2023-09-30 09:53:03
Φωτογραφία για Προκλητική Αγαπηδάκη στον Αυτιά: «Ό,τι γινόταν ως τώρα με το αντιγριπικό στο φαρμακείο ήταν παράνομο» (video)
Η υφυπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά και στον ΣΚΑΪ θέλοντας να υπερασπιστεί την πολιτική της στο φάρμακο, έπεσε σε τρομερές αντιφάσεις. 

Αφού μας είπε ότι ό,τι γινόταν μέχρι τώρα στα φαρμακεία ήταν παράνομο (!), όταν την ρώτησε ο δημοσιογράφος, πώς θα εμβολιαστεί με το αντιγριπικό εμβόλιο η μητέρα της πχ. που είναι άνω των 65, απάντησε ότι θα πρέπει να μιλήσει με τον προσωπικό της γιατρό (που είναι υπηρεσία που προωθήθηκε μόνο μέσω του ελληνικού φαρμακείου), να της γράψει το αντιγριπικο εμβόλιο τηλεφωνικά (!) αν έχει άυλη και θα πάει στο φαρμακείο να κάνει ΔΩΡΕΑΝ χωρίς να πληρώσει τίποτα στο φαρμακοποιο γιατί είναι παράνομο ( έτσι είπε) να κάνει αλλιώς το εμβόλιο. 

Η κ. Αγαπηδάκη σε όλη την τοποθέτησή της .....έθετε θέμα νομιμότητας του εμβολιασμού στο φαρμακείο, υπήρχε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι μέχρι τώρα ο πολίτης το πλήρωνε (!) ενώ τώρα θα δίνεται δωρεάν. Μιλάμε για απαράδεκτες δηλώσεις που προσβάλουν το φαρμακευτικό επάγγελμα και θίγουν έναν ολόκληρο επιστημονικό κλάδο που έβαλε τόση πλάτη κατά την πανδημία. 


Επίσης η κ. Αγαπηδάκη θεωρεί τόσο εύκολο ότι οι πολίτες - και ειδικά οι άνω των 65 - θα βρουν διαθέσιμο γιατρό του... δημοσίου (άρα όχι ιδιώτη που θα θελήσει ο άνθρωπος την νόμιμη αμοιβή του) για να τους συνταγογραφήσει το αντιγριπικό. 

Τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία - να της θυμίσουμε της κ. Αγαπηδάκη γιατί μάλλον το αγνοεί - ότι είναι ήδη υπερκορεσμένα και κλείνονται ραντεβού για συνταγογράφηση αρκετές ημέρες αργότερα έως και μήνες, ενώ κοινώς ομολογουμένως η συνταγογράφηση για αντιγριπικό εμβόλιο θεωρείται... αγγαρεία για τον ιατρό του δημοσίου και περιττή ενέργεια. Πόσο δε μάλλον για ηλικιωμένους ανθρώπους που ούτως ή άλλως θεωρούνται ομάδα υψηλού κινδύνου και πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν με τον ευκολότερο και πιο άμεσο τρόπο που υπάρχει. 

Κάνοντας τη διαδικασία πιο περίπλοκη, θα το σκεφτεί πολλές φορές ο πολίτης για να διενεργήσει τον εμβολιασμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την νοσηρότητα από γρίπη μέσα στον χειμώνα που έρχεται Δείτε το βίντεο:
farmakopoioi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ