2023-09-01 23:08:06
Φωτογραφία για Λευκάδα: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο αλλοδαποί που κατηγορούνται για βιασμό ανήλικης.



 Mε περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο Σέρβοι τουρίστες 18 και 21 ετών οι οποίοι κατηγορήθηκαν για βιασμό και γενετήσια πράξη με ανήλικη και σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η διαδικασία της απολογίας των δύο Σέρβων και αμέσως μετά έφυγαν για το Νυδρί όπου θα μείνουν για τον επόμενο μήνα. Μετά τη δικαστική διαδικασία η διορισμένη δικηγόρος τους, Ελένη Φερεντίνου δήλωσε στο ilefkada.gr:

Διορίστηκα αυτεπαγγέλτως από το δικηγορικό σύλλογο της Λευκάδας μόλις χθες και κατέβαλα η ίδια προσωπικά έναν αγώνα διότι δεν είχαν μεγάλη προθεσμία για την απολογία τους η οποία ήταν σήμερα. Τόσο όμως η κ. πρόεδρος όσο και η κ. Εισαγγελέας μας έδωσαν όλο το χρόνο να αποδείξουμε ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως ήδη έχουν διοχετευτεί σε ορισμένα site.

Το μόνο που έχω να επισημάνω, διότι δεν έχω να πω πολλά για τη δικογραφία, είναι ότι οι εντολείς μου έχουν καταθέσει σχετική μήνυση για τα όσα ψευδώς καταμαρτυρούνται από την άλλη πλευρά . Επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι , άμα την τήρηση των οποίων, θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη χώρα τους που εκεί θα δίνουν πλέον παρόν σε κάποιο προξενείο στη Σερβία.


Σε ερώτησή μας για το ποιο είναι αυτό το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να μείνουν στην Λευκάδα, η κ. Φερεντίνου απάντησε ότι υπολογίζει να είναι ένας μήνας περίπου , διότι τους έχει επιβληθεί καθημερινό παρόν στο Α.Τ Ελλομμένου , να δηλώσουν μόνιμη διεύθυνση εδώ, αίτημα που εμείς κάναμε, είπε καθώς και καταβολή χρηματικού ποσού.

Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αφεθούν δύο αλλοδαποί χωρίς καν διεύθυνση  σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας που είμαστε. Παρ όλ αυτά θα δίνουν παρόν καθημερινά, θα παραδώσουν τα διαβατήριά τους και εφ όσον τηρηθούν οι περιοριστικοί όροι (παράδοση διαβατηρίων, καταβολή εγγύησης 3000 ευρώ έκαστος, και το καθημερινό παρόν) στη συνέχεια θα βγει κάποια διάταξη και θα μπορέσουν να αφεθούν ελεύθεροι να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Ζητήσαμε από την κ. Φερεντίνου να μας υπενθυμίσει το κατηγορητήριο των δύο αλλοδαπών 18 και 21 ετών. Η ίδια είπε: Κατηγορούνταν και οι δύο για βιασμό ανηλίκου που ενεργούν από κοινού και για γενετήσια πράξη με ανήλικη που έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας της. Είναι δύο σοβαρά κακουργήματα , δεν είχαμε όλο το χρόνο μαζί μας . Παρ όλ αυτά, θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια το διερμηνέα που είχε την καλοσύνη να μείνει μαζί πάνω από τέσσερις ώρες χθες στο αστυνομικό τμήμα διότι ήταν πολύ δύσκολη η συνεννόηση με τους αλλοδαπούς. Καταφέραμε να δώσουμε τη δική μας διάσταση στα πράγματα.

Ρωτήσαμε τι ισχυρίστηκαν και η κ. Φερεντίνου απάντησε ότι από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκαν πως ότι έγινε ήταν με τη συναίνεση της παθούσας, Στο κοινό απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσα δώσαμε όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που έδειχναν , και υπάρχουν και αδιάσειστα μηνύματα, ότι υπήρχε η συναίνεση από την πλευρά της ανηλίκου»

Β.Β.


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ