2023-08-08 12:18:03
Φωτογραφία για ΤΕΛΟΣ η εγκατάσταση των Windows 11 σε μη υποστηριζόμενα CPU Intel-AMD



 Η Microsoft ενημέρωσε πρόσφατα τη λίστα με τους υποστηριζόμενους επεξεργαστές Intel και AMD. Ενώ η εταιρεία πρόσθεσε μερικά νέα Ryzen chips συμπεριλαμβανομένου και ενός που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα από την AMD, η Microsoft αφαίρεσε κάπως περίεργα πολλούς επεξεργαστές Intel που υπήρχαν στη λίστα των συμβατών επεξεργαστών.

Εκτός από την ενημέρωση της λίστας, η Microsoft μπορεί να ετοιμάζει και τον αποκλεισμό των εγκαταστάσεων των Windows 11 σε μη υποστηριζόμενο hardware.

Ο γερμανικός ιστότοπος Deskmodder ανέφερε ότι ένα από τα μέλη του forum του δεν μπόρεσε να εγκαταστήσει τα Windows 11 σε ένα σύστημα Intel Core 2 Duo T6500.

Ο χρήστης είναι ένας Insider που παρακολουθεί το κανάλι Canary και η εγκατάσταση των Windows 11 build 25905 φαίνεται να αποκλείστηκε στον υπολογιστή του, παρόλο που όλες οι προηγούμενες εκδόσεις λειτουργούσαν καλά. Ο Turin II P650 της AMD δεν δέχεται επίσης ενημερώσεις.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η αντικατάσταση του αρχείου install.wim των Windows των προηγούμενων εκδόσεων με αυτό της έκδοσης 25905 οδήγησε σε μπλοκάρισμα των εγκαταστάσεων και σε αυτές τις προηγούμενες εκδόσεις, επιβεβαιώνοντας ότι η Microsoft πραγματοποίησε σίγουρα κάποια αλλαγή. Οι επιλογές παράκαμψης όπως αυτές που παρέχονται από εργαλεία όπως το Rufus και το Ventoy, μεταξύ άλλων μπορεί να μην είναι αρκετές. Άλλα και η παράκαμψη του TPM φαίνεται να μην λειτουργεί επίσης.

Αν και η Microsoft διαθέτει μια λίστα με τις συμβατές CPU, πολλοί είναι αυτοί που τρέχουν τα Windows 11 σε μη υποστηριζόμενα chips.

Η Microsoft στο παρελθόν διέθεσε κατά λάθος μια αναβάθμιση των Windows 11 σε χρήστες με μη υποστηριζόμενο hardware. Η εφαρμογή “Έλεγχος υγείας του υπολογιστή” έδωσε επίσης μια φορά συγχαρητήρια σε ένα σύστημα με Pentium 4 για την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ