2023-09-01 17:09:09
Φωτογραφία για Κώστας Πιστιόλας: Αυτοί είναι οι στόχοι μιας τολμηρής αλλαγής που έχουμε ανάγκη.

 



     Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα, Δευτέρα (28/08) ο Συνδυασμός του υποψήφιου Δημάρχου Αγρινίου Κώστα Πιστιόλα «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» το πλαίσιο με τους βασικούς στόχους του Προγράμματος του Συνδυασμού.

Πρόκειται για τους βασικούς στόχους και άξονες του ολοκληρωμένου Προγράμματος, που αναμένεται να παρουσιαστεί άμεσα, με στόχο «να γυρίσουμε οριστικά σελίδα στο Δήμο μας».



Οι βασικοί στόχοι και άξονες του Προγράμματος μέσα από ένα βίντεο 58 δευτερολέπτων:



 

Ειδικότερα, με κεντρικό σύνθημα «Τολμάμε! Σηκώνουμε τον πήχη ψηλά για τον τόπο μας!», αναδεικνύονται οι 3 βασικοί στόχοι του Προγράμματος για το Αγρίνιο της νέας εποχής που είναι οι εξής:



1. Ευρωπαϊκός δήμος με ταυτότητα πολιτισμού και βιώσιμου τουρισμού – Ένας Δήμος του Νερού



Επιδιώκουμε έναν ευρωπαϊκό Δήμο με πρωτεύοντα ρόλο στη Δυτική Ελλάδα, με θεσμούς και παράδοση που τον καθιστούν επίκεντρο του πολιτισμού με διαχρονική αναγνώριση και ταυτότητα στο βιώσιμο τουρισμό.



Στόχος η εξέλιξη της πόλης και των δημοτικών κοινοτήτων μας, σε ένα Αγρίνιο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, της παράδοσης, της γαστρονομίας, του ναυταθλητισμού και του βιώσιμου τουρισμού.



2. Πράσινος δήμος με σχέδιο για ποιοτική παραγωγή και ψηφιακό μετασχηματισμό



Επιδιώκουμε έναν πράσινο Δήμο που οργανώνει αναπτυξιακό σχέδιο για την αγροτική παραγωγή και το υλοποιεί με επώνυμα προϊόντα και τυποποίηση αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρονται σήμερα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και τη διοίκηση των δημοτικών υπηρεσιών με ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.



Στόχος η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και η ψηφιακή μετάβαση του Δήμου μας, ώστε να καταστεί  ένα σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον παραγωγικό κέντρο, με περιφερειακή αξία.



3. Πρότυπος, έξυπνος Δήμος καινοτομίας, επιστήμης και επιχειρηματικότητας



Επιδιώκουμε ένα Δήμο που επενδύει στην καινοτομία, πρωτοπόρο στην έρευνα και την επιστήμη, σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με τη δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση Επενδύσεων και την ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας.



Στόχος ο Δήμος Αγρίνιου να μετατραπεί σε διεθνή προορισμό για εισαγωγή και εφαρμογή καινοτομίας με την υποδοχή των αντίστοιχων ερευνητών, επενδυτών και επισκεπτών.



Παράλληλα, σταχυολογούνται οι 15+1 άξονες για έναν πράσινο, έξυπνο Δήμο με ποιότητα ζωής και προοπτική, με αδιαπραγμάτευτη διαφάνεια, αξιοκρατία και λογοδοσία.



Όλα τα παραπάνω συμπυκνώνονται σε ένα φυλλάδιο, που ήδη μοιράζεται στις γειτονιές του Δήμου Αγρινίου, ούτως ώστε και οι πολίτες, με τη σειρά τους, να γίνουν κοινωνοί της προσπάθειας και να μεταφέρουν το μήνυμα της «τολμηρής αλλαγής που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας».



Αναλυτικά οι στόχοι του Προγράμματος του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά»:



«ΤΟΛΜΑΜΕ! Σηκώνουμε τον πήχη ψηλά για τον τόπο μας!



3 στόχοι μιας ΤΟΛΜΗΡΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ που έχουμε ανάγκη



 



1.     Ευρωπαϊκός δήμος με ταυτότητα πολιτισμού και βιώσιμου τουρισμού – Ένας Δήμος του Νερού



 



ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ έναν ευρωπαϊκό Δήμο με πρωτεύοντα ρόλο στη Δυτική Ελλάδα, με θεσμούς και παράδοση που τον καθιστούν επίκεντρο του πολιτισμού με διαχρονική αναγνώριση και ταυτότητα στο βιώσιμο τουρισμό.



 



Η κληρονομιά των γλυπτών, των εικαστικών, η μεγάλη παράδοση σε ποιητές και λογοτέχνες, καθώς και η σημαντική θεατρική παράδοση αποτελούν βάση για ανάδειξη του πολιτιστικού χαρακτήρα του Δήμου Αγρινίου με σταθερή επιδίωξη την ανάπτυξη υψηλής επισκεψιμότητας.



 



Ένα Δήμο που διαθέτει τις δυνατότητες να αναδειχθεί από το 2024, σε πόλη διεθνούς πολιτισμού με εκδηλώσεις εμβέλειας.



 



Ο στόχος είναι να παραχθεί το πολιτιστικό προϊόν εδώ, στηρίζοντας τους ανθρώπους του τόπου μας να ανοίξουν τα φτερά τους.



 



Παράλληλα, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την επιδίωξη ενός αποδοτικού αλλά και βιώσιμου τουρισμού με την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, των τοπικών προϊόντων, της γαστρονομίας και του υδάτινου δυναμικού των λιμνών για ποιοτικό και βιώσιμο τουρισμό.



 



Η ώρα της Τριχωνίδας μας – Μία λίμνη που να ενώνει τους δημότες!



 



Με σημείο αναφοράς την μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, την Τριχωνίδα  στρέφουμε ολόκληρη την μελλοντική στόχευση του σχεδίων ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου, με προγραμματισμό και ωρίμανση για χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια και την Κεντρική Διοίκηση.



 



ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ: Η εξέλιξη της πόλης και των δημοτικών κοινοτήτων μας, σε ένα Αγρίνιο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, της παράδοσης, της γαστρονομίας, του ναυταθλητισμού και του βιώσιμου τουρισμού.



 



2.     Πράσινος δήμος με σχέδιο για ποιοτική παραγωγή και ψηφιακό μετασχηματισμό



 



ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ έναν πράσινο δήμο που οργανώνει αναπτυξιακό σχέδιο για την αγροτική παραγωγή και το υλοποιεί με επώνυμα προϊόντα και τυποποίηση αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρονται σήμερα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και τη διοίκηση των δημοτικών υπηρεσιών με ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.



 



 Ένας πράσινος Δήμος



 



Προχωράμε άμεσα στην υλοποίηση των πολιτικών πράσινης μετάβασης και τις συνδέουμε με την κυκλική οικονομία και την ανάδειξη της τοπικής αγροτικής παραγωγής. Υλοποιούμε σχέδιο τυποποίησης και διάχυσης της επωνυμίας των τοπικών προϊόντων με ενίσχυση της Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) και της Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ όπως την Βρώσιμη Ελιά Αγρινίου).



 



ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ: Η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και η ψηφιακή μετάβαση του Δήμου μας, ώστε να καταστεί  ένα σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον παραγωγικό κέντρο, με περιφερειακή αξία.



 



3.     Πρότυπος έξυπνος Δήμος καινοτομίας, επιστήμης και επιχειρηματικότητας



 



ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ένα Δήμο που επενδύει στην καινοτομία, πρωτοπόρο στην έρευνα και την επιστήμη σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με τη δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας.



 



Το Αγρίνιο ως ενιαίος ζωτικός χώρος είναι  αναγκαίο  να προσελκύσει έρευνα και καινοτομία μέσα από την σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο, αλλά και μέσα από συνεργασίες με ειδικά ερευνητικά ινστιτούτα.



 



Στην κατεύθυνση αυτή τρέχουμε τις διαδικασίες για την υλοποίηση του Τεχνολογικού Πάρκου/Πανεπιστημιακού Campus για την ανάπτυξη τοπικής και υπερτοπικής επιχειρηματικότητας.



 



Ενώνουμε δυνάμεις



 



Η εξέλιξη αυτή απαιτεί την συνεργασία με το Επιμελητήριο και με ομάδες τοπικών επιχειρηματιών, ώστε οργανωμένα να υπάρξει επιτυχής διεκδίκηση και υλοποίηση διεθνών, ευρωπαϊκών και εθνικών ανταγωνιστικών προγραμμάτων για έρευνα και εφαρμογή, μέσα από θερμοκοιτίδες και στοχευμένη νεοφυή επιχειρηματικότητα.



 



Κερδίζουμε τη μάχη για το Πανεπιστήμιο



 



Όλες οι οικονομικές δυνάμεις της περιοχής επιδιώκουμε να στηριχτούν σε συνεργατική βάση ώστε να προτείνουμε από κοινού λύσεις σε ζητήματα στέγασης, σίτισης και έρευνας στα υπάρχοντα πανεπιστημιακά τμήματα στο Αγρίνιο, με, στόχο άμεσα να καταστούν ελκυστικά και βιώσιμα.



 



ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ: O Δήμος Αγρίνιου να μετατραπεί σε διεθνή προορισμό για εισαγωγή και εφαρμογή καινοτομίας με την υποδοχή των αντίστοιχων ερευνητών, επενδυτών και επισκεπτών.



 



15+1 άξονες για έναν πράσινο, έξυπνο Δήμο με ποιότητα ζωής και προοπτική, με:



•         Εξωστρέφεια, διεθνή αναγνώριση, συνεργασίες και δικτύωση με ανάπτυξη επιχειρηματικότητας και σήμα κατατεθέν  τη Λίμνη Τριχωνίδα



•         Προτεραιότητα στη γειτονιά και ισότιμη ανάπτυξη στις τοπικές κοινότητες για αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας



•         Ανθεκτικότητα υποδομών, εξοικονόμηση ενέργειας και βιώσιμη αστική κινητικότητα



•         Διαρκή φροντίδα σε οδικό δίκτυο, πεζοδρόμια, πεζοδρόμους και έξυπνη κυκλοφορία – στάθμευση



•         Αισθητική αναβάθμιση του Δήμου με έμφαση στην καθαριότητα και στο πράσινο, με κυκλική οικονομία και σεβασμό στο περιβάλλον



•         Πολιτισμό, γράμματα και τέχνες! Με αναφορά στα ιστορικά μνημεία, τα τοπόσημα  και την τοπική παράδοση



•         Μέριμνα και φροντίδα για αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα



•         Σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης & διασφάλιση επάρκειας νερού



•         Ψηφιακό μετασχηματισμό & σύγχρονη διοίκηση υπηρεσιών για εξυπηρέτηση του πολίτη



•         Αλληλεγγύη για την οικογένεια και τα παιδιά με στήριξη και ανάπτυξη δομών υγείας – ψυχικής υγείας



•         Πρόνοια για τα άτομα με ευαλωτότητα και αναπηρία



•         Φροντίδα για τα βρέφη και τα νήπια με σύγχρονες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές. Ειδική μέριμνα για τα ΑμεΑ



•         Μέριμνα για τα σχολεία με δια βίου μάθηση και δημιουργική απασχόληση για όλους, με σύγχρονες υποδομές



•         Αθλητική παιδεία και διακρίσεις, με ρόλο για τη Νέα Γενιά



•         Ασφαλή διαβίωση και σχεδιασμό πολιτικής προστασίας



 



+ 1 ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ»

ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ