2023-09-15 15:28:37
Φωτογραφία για Chromebooks: Ευκολία στην επισκευή με υποστήριξη updates για 10 χρόνια

 



Σημαντική είδηση για όσους σκέφτονται να επενδύσουν για πρώτη φορά σε κάποιο Chromebook ή έχουν ήδη στην κατοχή τους κάποιο από τα διαθέσιμα μοντέλα που κυκλοφόρησαν μετά το 2021. Η Google ανακοίνωσε επίσημα ότι θα υποστηρίζει με αυτόματα updates όλα τα Chromebooks για τουλάχιστον 10 χρόνια, κάτι που σαφέστατα προσθέτει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην ήδη value-for-money φιλοσοφία της συγκεκριμένης κατηγορίας laptop.

Ξεκινώντας από το 2024, εάν έχετε αγοράσει Chromebook που κυκλοφόρησε μετά το 2021, τότε θα λαμβάνετε αυτόματα updates για 10 χρόνια. Για τα Chromebooks που κυκλοφόρησαν πριν το 2021 και βρίσκονται ήδη σε χρήση, θα υπάρχει η επιλογή να επεκτείνετε την υποστήριξη τους για 10 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησαν (π.χ. τα μοντέλα του 2017 θα αναβαθμίζονται έως το 2027).

Στην επίσημη σελίδα υποστήριξης η Google διευκρινίζει ότι η νέα πολιτική των updates για τα Chromebooks ενδεχομένως θα απαιτεί την συναίνεση του χρήστη, αλλά στην πλειοψηφία των μοντέλων οι κάτοχοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια ενέργεια.





Επιπλέον, η Google ανακοίνωσε τα σχέδια της για να καταστήσει τα Chromebooks εύκολα στην επισκευή, τόσο μέσω εξουσιοδοτημένων κέντρων service, όσο και από τεχνικούς σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, χωρίς να χρειάζεται κάποιο USB key. Σύμφωνα με την εταιρεία, με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί ο χρόνος επισκευής κατά 50%.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει ήδη συνεργασίες με τους κατασκευαστές Chromebooks για να επιλέγουν ανακυκλώσιμα υλικά και συσκευασίες στα νέα μοντέλα τους.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ