2023-08-08 12:05:56
Φωτογραφία για Σύγκριση δικαστικών διαταγών πληρωμής για ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, της νυν 4ετούς δημοτικής θητείας 2019-2023 και της προηγούμενης 5ετούς δημοτικής θητείας 2014-2019.
Με την βοήθεια του Excel, καταγράψαμε το ύψος του ποσού που αφορά δικαστικές διαταγές πληρωμής για ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ των δύο τελευταίων συνεχόμενων δημοτικών περιόδων, για τις οποίες διαταγές πληρωμής, δεν ασκήθηκε ανακοπή. Συγκρίνουμε τα ποσά της νυν 4ετούς δημοτικής θητείας 2019-2023 και της προηγούμενης 5ετούς δημοτικής θητείας 2014-2019... Μιλάμε για εργασίες, προμήθειες και υπηρεσίες, χωρίς εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό(!!!), χωρίς να έχουν περάσει από Οικονομική Επιτροπή(!!!), χωρίς να είναι εις γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου(!!!), χωρίς πρωτόκολλα παραλαβής(!!!), χωρίς κανένα έλεγχο, όπου κανείς δεν μπορεί να βρει και να ελέγξει τίποτα, απλά είχαν δοθεί οι εντολές προφορικά(!!!).

Η διαδικασία πληρωμής ήταν οι ενδιαφερόμενοι να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη με σύμφωνη γνώμη και σε συνεννόηση με το Δήμο Ξηρομέρου, ο οποίος φρόντιζε να αποδέχεται και να βεβαιώνει την οφειλή με μία απλή υπεύθυνη δήλωση(!!!), κατόπιν να βγαίνει διαταγή πληρωμής και ο Δήμος σε τελική φάση μέσω νομικής γνωμοδότησης Δικηγόρου, να μην ασκεί ανακοπή επί της διαταγής πληρωμής.


Με αυτό τον τρόπο ο Δήμος Ξηρομέρου έγινε ο συχνότερος πελάτης των Δικαστηρίων και φυσικά είχαμε και την επιβάρυνση για δικαστικά έξοδα.

Η συγκεκριμένη μεθοδολογία, αναδείχθηκε προεκλογικά το 2019, με κριτική.

Το αρχεία excel αποτελείται από 4 στήλες:

1: Α/Α

2: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

3: URL ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

4: ΠΟΣΟ

Με βάση λοιπόν τα επίσημα στοιχεία που συγκεντρώσαμε, έχουμε:

5ετής δημοτική περίοδος 2014-2019: 23 ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, που οδηγήθηκαν στο Δικαστήριο για έκδοση διαταγών πληρωμής, χωρίς ο Δήμος να ασκήσει ανακοπή, συνολικού ποσού 698.510,83 € (δείτε εδώ).

4ετής δημοτική περίοδος 2019-2023: Δεν εντοπίσαμε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ ούτε μία ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, που οδηγήθηκε στο Δικαστήριο για έκδοση διαταγής πληρωμής.

Εξυπακούεται ότι οι δικαιούχοι των ποσών της δημοτικής περιόδου 2014-2019, ορθά διεκδίκησαν τα χρήματα τους για να εξασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους και δεν μπορούμε να πούμε οτιδήποτε για αυτούς. Το θέμα προκύπτει για τις κατ' επιλογή πρόδηλα αδιαφανείς διαδικασίες της πρώην δημοτικής αρχής.

Για όλη αυτή την κατά σύστημα αδιαφανή και εκτός του συνήθους διαδικασία (δεν έγινε μία, δύο, άντε τρεις φορές ή λίγο παραπάνω), δεν έχει δοθεί ποτέ, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ή οπουδήποτε αλλού, μία πολιτική εξήγηση από τους εκπροσώπους της τέως δημοτικής αρχής, τουλάχιστον από πολιτική ευθιξία.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ προφορικές εργασίες, παρουσιάστηκαν ξαφνικά μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στις 26 Μαΐου 2019, για τις οποίες ασκήθηκε ανακοπή από την νυν δημοτική αρχή και εκκρεμούν.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 σας ενημερώσαμε, ότι όλα τα σχετικά στοιχεία για την συγκεκριμένη στρεβλή διαδικασία, που στον Δήμο Ξηρομέρου έγινε καθεστώς, συνήθεια και θεσμός, έχουν δοθεί στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ώστε αυτοί να κρίνουν αν όλα έχουν καλώς ή όχι και να αναζητηθούν, αν υπάρχουν, άλλου είδους ευθύνες εκτός από τις αυταπόδεικτα πολιτικές ευθύνες.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η Δικαιοσύνη κινούνται στη χώρα μας πολύ αργά και έχουμε δει τέτοιες υποθέσεις, να εξετάζονται μετά από παρέλευση 10ετίας και να έρχονται οι προβλεπόμενες ποινές ή συνηθέστερα τίποτα να μην βγαίνει και όλα να έχουν καλώς.

mytikaspress.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ