2023-09-03 08:23:11
Φωτογραφία για Windows 11 με εγγενή υποστήριξη RAR, TAR και 7Z: ΤΕΛΙΚΑ Λειτουργεί;

 



Η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια μεγάλη ενημέρωση λειτουργιών για τα windows 11 αργότερα φέτος. Η έκδοση 23H2 αναμένεται να φέρει πολλές βελτιώσεις και νέες δυνατότητες, όπως τον επανασχεδιασμό του File Explorer.

Αν και υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την απόδοση και τα σφάλματα, παρακάτω θα προσπαθήσουμε να εστιάσουμε στη θετική πλευρά και να δούμε προσεκτικά ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που θα παρουσιάσει ο επανασχεδιασμένος File Explorer: native υποστήριξη για RAR, TAR, 7Z και άλλες μορφές συμπίεσης αρχείων.

Πριν από την έκδοση 23H2 των Windows 11, το ZIP ήταν η μόνη εγγενώς υποστηριζόμενη μορφή αρχείου

. Έτσι οι χρήστες των Windows έπρεπε να επιλέξουν εφαρμογές τρίτων για να διαχειριστούν αρχεία RAR, 7Z, κ.λπ. Παρόλο που δεν υπάρχει έλλειψη δωρεάν και premium εφαρμογών συμπίεσης αρχείων, η εγγενής υποστήριξη είναι πάντα η καλύτερη για τον μέσο καταναλωτή.

Ωστόσο, η αλλαγή φέρνει και ένα ερώτημα: Μπορεί η ενημερωμένη Εξερεύνηση αρχείων (File Explorer) να αντικαταστήσει τα WinRAR, 7Zip, NanaZIP και άλλες αποκλειστικές εφαρμογές για όσους εργάζονται συχνά με συμπίεση αρχείων;

Για να απαντήσει στην ερώτηση, το Neowin δοκίμασε τον ενημερωμένο File Explorer έναντι του WinRAR, αναμφισβήτητα την πιο δημοφιλή εφαρμογή του είδους της, και το NanaZIP, ένα υπέροχο fork του 7Zip για τα Windows 11. Κατέβασαν την τεράστια (24GB) δωρεάν εικονική μηχανή της Microsoft για τα Windows 11 και την συσκεύασαν σε τρεις μορφές που δεν υποστηριζόταν προηγουμένως: RAR, 7Z και TAR, με ποσοστό συμπίεσης 50%.

Μετά αποσυμπίεσαν τα αρχεία και μέτρησαν τον χρόνο που χρειάζεται ο File Explorer, το WinRAR και το NanaZIP των Windows 11 για να ολοκληρώσουν την εργασία.

Κάθε εφαρμογή πέρασε από τρεις δοκιμές για να έχουν το μέσο αποτέλεσμα σε ένα επιτραπέζιο υπολογιστή με Ryzen 5 2600, 32 GB DDR4-3200, NVIDIA RTX 4060 και Samsung 980 SSD 500 GB. Στη συνέχεια, επανέλαβαν την διαδικασία σε ένα φορητό υπολογιστή με Intel Core i3-1125G4, 16GB DDR4-3200 και ένα NVMe SSD 500GB.

Το πείραμα αποκάλυψε ότι η Εξερεύνηση αρχείων δεν είχε κανένα πρόβλημα με την εξαγωγή των αρχείων TAR και μπορούσε να συμβαδίσει με το WinRAR και το NanaZIP: και τα τρία ολοκληρώθηκαν σε περίπου 80 δευτερόλεπτα.

Στην διαχείριση των αρχείων RAR όμως, ο File Explorer ολοκλήρωσε τη διαδικασία σε σχεδόν έξι λεπτά, χρόνος που ήταν τρεις φορές πιο αργός από το WinRAR και δύο φορές από το NanaZIP.

Η εμπειρία στα 7Z αρχεία ήταν τραυματική: Η εξαγωγή του File Explorer χρειάστηκε σχεδόν εννέα λεπτά, ενώ το WinRAR και το NanaZIP τελείωσαν σε περίπου ένα λεπτό.

Οι δοκιμές στον φορητό υπολογιστή έδειξαν σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα, αποδεικνύοντας ότι οι εφαρμογές τρίτων είναι πολύ καλύτερες και πιο γρήγορες στην αποσυμπίεση αρχείων στον αναβαθμισμένο File Explorer.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ