεί να πείσει, οπότε μόνο με έμμεσους αλλά σε περιπτώσεις και άμεσους εκβιασμούς μπορούν να υφαρπάξουν ψήφους και υποψηφίους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου, αλλά και πανελλαδικά έχει μια τελείως διαφορετική πολιτική κουλτούρα και αντίληψη, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τακτικές. Δε σταματάει ποτέ να λέει την αλήθεια, να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού, να στέκεται δίπλα στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου, και δεν τάζει, δεν υπόσχεται τίποτα περισσότερο από αυτό. Ότι θα είμαστε πάντα μπροστά στον αγώνα του λαού για αξιοπρεπή διαβίωση.

 Δε φωτογραφιζόμαστε από τη μία με τον απλό εργαζόμενο τάζοντας του λαγούς με πετραχήλια και από την άλλη με κυβερνητικούς υπουργούς και βουλευτάδες που είναι υπεύθυνοι για τη δεινή θέση του ελληνικού λαού.

 Δε θα δώσουμε οικονομικά ανταλλάγματα, παρά μόνο υπόσχεση ότι θα είμαστε πάντα με το δίκιο και μακριά από  λογικές αμοραλισμού  και έπαρσης.

Συνδημότισσες και συνδημότες του Ξηρομέρου, μη φοβάστε. Στο φόβο μας ποντάρουν για να διαιωνίζεται ένα πολιτικό σκηνικό πελατειακό που χρόνια ταλανίζει τον τόπο. Αντιστάσου με το κεφάλι ψηλά και περήφανα στήριξε ενίσχυσε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου.

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ