2023-09-15 15:30:03
Φωτογραφία για ΕΡΤ1: ΠΡΕΜΙΕΡΑ «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα
Ο Ζερόμ Καλούτα προσκαλεί τους τηλεθεατές σε μια συναρπαστική και περιπετειώδη εξερεύνηση τόπων, ανθρώπων και παραδόσεων στη νέα ταξιδιωτική εκπομπή της ΕΡΤ1, «Φτάσαμε», που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, στις 17:00.

Με οδηγό το χιούμορ και τη διάθεση να γνωρίσει άγνωστες αλλά μαγευτικές γωνιές της Ελλάδας, να γίνει ένα με τους ντόπιους και να μυηθεί στον τρόπο ζωής, στις παραδόσεις και στις συνήθειές τους, ο Ζερόμ Καλούτα λέει «ναι» σε κάθε νέα πρόκληση.

Μπαίνει σε χωράφια, ανεβαίνει σε τρακτέρ, θερίζει, οργώνει και αρμέγει πρόβατα, εξερευνά δάση, σπήλαια και ιστορικά μονοπάτια, κατεβαίνει ποτάμια και δαμάζει κύματα, βουτά σε παγωμένα νερά, υφαίνει, κεντάει, μαγειρεύει φημισμένες τοπικές συνταγές και τραγουδά στα πιο απρόβλεπτα μέρη.

«Φτάσαμε»: Ένα διαφορετικό ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ, με υπέροχα τοπία, δράση, εξερεύνηση, γεύση, περιπέτεια, μελωδία και ξεχωριστούς ανθρώπους.


Επεισόδιο 1ο:

«Αργολίδα – Ύδρα»

Η άγνωστη, συναρπαστική Αργολίδα & η Ύδρα του Λέοναρντ Κοέν

Στην πρεμιέρα της νέας ταξιδιωτικής εκπομπής της ΕΡΤ1, «Φτάσαμε», ο Ζερόμ Καλούτα καλεί τους τηλεθεατές σε μια μαγευτική διαδρομή σε κρυμμένους θησαυρούς της Αργολίδας και της Ύδρας. Σ’ ένα ταξίδι, που συνδυάζει ιστορία και παράδοση με δράση και εξερεύνηση, κρύβει εκπλήξεις, συγκινήσεις, αναμνήσεις, ξεχωριστούς ανθρώπους και μελωδίες.

Στην Ερμιόνη, ο Ζερόμ συναντά τον τελευταίο καραβομαραγκό, Γιάννη Κοτταρά, ενώ με βάρκα από την Κοιλάδα φτάνει στο σπήλαιο Φράγχθι και με τη βοήθεια του γιατρού και πρώην δήμαρχου Κρανιδίου, Δημήτρη Καμιζή, ανακαλύπτει τη σημασία του στην ιστορία της εξέλιξης του ανθρώπου.

Στο χωριό Δίδυμα, επισκέπτεται τις Δολίνες, δύο γιγάντιους κρατήρες, που μοιάζουν  «εξωγήινοι», στο Πόρτο Χέλι δοκιμάζει για πρώτη φορά τις ικανότητές του στο θαλάσσιο καγιάκ και στο ημιορεινό Ηλιόκαστρο, μαθαίνει από την όμορφη οικογένεια της Μαριβόν τα μυστικά της κουζίνας και της αγάπης.

Η διαδρομή συνεχίζεται στην Ύδρα, όπου ο Ζερόμ ακολουθεί τα ίχνη του Λέοναρντ Κοέν, συνομιλώντας με ανθρώπους που τον έζησαν, όπως οι αδερφοί Γιώργος και Θανάσης Δασκαλάκης, εγγονοί της κυρά Σοφίας, που φρόντιζε το σπίτι του.

Ο Βρετανός ζωγράφος  William Pownall ξετυλίγει με συγκίνηση προσωπικές αναμνήσεις από τον φίλο του, Λέοναρντ Κοέν, και το ταξίδι ολοκληρώνεται μουσικά σε ένα μοναδικό χώρο, στο Old Carpet Factory Studio. Ο Stephan Colloredo-Mansfeld και η Ekaterina Juskowsky προσκαλούν τον Ζερόμ στο στούντιο, σε μια μουσική συνάντηση χωρίς πρόβα, αλλά πάντα με φόντο -και έμπνευση- το μοναδικό σκηνικό της Ύδρας.

Για το συγκεκριμένο επεισόδιο εργάστηκαν οι:

Κάμερα-Drone: Άρης Μπάσα

Ηχοληψία: Πέτρος Τσακίρης

Μοντάζ – Color Correction: Γιώργος Παπαϊωάννου

Μιξάζ: Yellowgroove – Μιχάλης Γραμματόπουλος

Ηχογράφηση – Voice over: Music Art Lab

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ