2023-10-03 15:38:43
Φωτογραφία για Οι απίστευτες 3d  νωπογραφίες σε τοίχους κτιρίων του Patrick Commecy
Η street art είναι εδώ και πολλές δεκαετίες ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιούν πολλές πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο για τον εξωραϊσμό κτιρίων - δημόσιων χώρων, με τοιχογραφίες που ζωγραφίζονται απευθείας πάνω σε τσιμεντένιες επιφάνειες.

Οι απίστευτες 3d νωπογραφίες του Γάλλου Patrick Commecy κατορθώνουν ένα αντίστοιχο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με διαφορετική φιλοσοφία και τεχνική.

Τα έργα του Γάλλου καλλιτέχνη, απόφοιτου της Σχολής Καλών Τεχνών της Λυών, εμπνέονται από το γύρω του κάθε έργου αστικό περιβάλλον, λειτουργούν απόλυτα συμπληρωματικά σε αυτό και δημιουργούνται κυρίως όχι σε δημόσια σημεία, ακατακοίκητα κτίσματα κλπ αλλά στους τοίχους ψηλών κτιρίων που στεγάζουν ιδιωτικές κατοικίες ή επαγγελματικούς χώρους.

Το αποτέλεσμα είναι κάθε έργο να αποκτά υπερεαλιστική όψη πρόσοψης και να είναι πραγματικά πολύ δύσκολο, ειδικά από κάποια απόσταση, να διακρίνει κανείς ότι πρόκειται για ζωγραφική.



Το βασικό μέρος της κάθε νωπογραφίας δημιουργείται τμηματικά από τον P.Cοmmμcy και την ομάδα του σε καμβάδες οι οποίοι στην συνέχεια μεταφέρονται και τοποθετούνται στον τοίχο σε μορφή "παζλ" δημιουργώντας τα έργα που σε πολλές περιπτώσεις καλύπτουν επιφάνεια εκατοντάδων τμ

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό, καθώς το θέμα των έργων αισθητικά και χρωματικά δένει απόλυτα με τα ήδη υπάρχοντα χαρακτηριστικά κάθε κτιρίου και του περιβάλλοντος τοπίου ενώ έχει 3d όψη.

Οι ανθρώπινες φιγούρες που συχνά χρησιμοποιούνται στα έργα του Commecy δίνουν ακόμη πιο ρεαλιστική όψη στις ζωγραφισμένες προσόψεις κτιρίων και έτσι ακόμη και ακάλυπτοι χώροι, ημιτελή ή μισγκρεμισμένα κτίσματα κλπ αποκτούν όψη κατοικημένων κτιρίων και αλλάζουν εντελώς την γενική εικόνα της περιοχής. 



"Place Antoine Emile Moulin" - Patrick Commecy

Από το 2002 που ο P.Commecy ασχολείται με το συγκεκριμένο είδος τέχνης έχει δημιουργήσει, μαζί με την ομάδα του, περισσότερες από 150 τέτοιες τοιχογραφίες στη Γενεύη, τη Γένοβα, τη Λυών, τις Κάννες, τη Μασσαλία και πολλές ακόμη πόλεις. 

Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς τοιχογραφιών σε κτίρια με πολλές σχετικές βραβεύσεις. 

Η πιο πρόσφατη βράβευση αφορά το έργο "Place Antoine Emile Moulin" στην πόλη Μπεζιέ.

Το έργο, δημιουργημένο στην πρόσοψη ενός κτίσματος κλασικής τεχνοτροπίας, ενσωματώνεται πλήρως στην αρχιτεκτονική του κτιρίου και  απεικονίζει τον Antoine Emile Moulin, πατέρας του διάσημου αγωνιστή της Γαλλικής αντίστασης Jean Moulin, να διαβάζει την εφημερίδα του στο ισόγειο καφέ "Au Republican" μπροστά από την πλατεία που φέρει το όνομά του. 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

www.a-fresco.com


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ