2023-08-21 12:20:01
Φωτογραφία για Φωτιά στη Βοιωτία: Νεκρός κτηνοτρόφος που πήγε να σώσει τα ζώα του
Νεκρός είναι ένας 80χρονος κτηνοτρόφος από τη φωτιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώζει τα ζώα αλλά έχασε τη ζωή του.

Ο κτηνοτρόφος λιποθύμησε και κατέληξε από τις αναθυμιάσεις την ώρα που πήγε να σώσει τα ζώα του στον Πρόδρομο Βοιωτίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο 80χρονος είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά το ξέσπασμα της φωτιάς.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικιωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η φωτιά, όμως υπήρχαν πυκνοί καπνοί. Πιθανολογείται ότι αυτό συνέβαλε στο να χάσει τη ζωή του. Τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από την νεκροτομή.

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες – Εκκενώνονται δύο οικισμοί


Το μέτωπο της φωτιάς επεκτάθηκε γρήγορα από την ώρα που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (21.8.2023) το πρωί στις 09:45. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκκενώνονται δύο οικισμοί στον Πρόδρομο.

Υπενθυμίζεται ότι εστάλησαν και δύο μηνύματα από το 112 με διαφορά λίγων λεπτών, για να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι αλλά και για όσους είναι στην παραλία Σαράντη να πάνε στη Θίσβη.

«Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πρόδρομος. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Λίγα λεπτά μετά, εστάλη και δεύτερο μήνυμα του 112 για όσους βρίσκονται στην παραλία Σαράντη να πάνε προς Θίσβη, την περιοχή δίπλα στον Πρόδρομο. «Αν βρίσκεστε στην παραλία Σαράντη απομακρυνθείτε προς Θίσβη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα του 112.

«Το μέτωπό της φωτιάς είναι πάρα πολύ μεγάλο και πλέον ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Προσπαθούμε μετά δυσκολίας να το συγκρατήσουμε» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της Θήβας, Γιώργος Αναστασίου.

Χωρίς αισθήσεις εντοπίστηκε άνδρας σε ποιμνιοστάσιο στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 21, 2023

Σύμφωνα με τον δήμαρχο ήδη έχει εκκενωθεί ένας οικισμός κοντά στην περιοχή Σαράντη μετά το μήνυμα από το 112 ενώ όπως σημειώνει ο ίδιος «αυτή τη στιγμή το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο των 1000 μέτρων από τα σπίτια, αλλά οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Επιχειρούν 4 ελικόπτερα μαζί με ισχυρές επίγειες δυνάμεις εθελοντές και κατοίκους της περιοχής μαζί με μηχανήματα που έχουν διατεθεί. Είναι πολύ δύσκολο καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν να πετάξουν αεροπλάνα».

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη φωτιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας έκρουσε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

«Είναι ένα δύσκολο μέτωπο, επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα. Είναι κωμόπολη που θα φθάσει και θα περάσει η πυρκαγιά αυτή. Η πυρκαγιά κατευθύνεται με βορειοανατολικό άνεμο ωστόσο με 9 μποφόρ δεν παίζουμε», είπε ο κ. Αρτοποιός και πρόσθεσε: «Η φωτιά αυτή είναι δύσκολη την πρώτη ώρα, μετά τη μία ώρα πάει προς παραλιακό μέτωπο, γι’ αυτή τη μια ώρα πρέπει να ‘μαστε προσοχή άπαντες. Είναι μια πυρκαγιά που στην αρχή της πρέπει να προσέξουμε πολύ. Θέλει μεγάλη προσοχή στην παραλία Σαράντη».

Πηγή:newsit

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ