2023-09-28 08:15:17
Φωτογραφία για Διαθέσιμο το μεγάλο update των Windows 11, με Copilot, Paint με AI ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ



 Η ενημερωμένη έκδοση παρέχει στους χρήστες πρόσβαση στο νέο χαρακτηριστικό τεχνητής νοημοσύνης Windows Copilot, την ενημερωμένη και AI-powered έκδοση της Ζωγραφικής (Paint), το νέο εργαλείο αποκομμάτων για τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης (Snipping Tool), τη νέα εφαρμογή για τις Φωτογραφίες (Photos), την υποστήριξη πλατφορμών φωτισμού RGB ή ARGB, την εκσυγχρονισμένη Εξερεύνηση Αρχείων (File Explorer) και πολλά άλλα.



Αναμφισβήτητα, το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης των Windows 11 είναι το Windows Copilot, το οποίο ουσιαστικά φέρνει την γνωστή λειτουργία Συνομιλία με το Bing (Bing Chat) απευθείας στην επιφάνεια εργασίας των Windows 11. Εμφανίζεται ως πλαϊνή μπάρα στα Windows 11 και σας επιτρέπει να ελέγχετε τις ρυθμίσεις του υπολογιστή, να εκκινείτε εφαρμογές ή απλώς να υποβάλλετε ερωτήματα

. Η Microsoft έχει επίσης ενσωματώσει το Copilot σε διάφορα σημεία των Windows (π.χ. στην αναζήτηση). Το Copilot αποτελεί στην ουσία έναν ενισχυμένο με τεχνητή νοημοσύνη ψηφιακό βοηθό και ουσιαστικά αποτελεί την εφαρμογή του οράματος της Microsoft με την Cortana. Όπως είναι γνωστό, η Microsoft προχώρησε στον παροπλισμό της Cortana στα Windows 11 τον περασμένο μήνα με το Copilot ουσιαστικά να αποτελεί τον εξελιγμένο αντικαταστάτη της. 

Η Microsoft πρόσθεσε επίσης λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στη Ζωγραφική (Paint), στο εργαλείο αποκομμάτων για τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης (Snipping Tool) και στην εφαρμογή Φωτογραφίες (Photos) με το πρώτο να αποκτά χαρακτηριστικά που μοιάζουν ελαφρώς με το Photoshop, με υποστήριξη για διαφάνειες και layers.

Η εταιρεία πρόκειται σύντομα να προσθέσει επίσης μία νέα γεννήτρια εικόνων τεχνητής νοημοσύνης στην εφαρμογή Ζωγραφική (οι Windows Insiders μπορούν να εγγραφούν σε μια λίστα αναμονής για να αποκτήσουν πρόσβαση στη λειτουργία «Paint Cocreator» από σήμερα κιόλας ενώ οι υπόλοιποι χρήστες θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες). «Το Cocreator απελευθερώνει τη δημιουργικότητά σας, απλώς με την εισαγωγή μίας προτροπής με κείμενο και επιλέγοντας κάποιο στυλ για να δημιουργήσετε μία μοναδική εικόνα» εξηγεί ο Yusuf Mehdi, Επικεφαλής του τμήματος Καταναλωτικού Μάρκετινγκ της Microsoft σε μία ανάρτηση του στο επίσημο blog της εταιρείας για τα Windows. «Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υπόλοιπα εργαλεία του Paint για να βελτιώσετε περαιτέρω τη δημιουργία σας, είτε με την προσθήκη layers είτε με το να σχεδιάσετε από πάνω» συμπλήρωσε.

Η Microsoft χρησιμοποιεί «credits» για τη συγκεκριμένη λειτουργία δημιουργίας εικόνων της Ζωγραφικής κατά τη διάρκεια της περιόδου προεπισκόπησης. Για τη χρήση του Paint Cocreator, η εταιρεία πιστώνει 50 credits συνολικά (ένα για κάθε χρήση του χαρακτηριστικού). Μετά την ολοκλήρωση της περιόδου προεπισκόπησης, το συγκεκριμένο σύστημα πίστωσης ενδέχεται να αλλάξει σύμφωνα με την Microsoft. Ενδεχομένως αυτό να υποδηλώνει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να ξεκινήσει να χρεώνει για τη χρήση της λειτουργίας μελλοντικά.

Η αναβάθμιση του Snipping Tool με τεχνητή νοημοσύνη (AI) έρχεται με τη μορφή της εξαγωγής και της επεξεργασίας κειμένου. Πλέον, μπορείτε να αντιγράφετε κείμενο από μια εικόνα στο Snipping Tool και να το μοιράζεστε με άλλες εφαρμογές. Το χαρακτηριστικό είναι παρόμοιο με τη λειτουργία αντιγραφής κειμένου από εικόνες που υπάρχει τόσο στο Android όσο και στο iOS. Η Microsoft πρόσθεσε επίσης μία λειτουργία που σας επιτρέπει να διορθώνετε και να αποκρύπτετε αυτόματα διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικούς αριθμούς από εικόνες.

Μία ακόμα εφαρμογή που πλέον έχει ενισχυθεί με τεχνητή νοημοσύνη είναι η εφαρμογή Φωτογραφίες (Photos), με τους χρήστες να έχουν στη διάθεση τους μία νέα επιλογή θόλωσης φόντου. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό εντοπίζει αυτόματα το φόντο σε μια φωτογραφία για να αναδείξει το βασικό θέμα θολώνοντας το περιβάλλον στο παρασκήνιο. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν επίσης την ένταση του θολώματος ή ακόμη και να αλλάξουν τις περιοχές που θολώνουν. Όλες οι παραπάνω βελτιώσεις με τεχνητή νοημοσύνη στις εφαρμογές Ζωγραφική, Εργαλείο Αποκομμάτων και Φωτογραφίες είναι διαθέσιμες σε ένα περιορισμένο αριθμό χρηστών καθώς η διάθεση τους είναι σταδιακή. Ο στόχος είναι οι ενημερώσεις να φτάσουν σε όλους τους χρήστες των Windows 11 μέσα στους επόμενους μήνες.  

Η Microsoft πρόσθεσε επίσης μια βελτιωμένη εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή τους όταν επιθυμούν να προχωρήσουν με τη μετάβαση τους σε έναν νέο υπολογιστή εφαρμόζοντας αυτόματα τις υπάρχουσες ρυθμίσεις χάρη σε ένα αντίγραφο ασφαλείας που έχει δημιουργηθεί στο cloud. Μαζί, θα «μεταφερθούν» και οι καρφιτσωμένες εφαρμογές στο μενού Έναρξη όπως και στη γραμμή εργασιών ενώ οποιεσδήποτε εφαρμογές που έχουν κατέβει από το Microsoft Store θα αποκατασταθούν αυτόματα (άλλες εφαρμογές που έχουν κατέβει εκτός του Microsoft Store από τις ιστοσελίδες των κατασκευαστών θα πρέπει να εγκατασταθούν χειροκίνητα).

Αυτή η νέα ενημέρωση των Windows 11 επίσης εισάγει υποστήριξη και για passkeys -μια μέθοδο για την αποφυγή κωδικών πρόσβασης και τη χρήση του προσώπου, του δακτυλικού αποτυπώματος ή του PIN για την είσοδο των χρηστών στους λογαριασμούς τους. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν, να διαχειρίζονται ή να αποθηκεύουν passkeys και να τα χρησιμοποιούν για πρόσβαση σε εφαρμογές, υπηρεσίες και ιστοσελίδες.

Η Εξερεύνηση Αρχείων (File Explorer) αποκτά περισσότερο μοντέρνα εμφάνιση που περιλαμβάνει ένα σύγχρονο περιβάλλον χρήσης (UI) με μεγάλες μικρογραφίες αρχείων καθώς και ένα καρουζέλ που απεικονίζει τα πρόσφατα αρχεία και τα αγαπημένα.  

Αν είστε gamers, η Microsoft προχώρησε σε μία ενδιαφέρουσα προσθήκη στη συγκεκριμένη έκδοση των Windows: εγγενής υποστήριξη του φωτισμού RGB ή ARGB στον υπολογιστή σας. Το χαρακτηριστικό έχει την ονομασία «Δυναμικός Φωτισμός» (Dynamic Lighting) και επιτρέπει τη ρύθμιση του φωτισμού στον υπολογιστή (π.χ. στην μητρικά κάρτα, στην κάρτα γραφικών ή στους ανεμιστήρες και στο σύστημα ψύξης) καθώς κάνει χρήση του ανοικτού προτύπου HID LampArray.

Οι εταιρείες Acer, ASUS, HP, HyperX, Logitech, Razer και Twinkly συνεργάστηκαν με τη Microsoft για τη δημιουργία του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού, που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τον φωτισμό μέσα από την ενότητα «Ρυθμίσεις» των Windows 11. Έτσι, αν έχετε ποντίκι, πληκτρολόγιο, οθόνη, ανεμιστήρες ή οτιδήποτε άλλο διαθέτει δυναμικά ελεγχόμενο φωτισμό RGB, θα μπορείτε να ελέγχετε τον φωτισμό χωρίς να απαιτείται η εφαρμογή του κατασκευαστή της συσκευής. Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης τη δυνατότητα επιλογής μονάδων δίσκου και φακέλων για παιχνίδια από το Microsoft Store, όπως περίπου γίνεται και με την εφαρμογή Xbox που επιτρέπει την εγκατάσταση παιχνιδιών PC σε πρόσθετες μονάδες δίσκου.

Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης ορισμένες δυνατότητες που θα αρέσουν στους διαχειριστές περιβαλλόντων πληροφορικής και στους προγραμματιστές. Η Microsoft προχώρησε με τη συγκεκριμένη ενημέρωση στην ενσωμάτωση του Windows 365 Cloud PCs στα Windows 11. Το Windows 365 Boot επιτρέπει την απευθείας εκκίνηση σε Windows 365 Cloud PCs σε μια συσκευή ενώ το Windows 365 Switch επιτρέπει σε όσους χρησιμοποιούν Windows 365 να εναλλάσσονται μεταξύ μιας τοπικής επιφάνειας εργασίας και ενός Cloud PC εντός των Windows 11.

Οι προγραμματιστές επίσης αποκτούν πρόσβαση στο Dev Home, έναν ευκολότερο τρόπο εγκατάστασης και χρήσης μηχανών dev Windows. Το Dev Home αξιοποιεί τον Windows Package Manager (winget) της Microsoft για τη δημιουργία ενός αρχείου διαμόρφωσης/ ρύθμισης για την εγκατάσταση των εφαρμογών, των εργαλείων και των πακέτων που χρειάζονται. Περιλαμβάνει επίσης δυνατότητα διαμόρφωσης περιβαλλόντων προγραμματισμού στο cloud χρησιμοποιώντας τα Microsoft Dev Box και GitHub Codespaces.

Και δεν είναι μόνο τα παραπάνω. Η Microsoft σκοπεύει να παρουσιάσει και άλλα νέα χαρακτηριστικά στα Windows, τα οποία έχουν προγραμματιστεί να διατεθούν μέσω ενημέρωσης μέσα στο 4ο τρίμηνο του 2023. «Όπως ανακοινώθηκε τον Ιούλιο, η ενημέρωση Windows 11 2023 (έκδοση 23H2) θα κυκλοφορήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2023» ανέφερε ο John Cable, επικεφαλής του τμήματος εξυπηρέτησης και παράδοσης Windows της Microsoft σε μία ανάρτηση του στο επίσημο blog της Microsoft για τα Windows. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τι θα περιέχει η συγκεκριμένη έκδοση. Γνωρίζουμε ωστόσο ότι καθοδόν βρίσκεται ένας νέος volume mixer, εγγενή υποστήριξη για συμπιεσμένα αρχεία RAR και 7-zip, ετικέτες εφαρμογών (app labels) αλλά και η κατάργηση της ομαδοποίησης στη γραμμή εργασιών των Windows 11.  Αν θέλετε να λάβετε τη νέα μεγάλη ενημέρωση των Windows 11 τώρα, μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Windows Update και να ενεργοποιήσετε την επιλογή «Λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις μόλις είναι διαθέσιμες». Διαφορετικά, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τον Νοέμβριο και την Patch Tuesday για να την λάβετε. 



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ