2023-09-06 10:00:54
Φωτογραφία για Τραγωδία στον Πειραιά: Συνελήφθησαν καπετάνιος και μέλη του πληρώματος για τον επιβάτη που πέταξαν στην θάλασσα ΒΙΝΤΕΟ

 



......



Μετά τα βίντεο που αποκαλύπτουν ότι μέλη του πληρώματος έσπρωξαν από τον καταπέλτη στη θάλασσα τον 36χρονο που πήγε να επιβιβαστεί στο πλοίο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να σκοτωθεί, το θέμα λαμβάνει διαστάσεις. Συνελήφθησαν καπετάνιος και μέλη του πληρώματος. Για απόδοση ευθυνών δεσμεύεται ο υπουργός, για πλήρη διαλεύκανση η εταιρεία.

Συνελήφθησαν κατόπιν εντολής της εισαγγελίας Πειραιά ο καπετάνιος, ο αξιωματικός καταστρώματος και δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon για την τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ένας 36χρόνος βρήκε τραγικό θάνατο, προσπαθώντας να επιβιβαστεί στο καράβι που αναχωρούσε από τον Πειραιά με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης.

Την πλήρη ανατροπή στην υπόθεση έφερε η δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει μέλη του πληρώματος του πλοίου να διαπληκτίζονται και στη συνέχεια να σπρώχνουν και μάλιστα δύο φορές τον 36χρονο που προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πέφτει στη θάλασσα από όπου ανασύρθηκε μετά από λίγο νεκρός.


Τα βίντεο εξηγούν και την πληροφορία που μεταδόθηκε από την πρώτη στιγμή ότι το πλοίο επιστρέφει στον Πειραιά με εντολή εισαγγελέα.

Μάλιστα μετά την πτώση του ανθρώπου στο νερό στο βίντεο φαίνεται ότι οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ προκειμένου να αναχωρήσει το πλοίο, προκαλώντας τρομερό κυματισμό ο οποίος κάποια στιγμή σκεπάζει τον 36χρονο.

Τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής για το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό γεννούν πάρα πολύ σοβαρά ερωτήματα.

Το πρώτο είναι εάν όντως με οποιονδήποτε τρόπο μέλη του πληρώματος ώθησαν τον άτυχο 36χρονο στη θάλασσα. Αυτό είναι αδιανόητο, γιατί όλοι οι ναυτικοί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποτε άνθρωπος πέφτει στη θάλασσα διατρέχει κίνδυνο πνιγμού.

Το δεύτερο ερώτημα είναι γιατί το πλοίο αναχώρησε. Σημειώνεται ότι η γέφυρα διαρκώς έχει εικόνα του τι συμβαίνει στην πρύμνη και τον καταπέλτη κατά τους ελιγμούς εντός λιμένος. Το γεγονός αυτό γεννά το εύλογο ερώτημα εάν δόθηκε εντολή «κράτει» οι μηχανές δεδομένου ότι υπήρχε άνθρωπος στη θάλασσα. Εάν όντως δεν δόθηκε τέτοια εντολή, τότε μιλάμε για «διπλό έγκλημα» λένε χαρακτηριστικά ναυτικοί που έχουν γνώση της λειτουργίας που ακολουθείται κατά την αναχώρηση του πλοίου. Και αυτό γιατί πάντοτε στη θάλασσα, το «άνθρωπος στη θάλασσα» αυτομάτως ενεργοποιεί τη διαδικασία διάσωσης που στη συγκεκριμένη περίπτωση σήμαινε και να μην αναταράσσει τα νερά με ιδιαίτερα έντονο τρόπο η προπέλα του πλοίου.

Τα σοκαριστικά βίντεο

Επιβάτες, από τους οποίους προφανώς ήρθαν στη δημοσιότητα και τα ανατριχιαστικά βίντεο, ακούγονται να φωνάζουν αντιδρώντας «τι κάνετε; Θα πνιγεί».

Στην ανάρτηση, την οποία έκανε επιβάτης που βρίσκεται πάνω στο πλοίο, αναφέρεται πως «Πριν λίγη ώρα. Έδιωξαν δύο φορές τον άνθρωπο από το καράβι για την Κρήτη και την τρίτη τον πέταξαν στη θάλασσα. Τελικά πνίγηκε. Με εντολή εισαγγελέα το καράβι γυρνάει πίσω στο λιμάνι».

Σε δεύτερο βίντεο που κυκλοφορεί φαίνεται ο καβγάς μεταξύ επιβάτη και μελών του πληρώματος, με τους τελευταίους να τον σπρώχνουν στη θάλασσα.

Σε τρίτο βίντεο καταγράφεται η τραγική κατάληξη που είχε η πράξη τους να σπρώξουν τον 36χρονο στη θάλασσα.

Οπτικοακουστικό υλικό υπάρχει και από τη στιγμή, που από τα μεγάφωνα του πλοίου ενημερώνονται οι επιβάτες ότι επιστρέφει στον Πειραιά. Σοκαρισμένος επιβάτης ακούγεται να μιλά για «ψυχρή δολοφονία».

Απόδοση ευθυνών

Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών, τονίζει σε ανάρτησή του για το τραγικό περιστατικό ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εκφράζοντας τη θλίψη του για το χαμό του ανθρώπου.

Πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία Attica Group.

«Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος».

Όπως έγινε γνωστό, αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των επιβατών και του πληρώματος, η εταιρεία θα αλλάξει το πλήρωμα και το πλοίο θα ξεκινήσει και πάλι για Κρήτη.

https://www.in.gr/
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ