2023-10-05 15:04:11
Φωτογραφία για Τεταμένη η σχέση με την εργασία για την πλειοψηφία των εργαζομένων παγκοσμίως



 Η HP Inc. παρουσίασε σημαντικά ευρήματα της πρώτης έρευνας HP Work Relationship, μιας ολοκληρωμένης μελέτης που διερευνά τις σχέσεις των εργαζομένων με την εργασία σε όλο τον κόσμο.* Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 15.600 ερωτηθέντες από διάφορους κλάδους σε 12 χώρες, αποκαλύπτει ότι η σχέση των εργαζόμενων με την εργασία βρίσκεται σε οριακό σημείο και οι επιπτώσεις είναι διάχυτες.

Όπως δήλωσε ο Enrique Lores, President και CEO της HP Inc.,

Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία να βελτιωθεί η σχέση των εργαζόμενων με την εργασία με τρόπους που θα είναι επωφελείς τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τις επιχειρήσεις. Ως ηγετικά στελέχη, πρέπει πάντα να αποκλείουμε τη λανθασμένη επιλογή μεταξύ παραγωγικότητας και ευτυχίας. Οι πιο επιτυχημένες εταιρείες βασίζονται σε κουλτούρες που επιτρέπουν στους εργαζόμενους να διαπρέπουν στην καριέρα τους και ταυτόχρονα να ευημερούν εκτός εργασίας.

Η μελέτη ανέλυσε περισσότερες από 50 πτυχές της σχέσης των ανθρώπων με την εργασία, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου της εργασίας στη ζωή τους, των δεξιοτήτων, των ικανοτήτων, των εργαλείων και των χώρων εργασίας, καθώς και των προσδοκιών τους από την ηγεσία των επιχειρήσεων. Η μελέτη εξέτασε επίσης τον αντίκτυπο που έχει η εργασία στην ευημερία των εργαζομένων, την παραγωγικότητα, τη συμμετοχή και την εταιρική κουλτούρα. Μέσω αυτής, η HP ανέπτυξε την μελέτη Work Relationship Index, η οποία είναι ένα μέτρο της σχέσης των εργαζομένων με την εργασία, που θα παρακολουθείται με την πάροδο του χρόνου. Διαπίστωσε ότι μόλις το 27% των knowledge workers έχουν σήμερα μια υγιή σχέση με την εργασία. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οι μη υγιείς σχέσεις με την εργασία επηρεάζουν την ψυχική, συναισθηματική και σωματική ευεξία των εργαζομένων

Σε αυτή την πρώτη στο είδος της μελέτη, η HP συνεργάστηκε με ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων, υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στον τομέα της πληροφορικής και knowledge workers, για να αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με τους παράγοντες που οδηγούν σε ουσιαστικές, παραγωγικές και σκόπιμες εργασιακές εμπειρίες. Τα ευρήματα αναδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει μια μη υγιής σχέση με την εργασία στη ζωή ενός εργαζομένου και στην επιχείρηση ενός εργοδότη.

Όταν οι εργαζόμενοι δεν είναι ευχαριστημένοι με τη σχέση τους με την εργασία, αυτό έχει αντίκτυπο στις επιχειρήσεις:

Ηθικό και αφοσίωση: Οι knowledge workers αναφέρουν μειωμένη παραγωγικότητα (34%), μεγαλύτερη αποσύνδεση από την εργασία (39%) και μεγαλύτερο αίσθημα αποκοπής (38%).

Διατήρηση: Ακόμη και όταν οι εργαζόμενοι έχουν ουδέτερη άποψη για τη σχέση τους με την εργασία, πάνω από το 71% σκέφτονται να εγκαταλείψουν την εταιρεία. Όταν δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι, ο αριθμός αυτός αυξάνεται στο 91%.

Οι μη υγιείς σχέσεις με την εργασία μπορούν να επηρεάσουν την ευημερία των εργαζομένων:

Ψυχική: Περισσότεροι από τους μισούς (55%) από αυτούς τους εργαζόμενους παλεύουν με την αυτοεκτίμηση και την ψυχική τους υγεία, αναφέροντας χαμηλή αυτοεκτίμηση και το αίσθημα ότι είναι αποτυχημένοι.

Συναισθηματικά: Τα ζητήματα αυτά επηρεάζουν φυσικά και άλλες πτυχές της ζωής τους, με το 45% να σημειώνει ότι οι προσωπικές τους σχέσεις με τους φίλους και την οικογένεια πλήττονται και περισσότεροι από τους μισούς (59%) είναι αρκετά εξαντλημένοι για να ασχοληθούν με τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα.

Σωματικά: Η ψυχική και συναισθηματική υγεία μπορεί να δυσχεράνει τη διατήρηση της σωματικής ευεξίας. Το 62% των εργαζομένων αναφέρουν προβλήματα με τη διατήρηση της υγιεινής διατροφής, τη γυμναστική και τον επαρκή ύπνο.

Προσδιορισμός των παραγόντων που οδηγούν σε μια υγιή σχέση με την εργασία

Οι προσδοκίες των εργαζομένων από την εργασία έχουν αλλάξει σημαντικά, ιδίως τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με το 60% σχεδόν των ερωτηθέντων. Το 57% των ερωτηθέντων σημείωσε ότι έχουν επίσης αυξηθεί οι προσδοκίες τους για τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζουν στην εργασία και στον εργασιακό χώρο.

Η έρευνα εξέτασε περισσότερους από 50 παράγοντες που συμβάλλουν σε μια υγιή σχέση με την εργασία, εντοπίζοντας έξι βασικούς παράγοντες που αντιπροσωπεύουν κρίσιμους άξονες και βασικές προτεραιότητες για τους επικεφαλής των επιχειρήσεων και αποτελούν τον Δείκτη που θα παρακολουθείται με την πάροδο του χρόνου.

Εκπλήρωση: Οι εργαζόμενοι αποζητούν εμψύχωση και πραγματική σύνδεση με την εργασία τους, αλλά μόλις το 29% των knowledge workers βιώνει αυτές τις πτυχές. Για να προσαρμοστούν στις εξελισσόμενες προσδοκίες του εργατικού δυναμικού, οι επιχειρήσεις πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην ικανοποίηση των εργαζομένων μέσω αυξημένης έκφρασης και εκπροσώπησης.

Ηγεσία: Οι νέοι τρόποι εργασίας απαιτούν νέα πρότυπα ηγεσίας, σύμφωνα με το 68% των διευθυντών επιχειρήσεων. Ωστόσο, μόνο ένας στους πέντε εργαζομένους θεωρεί ότι οι επικεφαλής έχουν εξελίξει ανάλογα τα πρότυπα ηγεσίας τους. Η καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης και της διαφανούς, ενσυναισθητικής ηγεσίας είναι ζωτικής σημασίας για το σημερινό εργασιακό περιβάλλον.

Ανθρωποκεντρικότητα: Μόνο το 25% των knowledge workers λαμβάνουν σταθερά τον σεβασμό και την αξία που αισθάνονται ότι αξίζουν, και ακόμη λιγότεροι βιώνουν την ευελιξία, την αυτονομία και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής που αναζητούν. Για να το αντιμετωπίσουν αυτό, οι διευθυντές πρέπει να δώσουν εμφανή βαρύτητα στο να θέτουν τους ανθρώπους σε προτεραιότητα και να τοποθετούν τις ομάδες τους στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων.

Δεξιότητες: Ενώ το 70% των εργαζομένων εκτιμά την ισχυρή εξουσία και τις τεχνικές δεξιότητες, μόνο το 31% αισθάνεται διαρκώς σίγουρο για την ικανότητά του σε ένα από τα δύο. Οι επιχειρήσεις με τις "βέλτιστες πρακτικές" έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στη δέσμευση των εργαζομένων, επενδύοντας στην ολιστική κατάρτιση και υποστήριξη.

Εργαλεία: Οι σημερινοί εργαζόμενοι θέλουν να έχουν λόγο στην τεχνολογία και τα εργαλεία που παρέχει ο εργοδότης τους και θέλουν αυτή η τεχνολογία να μην περιλαμβάνει αποκλεισμούς. Ωστόσο, η εμπιστοσύνη ότι οι εταιρείες θα εφαρμόσουν τα κατάλληλα εργαλεία για την υποστήριξη της υβριδικής εργασίας είναι χαμηλή, μόλις στο 25%. Το τεχνολογικό portfolio δεν είναι πλέον απλώς ένα βοηθητικό εργαλείο, αλλά αναδεικνύεται σε σημαντικό παράγοντα για τη δέσμευση των εργαζομένων, καθώς και για τη σύνδεση και την ενεργοποίηση.

Χώρος εργασίας: Οι εργαζόμενοι θέλουν μια ομαλή εμπειρία καθώς μετακινούνται μεταξύ των χώρων εργασίας - και δυνατότητα επιλογής του τόπου εργασίας τους κάθε μέρα. Οι αποδοτικοί υβριδικοί χώροι εργασίας, οι εύκολες μεταβάσεις, η ευελιξία και η αυτονομία θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επίδειξη εμπιστοσύνης στους εργαζομένους και την προώθηση μιας θετικής εργασιακής εμπειρίας.

Η εμπιστοσύνη και η συναισθηματική σύνδεση αποτελούν πλέον το κλειδί για την προσέλκυση και τη διατήρηση των εργαζομένων

Ο Δείκτης Εργασιακών Σχέσεων δείχνει ότι αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων του κόσμου με την εργασία. Η αύξηση της εμπιστοσύνης και της συναισθηματικής σύνδεσης στον εργασιακό χώρο ήταν ισχυρά και επαναλαμβανόμενα θέματα στους έξι βασικούς παράγοντες.

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις διευθυντές επιχειρήσεων αναγνωρίζουν ότι η συναισθηματικά έξυπνη ηγεσία είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο ένας ηγέτης μπορεί να είναι επιτυχημένος στο μέλλον. Είναι σημαντικό ότι η μελέτη διαπίστωσε ότι η συναισθηματική νοημοσύνη, η αυξημένη εμπιστοσύνη και αντιπροσωπευτικότητα έχουν σημαντικό βάρος στους εργαζόμενους: Το 83% δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένοι να κερδίσουν λιγότερα χρήματα για να βρουν έναν εργοδότη που εκτιμά αυτούς τους παράγοντες.

Ισχυρή εργασιακή κουλτούρα: Οι knowledge workers θα δέχονταν μείωση μισθού κατά 11% για να εργαστούν κάπου με ενσυναίσθητη, συναισθηματικά έξυπνη ηγεσία, και πάνω από το μέσο όρο δέσμευση και ικανοποίηση των εργαζομένων.

Ευελιξία: Το ίδιο ποσοστό θα έδινε 13% του μισθού του για να εργαστεί κάπου που τους επιτρέπει να εργάζονται οπουδήποτε και όποτε θέλουν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον σχετικά με την έρευνα Work Relationship Index, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του WRI και για να διαβάσετε την πλήρη έκθεση, επισκεφθείτε το HP Newsroom.

* Μεθοδολογία

Η HP διεξήγαγε μια διαδικτυακή έρευνα που διαχειρίστηκε η Edelman Data & Intelligence (DxI) και η οποία διεξήχθη μεταξύ 9 Ιουνίου και 10 Ιουλίου 2023 σε 12 χώρες: ΗΠΑ, Γαλλία, Ινδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ισπανία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Βραζιλία, Καναδάς και Ινδονησία. Η HP εξέτασε συνολικά 15.624 ερωτηθέντες - 12.012 knowledge workers (~1.000 σε κάθε αγορά), 2.408 υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στον τομέα της πληροφορικής (~200 σε κάθε αγορά) και 1.204 επιχειρηματικούς επικεφαλής (~100 σε κάθε αγορά).



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ