2023-09-10 10:40:03
Φωτογραφία για Milky Way: Είδαμε τα 2 πρώτα επεισόδια της σειράς του Βασίλη Κεκάτου
Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικας, Βασίλης Κεκάτος, σκηνοθέτησε για πρώτη φορά τηλεοπτική σειρά. Η ιστορία και οι εντυπώσεις μας από την σειρά, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου στο Mega.

Η πολυαναμενόμενη σειρά του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Βασίλη Κεκάτου, «Milky Way» παρουσιάστηκε σε ειδική προβολή στο ΚΠΙΣΝ όπου οι δημοσιογράφοι μαζί τους συντελεστές απολαύσαμε τα δύο πρώτα επεισόδια.

Η συγκεκριμένη σειρά, τα πρώτα teaser βρίσκονται ήδη στον αέρα, ήταν να προβληθεί την περσινή σεζόν, αλλά τελικά πήρε μια μικρή παράταση κι πλέον η πρεμιέρα έχει οριστεί για την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η σειρά έκανε μια πετυχημένη διεθνή πρεμιέρα στο φεστιβάλ Series Mania της Γαλλίας, ενώ πρόκειται να γίνει η διανομή σε όλο τον κόσμο.

Milky Way: Η υπόθεση της σειρά

Σε μία ανώνυμη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια και να ζήσει το «αθηναϊκό όνειρο» μακριά από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει.


Οι ονειροπολήσεις της σταματούν απότομα όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης και δεν έχει φανταστεί ποτέ να ξεφύγει από τον μικρόκοσμό του.

Η οικογένεια και οι φίλοι αγκαλιάζουν το απρόσμενο νέο της εγκυμοσύνης της, πολύ γρήγορα όμως, η ίδια συνειδητοποιεί ότι οι περιορισμοί αυξάνονται επικίνδυνα.

Ο «Τζο» και η «Μαρία»

Πρόσωπο-κλειδί και καταφύγιό της ο Τζο, ο νέος συμμαθητής της - ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους, ξεκινούν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες στον δρόμο προς την ενηλικίωση. Αντιμέτωπη με το μεγάλο της δίλημμα, η Μαρία θα βρεθεί ανάμεσα σε αυτό που πραγματικά είναι και σε αυτό που θέλουν οι άλλοι να γίνει.

Milky Way: Οι εντυπώσεις και η σκηνή που κέρδισε το κοινό

Η σειρά «Milky Way» δεν είναι από τις δουλειές που συνηθίζεται να βλέπουμε στην τηλεόραση σε ότι αφορά τόσο την άψογη κινηματογραφική εικόνα ΄όσο και την ιστορία της. Ακόμα και σε κάποιες «κλισέ» σκηνές ο Βασίλης Κεκάτος, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο, δίνει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή της ιστορίας. Όπως, για παράδειγμα η αντίδραση του πατέρα, ο οποίος ζει στην επαρχία και έρχεται αντιμέτωπος με την queer προσωπικότητα του γιου του. Μια σκηνή τόσο δυνατή που μετά το τέλος της προβολής όλοι σχολιάσαμε με συγκίνηση και χαρά αφήνοντας μας ένα γλυκό συναίσθημα.

Πρόκειται για μια νεανική σειρά που αφορά παιδιά από 15 ετών κι πάνω, οικογένειες κι όλα ξεκινούν με ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, αυτό της αναπάντεχης εγκυμοσύνης μιας ανήλικης μαθήτριας, η οποία έχει ως στόχο ζωής να γίνει χορεύτρια και να ξεφύγει από την επαρχία.

Οι διάλογοι, ο τρόπος γραφής είναι σύγχρονοι με τον Βασίλη Κεκάτο να πιάνει τον παλμό, την ιδιοσυγκρασία και τη γλώσσα της σύγχρονης γενιάς, ενώ η όλη κινηματογραφική ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την μουσική υπόκρουση να συμπληρώνουν μοναδικό το κάδρο.

Σκηνή από τη σειρά

Στα πλεονεκτήματα της σειράς, η μοναδική ερμηνεία της Θέμις Μπαζάκα, του Ακύλλα Καραζήση και του Ανδρέα Κωνσταντίνου, ενώ ο πρωτοεμφανιζόμενος«Τζο» Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος έχει συνθέσει έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα.

Βασίλης Κεκάτος: «Δεν πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να δει αυτό που φτιάξαμε...»

Μετά το τέλος των δύο επεισοδίων και το παρατεταμένο χειροκρότημα μέσα στην αίθουσα προβολής, ο βραβευμένος σκηνοθέτης, πήρε το λόγο εξηγώντας το «Milky Way» με το δικό του τρόπο.

«Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να κάνω τηλεόραση. Η αλήθεια είναι ότι πριν από αυτήν τη δουλειά, η οποία έχει διάρκεια γύρω στα 460 λεπτά η αμέσως προηγούμενή μου είχε μόλις 9 λεπτά. Οι άνθρωποι της παραγωγής πήραν ένα ρίσκο αδιανόητο. Εγώ δεν θα το έπαιρνα -σίγουρα είναι τρελοί. Δεν είχα κάνει κάτι πιο πριν, μόνο μικρού μήκους που είχαν πάει καλά φεστιβαλικά και για να είμαι ειλικρινής, θα το θεωρούσα πολύ λογικό να μη με εμπιστευτούν.

Έγραψα την ιστορία μέσα σε τρεις μήνες και ταυτόχρονα, την απόλυτη ελευθερία από τους παραγωγούς μου να γράψω ό,τι θέλω. Στην αρχή σκέφτηκα να γράψω μία σειρά που αποκλείεται να μου πουν «ναι». Τελικά, μου το είπαν και χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό».

«Η δράση της σειράς τοποθετείται στην επαρχία, γιατί είμαι επαρχιώτης. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κεφαλλονιά, γνωρίζω τον κόσμο της επαρχίας και μου είναι πιο εύκολο να μιλήσω για αυτό. Άνοιγα και έβλεπα χωράφι, όχι την μπουγάδα του απέναντι. Αυτό έχω μάθει να αναζητώ και να αναπαριστώ στις δουλειές μου.

Ένας βασικός άξονας της ιστορίας είναι τα παιδιά που θέλουν να φύγουν από την επαρχία - τα παιδιά στην πόλη συνήθως δεν έχουν τάσεις φυγής».

«Δεν πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να δει αυτό που φτιάξαμε. Δεν με αφορά αν θα αρέσει ή όχι και ειλικρινά δεν το λέω με σνομπισμό, αλλά με ειλικρίνεια. Σινεμά θέλω να κάνω και η τηλεόραση απλά προέκυψε και την υπηρέτησα με αγάπη και σεβασμό. Αν πάει καλά πήγε, αν δεν πάει καλά, θα κάνω ξανά μικρού μήκους.

Σκηνή από τη σειρά

Ούτε θέλω να περάσω κανένα μήνυμα στο κοινό - δεν ξέρω κιόλας αν κάτι αλλάζει με την Τέχνη. Εμείς πήγαμε να φτιάξουμε μία φωτιά μέσα στο χιόνι και στην ουσία κάναμε αυτό που θέλαμε. Αν ο κόσμος περιμένει την αλλαγή από την τηλεόραση είναι χαμένος».

Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος: «Ο ρόλος του «Τζο» με αφορά προσωπικά. Παίζω τον άνθρωπο που ήθελα να είμαι...»

Ο πρωτοεμφανιζόμενος τηλεοπτικά Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος υποδύεται τον «Τζο», έναν querr χαρακτήρα, ο οποίος από την Αθήνα μετακομίζει στην επαρχία. Όπως χαρακτηριστικά μου είχε αναφέρει ο νεαρός ηθοποιός, σε συνεντευξη μας πριν λίγους μήνες στο Bovary, πρόκειται για έναν ρόλο που τον αφορά σε προσωπικό επίπεδο.

«Όταν διάβασα το έργο γοητεύτηκα από το πόσο καλογραμμένο είναι το κείμενο. Ταυτόχρονα, για μένα ήταν πολύ συγκινητικό γιατί είναι ένας ρόλος που με αφορά προσωπικά. Τα ζητήματα του «Τζο» είναι δύσκολα και τα έχω διαπραγματευτεί. Όπως σου είπα, όταν ήμουν μικρός, ήμουν κλειστό παιδί και είχα σκεφτεί πως θα ήθελα να ήμουν πιο ροκ, πιο εξωστρεφής και να λέω «αυτός είμαι σε όποιον αρέσω». Οπότε, αυτός ο ρόλος μου «κούμπωσε» και μου προκάλεσε μια τρελή ικανοποίηση να παίξω τον άνθρωπο που θα ήθελα να είμαι. Σίγουρα, όταν ξεκινήσει να προβάλλεται η σειρά, θα συζητηθούν τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται, καθώς αφορούν την κοινωνία».

Πηγή:Χριστίνα Ζάχου iefimerida.gr

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ