2023-10-06 17:54:25
Φωτογραφία για ΣΥΖΗΤΗΣΗ με την κα Χαλαζιά Άντα, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο  στο Δήμο της Ιεράς Πόλεως  του Μεσολογγίου , με τη Δημοτική παράταξη    ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ-  ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ  - ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ  με επικεφαλή τη κ  Όλγα Δασκαλή



 < ΣΥΖΗΤΗΣΗ  με τη  κ  Χαλαζιά Άντα, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο  στο Δήμο της Ιεράς Πόλεως  του Μεσολογγίου, με τη Δημοτική παράταξη    "ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ-  ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ  - ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ"  με επικεφαλή την κ  Όλγα Δασκαλή > 



Γράφει ο : Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής

 Μαθηματικός

 06-10-2023 

Αγαπητοί  Αναγνώστες...

Ευχαριστούμε από καρδιάς  τη  κα  Χαλαζιά Άντα για τη συμμετοχή της στη συζήτηση με θέμα   Δημοτικές Εκλογές 2023 στο Δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.  

Παρουσίαση της  κ  Χαλαζιά Άντας 

Γέννημα, θρέμμα της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, κόρη του Κωνσταντίνου Χαλαζιά με καταγωγή από την Λεύκα ορεινής Ναυπακτίας και της Λίτσας Χαλαζιά το γένος Γεωργιάδη Ποντιακής καταγωγής. Και οι δύο γονείς μου έζησαν, εργάστηκαν και δημιούργησαν σε αυτή την πόλη τιμώντας την ιερότητά της.

Σπούδασα στο Φυσικό τμήμα του ΕΚΠΑ, ενώ στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος έκανα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές με υποτροφία, στη Διαχείριση Περιβαλλοντικών κρίσεων και είμαι υποψήφια διδάκτωρ στο ίδιο τμήμα. Ταυτόχρονα εκπαιδεύτηκα σε διάφορα αντικείμενα στην Τεχνολογία της Πληροφορίας και των Υπολογιστών.

Έχω υπηρετήσει ως εκπαιδευτικός σε όλες τις βαθμίδες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχω ασκήσει καθήκοντα Διευθύντριας στο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου και στο Γυμνάσιο Αιτωλικού. Aπό την νέα σχολική χρονιά θα εργάζομαι ως Διευθύντρια στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου με Λυκειακές τάξεις και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να του δώσουμε τη θέση που του αξίζει.

Έχω εργαστεί ως συντονίστρια και ως συνεργάτιδα στην υλοποίηση  προγραμμάτων, σε τοπικά και διασυνοριακά δίκτυα και στην εφαρμογή καινοτομιών, για το περιβάλλον και την εκπαίδευση. Αρκετά από αυτά τα προγράμματα έχουν αποσπάσει βραβεία και επαίνους.

Έχω επιμορφωθεί και έχω προσφέρει επιμορφωτικό έργο σε προγράμματα που υλοποιεί το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), σε θέματα που σχετίζονται με την βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου.

Με τη συμμετοχή μου σε οργανωτικές επιτροπές για την  υλοποίηση μαθητικών φεστιβάλ, διαγωνισμών και εκθέσεων, με αρθρογραφίες, δημοσιεύσεις και εισηγήσεις  σε συνέδρια, περιοδικά  ποικίλης ύλης και εφημερίδες σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία αλλά και με ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής και διδακτικών μεθοδολογιών, στόχευα στην ευαισθητοποίηση των σχολικών κοινοτήτων σε κοινωνικά ζητήματα.

Εργάστηκα στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, ως επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης, τα χρόνια που το ίδρυμα ήταν σε πλήρη ανάπτυξη.

Μετά τις σπουδές μου στην Αθήνα με τον σύζυγό μου, Ευάγγελο Βαλλιανάτο δημιουργήσαμε την οικογένειά μας εδώ στο Μεσολόγγι και έχουμε τέσσερα παιδιά, την Βέρα, την Σεμίνα, την Δάφνη και τον Νίκο.

Αυτό που προσδοκώ και επιδιώκω είναι η αλλαγή των πραγμάτων προς το καλύτερο για όλο τον κόσμο,  γι΄ αυτό  και  συμμετέχω σε συλλόγους και ομάδες εθελοντικής δράσης. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκίνησε από τα γυμνασιακά μου χρόνια ως συμμετέχουσα σε άτυπες και τυπικές ομάδες-Μέλος του Πανελλήνιου Μαθητικού Κινήματος και αργότερα μετά τις σπουδές μου μέσα σε Συλλόγους και Φορείς της πόλης μου. Ιδρυτικό μέλος του Καλλιτεχνικού εργαστηρίου Μεσολογγίου και της ερασιτεχνικής θεατρικής του ομάδας «Πρόβα». Ιδρυτικό μέλος επίσης της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας «Πράξη 12» όπου δραστηριοποιούμε έως σήμερα.

Η πορεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 2019, ως Κοινοτική Σύμβουλος, όταν μας τίμησαν οι συντοπίτες μας με την ψήφο τους και εξέλεξαν το συνδυασμό μας «Για την Κοινότητα Μεσολογγίου» με επικεφαλή την Όλγα Δασκαλή. 

Η συνεργασία μου με την Όλγα Δασκαλή ξεκίνησε από το 2014 μέσα από τις δράσεις «Φαντάσου την πόλη» και «Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους» και έκτοτε διατηρείται και ενισχύεται μέσα από την δράση μας στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην κοινότητα Μεσολογγίου όπου οι πολίτες μας ανέδειξαν 1ο συνδυασμό το 2019.

Ερώτηση 1.  Ευχαριστώ κ Χαλαζιά για τη συμμετοχή στη συζήτηση.  Τη τρέχουσα Δημοτική Περίοδο  είστε μέλος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.  Πείτε μας για τις δράσεις του Συμβουλίου. Υπήρχε συνεργασία με το Δήμαρχο κ Λύρο και τη Δημοτική Αρχή; 

Απάντηση

  Δυστυχώς άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο αμέσως μετά τις εκλογές του 2019 και ακρωτηριάστηκε η βούληση των πολιτών και ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Ο ρόλος του κοινοτικού συμβουλίου απαξιώθηκε, άλλαξε ριζικά  ο  ρόλος, αφού  αφαιρέθηκε κάθε είδους αποφασιστική και εκτελεστική αρμοδιότητα. Είχαμε μόνο γνωμοδοτικό ρόλο  προς το Δημοτικό συμβούλιο και την Δημοτική αρχή για τα θέματα της κοινότητάς μας και δυστυχώς για την πόλη μας η Δημοτική αρχή  δεν αξιοποίησε το ανθρώπινο δυναμικό προς όφελος  της κοινότητας παρ' όλες τις προτάσεις μας για συνεργασία.  

Παρ’ όλες  όμως αυτές τις ανατροπές  και την έλλειψη συνεργασίας εκ μέρους της Δημοτικής  αρχής, δώσαμε τις μάχες μας για όλα τα θέματα της πόλης μας,  λειτουργήσαμε με συνέπεια, διαφάνεια και όπως προβλεπόταν από τη νομοθεσία, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο απολογιστικό έργο το οποίο είναι δημοσιευμένο.  Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μέλημά μας  ήταν  η σύνδεση των θετικών απόψεων και προτάσεων υποστηρίζοντας με συνέπεια την νομιμότητα, την οικονομία, την κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη.

Ερώτηση 2 Ποια είναι η γνώμη σας για τη Δημοτική Αρχή  της τρέχουσας Δημοτικής περιόδου; Ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου  χρειάζεται πολιτική αλλαγή  στις Δημοτικές  Εκλογές του 2023  ναι ή όχι και γιατί; 

Απάντηση

Θα ήθελα να ήμουν στην ευχάριστη θέση να παραδεχτώ ότι έχουμε σταθερά ανοδική πορεία στον Δήμο μας, έστω και σε μερικά ζητήματα, θα ήθελα πολύ να συμφωνήσω ότι υπάρχουν ισχυρές βάσεις σε κάποιους τομείς, ότι ο Δήμος μας δηλαδή χρειάζεται λίγο ακόμη για να γίνει ισχυρός και αξιόπιστος οργανισμός με σύγχρονη διοίκηση, με αποτελεσματική και διαφανή διαχείριση που ενδυναμώνεται συνεχώς σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του.  Δυστυχώς δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο γιατί δεν βλέπω να υπάρχει καμμιά εξέλιξη. Απουσιάζουν οι συμμετοχικές διαδικασίες, κάθε δραστήριος πολίτης αντιμετωπίζεται ως αντίπαλος και επικρατεί η αντίληψη “του ενός ανδρός αρχή”.

Εδώ και χρόνια καλλιεργείται ένας μη υγιής ανταγωνισμός ανάμεσα στις κοινότητες του Δήμου μας κι αυτό είναι ένα αγκάθι που δηλητηριάζει. Ο τρόπος για να προχωρήσουμε και ο τρόπος για να αλλάξει η ζωή μας σε αυτόν τον τόπο είναι να προχωρήσουμε με πολιτική που προωθεί την ομαδικότητα και τον υγιή ανταγωνισμό. Χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο για να μιλήσω για μια σειρά ιδεών από την συνύπαρξη, την συναίσθηση  και την ευθύνη μέχρι την ειλικρίνεια, το σεβασμό και την ανάληψη δράσης.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι  τα καλά αποτελέσματα είναι αποτέλεσμα πολλών ανθρώπων που ενώνουν τις ιδέες τους μέσα στη διάρκεια πολλών ετών. Αυτή την αντίληψη έχουμε και αυτή υποστηρίζουμε και θα υποστηρίζουμε. Ο συνδυασμός μας, “Όλγα Δασκαλή- Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία πολιτών” θα φέρει την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας γιατί έχει την φιλοσοφία άσκησης της πολιτικής, αυτή που σας περιέγραψα.

Ερώτηση 3 Ζούμε ιλαροτραγικές  καταστάσεις προεκλογικά στο Δήμο.  Πείτε τη γνώμη σας. 

Απάντηση

Σε αυτές τις εκλογές ζούμε πραγματικά μια κατάσταση που θα μπορούσαμε να την  χαρακτηρίσουμε υπερβολική, παράλογη και εκτός πραγματικότητας.

Ήταν πολλά τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, που με έκαναν να σκεφτώ “Μα καλά δεν σκέφτηκαν ότι κάτι τέτοιο τους εκθέτει, ότι θα καταλήξει το θέμα στα πρωτοσέλιδα, ότι αυτή η συμπεριφορά θα τους γυρίσει μπούμεραγκ;”. 

Πολλοί από τους αρχηγούς των συνδυασμών έχουν καλλιεργήσει προβληματικές καταστάσεις στην κοινωνία μας. Είναι δυστυχώς κάμποσοι εγωκεντρικοί τύποι,  που για να κατακτήσουν την κορυφή  πατούν επί πτωμάτων. Οι ανήθικες αποφάσεις τους και η κακή συμπεριφορά τους, από τα πιο επικίνδυνα ανθρώπινα ένστικτα, προκύπτει πιστεύω από την  αδυναμία τους να βρεθούν στη θέση κάποιου άλλου.  Η κοινωνία μας πρέπει να καταλάβει ότι αυτές οι πρακτικές την αποδυναμώνουν και την απαξιώνουν. 

Γι αυτό και πρέπει να επιλέγουμε σωστούς ανθρώπους για την εξουσία, ανθρώπους που έχουν ήδη ένα αίσθημα ευθύνης προς τους άλλους.  Στο  σουρεαλιστικό τοπίο κυριαρχούν πολλά γεγονότα,  θα ξεχωρίσω όμως και θα αναφερθώ στην πιο σουρεάλ κατάσταση που έζησα και που είναι  η προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να σπείρουν τη διχόνοια και το διαίρει και βασίλευε με ένα τρόπο εξωφρενικά αντιδεοντολογικό. 

Ερώτηση 4 Οι δύο κοιμώμενοι γίγαντες του Δήμου η λιμνοθάλασσα  Μεσολογγίου –Αιτωλικού   και οι κάμποι πρώην Δήμων Οινιαδών, Αιτωλικού, Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κατά τη γνώμη μου επιβάλλεται να αποδώσουν στους πολίτες πολύ περισσότερα από τα σημερινά. Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει; 

Απάντηση

Οι γίγαντες του τόπου μας, η λιμνοθάλασσα και οι πεδιάδες μας,  που όλοι ξέρουμε τη δυναμική τους,   εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν αποδίδουν όπως θα περιμέναμε. Αυτό φαίνεται από την οικονομική θέση των οικογενειών που ασχολούνται επαγγελματικά με την αλιεία, την γεωργία και την κτηνοτροφία. Η δυσκολία των επαγγελμάτων αυτών και η αβεβαιότητα της οικονομία τους, οδηγεί σε αποχώρηση αυτών που κατέχουν την τέχνη σε αυτά τα επαγγέλματα. Οι παλιοί προτρέπουν τα παιδιά τους να εργαστούν σε άλλους κλάδους που δεν έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα  λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Με δεδομένη την παραγωγή της λιμνοθάλασσας και των πεδιάδων μας απαιτείται η λήψη και η υποστήριξη με στοχευμένα μέτρα για την άμεση ή έμμεση παραγωγή προστιθέμενης αξίας στα προϊόντα μας.  Έτσι  θα ενισχυθεί  το επάγγελμα των αλιέων και των παραγωγών με παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας στο πλαίσιο πάντα της αειφορικής διαχείρισης της περιοχής.  Η διατήρηση των παραδοσιακών μεθόδων καλλιέργειας και αλιείας σε συνδυασμό με την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος είναι το στοίχημα που πρέπει να βάλλουμε.

Ο Δήμος μπορεί να στηρίξει με πολλούς τρόπους, να ενισχύσει τις επιχειρηματικές προτάσεις των συλλογικών φορέων με στόχο την αξιοποίηση των  προϊόντων της περιοχής αλλά και της ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος. Θα μπορούσε να βοηθήσει για την ανάπτυξη δράσεων Ψυχαγωγικής αλιείας που εφαρμόζεται σε πάρα πολλές χώρες και απευθύνεται σε ειδικό κοινό ερασιτεχνών αλιέων υψηλών απαιτήσεων.  Ανάπλαση των υφιστάμενων κτισμάτων στα ιχθυοτροφεία της λιμνοθάλασσας που διαχειρίζεται ο Δήμος και συνεργασία με την Περιφέρεια για την στήριξη δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.  Διαμόρφωση των προϋποθέσεων από  για την δημιουργία από τους ψαράδες και παραγωγούς της ελιάς, των ξινών, του ρυζιού, και των άλλων προϊόντων  που παράγουμε, πολύ μικρών βιοτεχνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων αλιπάστων, αυγοτάραχου ΠΟΠ, ελιά καλαμών, ελαιόλαδου. Το αυγοτάραχο παραγωγής των λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου Αιτωλικού που πιστοποιείται ως ΠΟΠ, η ελιά Καλαμών και ελαιόλαδο  ως ΠΓΕ πρέπει να αποτελέσουν τις  δυνάμεις ώθησης που θα παρασύρουν  και θα αναδείξουν το σύνολο της  παραγωγής του πρωτογενούς τομέα της περιοχής μας. 

Υπάρχουν αρκετά κτήρια εγκαταλελειμμένα στον Δήμο μας, ένα από αυτά  θα μπορούσε να γίνει Κέντρο διασύνδεσης φορέων,  παραγωγών,   αλιέων και επιχειρήσεων μεταποίησης  ως πυρήνας προσέλκυσης επισκεπτών για υλοποίηση προγραμμάτων που έχουν σχέση με τον τουρισμό και την διατροφή.

Ερώτηση 5   Τι γνώμη έχετε για τη Μαρίνα , τη ΔΕΥΑΜ, το νερό της  περιοχής του Αιτωλικού, το  παλιό Νοσοκομείο,   τα κτίρια του το 1ου Γυμνάσιο και του το  1ο  Λυκείου  της Ιεράς Πόλεως του  Μεσολογγίου; 

Απάντηση

Η Μαρίνα Μεσολογγίου, ένας  πόλος οικονομικής ανάπτυξης  που χρόνια δεν αποδίδει αυτά που πρέπει στην οικονομία του τόπου. Η άποψη του συνδυασμού μας είναι η επαναδημοπράτηση του έργου. Θα μπορούσε φυσικά ο Δήμος μας να αναλάβει ο ίδιος την λειτουργία μιας τέτοιας επένδυσης.   Στο χέρι μας είναι να το κάνουμε εάν το αποφασίσουμε με ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο λειτουργίας. Είναι απογοητευτική αυτή η στασιμότητα και αδράνεια εκ μέρους όλων των οργανισμών και φορέων που εμπλέκονται στην όλη διαχείριση.  Ένα πλωτό ξενοδοχείο θα μπορούσαμε να έχουμε εδώ και χρόνια στον τόπο μας. Αυτό θα βοηθούσε στην αύξηση των θέσεων εργασίας και οι νέοι άνθρωποι θα έμεναν στον τόπο τους.  

Δύο από τα βασικά προβλήματα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου που χρειάζονται επιτακτικά επίλυση είναι οι υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης. 

Ζούμε σε ένα τόπο με πλούσιο υδροφορικό σύστημα το οποίο μπορεί να παρέχει πόσιμο νερό σε κάθε κοινότητα του Δήμου.  Με ξεκάθαρα, ιεραρχημένα βήματα, με στόχο τη μεσοπρόθεσμη παροχή ποιοτικού νερού και ταυτόχρονα τη βιώσιμη διαχείριση των αποχετευτικών λυμάτων σε όλο τον Δήμο και σε κάθε Κοινότητα. Για το Αιτωλικό θα πρέπει να αναζητηθεί εναλλακτικός τρόπος ύδρευσης, ίσως μια μελέτη για νέα γεώτρηση στην πεδιάδα της Σταμνάς μπορεί να  εξασφαλίσει την επάρκεια ποιοτικού νερού νερού σε όλες τις  Κοινότητες που γειτνιάζουν και στο Αιτωλικό. Οι κάτοικοι του Αιτωλικού έχουν χάσει την αξιοπιστία τους απέναντι στο ζήτημα της ύδρευσης.  Στο Αιτωλικό αντιμετωπίζουμε και ένα πολύ μεγάλο  θέμα με την  ρύπανση των υδάτων της λιμνοθάλασσας.  Εκτός των άλλων έργων που έχουν εγκριθεί και είναι σε εξέλιξη για την λιμνοθάλασσα πρέπει να γίνει σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου με τον βιολογικό του Νεοχωρίου με ταυτόχρονη κατάργηση του υπάρχοντος Βιολογικού Αιτωλικού.

  Η ΔΕΥΑΜ που έχει αρμοδιότητα σε όλα  αυτά τα ζητήματα πρέπει να εξυγιανθεί οικονομικά,  να λύσει το ενεργειακό ζήτημα,  απαιτείται συνεχής διεκδίκηση για την ενίσχυση της εταιρείας με το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να μπορεί να λειτουργεί εύρυθμα. Πρέπει επίσης να αναπτυχθεί τεχνολογικά για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις. Η προμήθεια  και χρήση Ψηφιακών υδρομέτρων η επέκταση της τηλεμετρίας είναι μερικές άμεσες αναβαθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Και επιτέλους οι ενεργειακές ανάγκες της παραγωγής του αλατιού να βαρύνουν τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ και όχι τους δημότες.



Σε ότι αφορά τα σχολικά κτήρια, είναι πράγματι λυπηρό τα παιδιά μας να φοιτούν σε τόσο απαρχαιωμένες σχολικές εγκαταστάσεις και σε τολ. Πρώτη προτεραιότητα μιας δημοτικής αρχής είναι να προσφέρει στα παιδιά της σύγχρονα σχολικά κτήρια. Αν ο χώρος του σχολείου δεν είναι σωστά οργανωμένος ή είναι εγκαταλελειμμένος τότε τι μήνυμα και τι μάθημα περνάμε στα παιδιά ως κοινωνία; Είναι προτεραιότητα ο ανασχεδιασμός, η αναβάθμιση και η διατήρηση σε καλή κατάσταση των σχολείων μας.



Ερώτηση 6  Είστε Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου.  Μιλήστε για το σχολείο αυτό. Σε τι διαφέρει από τα άλλα Γυμνάσια.  Τι χρειάζεται  για να στηριχθεί; 

Απάντηση

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου με Λυκειακές τάξεις είναι ένα από τα εννέα αυτού του τύπου σχολεία στην Ελλάδα που έχει βαίνει στον 5ο χρόνο λειτουργίας του.  Διαφέρει από τα άλλα Γυμνάσια και Λύκεια ως προς το πρόγραμμα σπουδών. 

Είναι διαδημοτικό σχολείο αφού δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και μαθήτριες γειτονικών δήμων να φοιτήσουν μετά από κατατακτήριες εξετάσεις, οι οποίες γίνονται στον Ιούνιο για την Α΄ Γυμνασίου και τον Σεπτέμβριο για τις άλλες τάξεις. 

Οι μαθητές και μαθήτριές μας ερχόμενοι στο σχολείο πιστεύουν ότι θα ακολουθήσουν δύο παράλληλους δρόμους. Τον πρώτο δρόμο της γνώσης  με μαθήματα που σχετίζονται με τις  επιστήμες που είναι αυστηρός αλλά ωστόσο γοητευτικός και ο άλλος δρόμος, παράλληλος με τον πρώτο που περνά μέσα από την τέχνη των εικαστικών, του θεάτρου, του χορού όπου καλούνται συχνά να αναζητήσουν κρυφά νοήματα και σημασίες. Δεν αργούν όμως να καταλάβουν ότι οι δρόμοι αυτοί τέμνονται, ότι μπλέκονται μεταξύ τους και έχουν πολλά κοινά σημεία. 

Μια πολύ σημαντική δεξιότητα  που καλλιεργούν οι μαθητές σε αυτό το σχολείο είναι η   δημιουργικότητα, απαραίτητη πλέον σε κάθε πτυχή της επαγγελματικής πορείας ενός ανθρώπου.

Οι στεγαστικές ανάγκες αυτού του σχολείου είναι επιτακτικές. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθυστέρησης. Ενέργειες να εξευρεθεί λύση για το στεγαστικό απ΄όσο γνωρίζω δεν έχουν γίνει από την Δημοτική αρχή που είναι και η αρμόδια να κινήσει τις διαδικασίες. 

Το κτιριακό  αποτελεί τροχοπέδη ανάπτυξης όχι μόνο για το Καλλιτεχνικό σχολείο αλλά και για το συστεγαζόμενο σχολείο. Δυστυχώς οι χώροι και οι υποδομές δεν γίνεται να  μοιραστούν σε περίπτωση συστέγασης ισάξια και αυτό γεννά μια κατάσταση ανισότητας και μόνιμης δυσαρέσκειας. 

Ελπίζουμε  ο συνδυασμός μας  Όλγα Δασκαλή -Ισχυρός Δήμος Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών, να πάρει την εντολή να διοικήσει το Δήμο και από την νέα σχολική χρονιά να έχουμε μια μεσοπρόθεσμη λύση.



Ερώτηση 7 Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας.  Συνηθίζω αντί τελευταίας ερώτησης να δίνω την ευκαιρία στον συνομιλητή μου να  απευθυνθεί στους πολίτες όπως νομίζει. Παρακαλώ έχετε το λόγο. 

Απάντηση

Σας ευχαριστώ και  εγώ  κ. Τριαντακωσταντή για τη δυνατότητα να εκφραστώ και να επικοινωνήσω όσα σκέφτομαι με τους πολίτες. Κλείνοντας θα ήθελα να τους προτρέψω να σκεφτούν που θα δώσουν την ψήφο της την Κυριακή στις 8 Οκτώβρη. Θα ήθελα να τους προτρέψω να επιλέξουν από την 1η Κυριακή τον Δήμαρχο που θέλουν να τους εκπροσωπήσει. 

Πρέπει να σκεφτεί ο καθένας μας ποιος είναι αυτός ο Δήμαρχος που έχει τις ικανότητες και την εκπαίδευση να διοικήσει το Δήμο, ποιος μπορεί να διαχειριστεί με αξιόπιστο τρόπο τους οικονομικούς πόρους, ποιος μπορεί να διεκδικήσει  όλες τις προοπτικές για μια βιώσιμη και ανθρώπινη πόλη. 

Θα είναι φυσικά μεγάλη η τιμή μου να εκπροσωπήσω τους κατοίκους στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Στους στόχους μου εάν εκλεγώ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ι. Π. Μεσολογγίου βρίσκονται:

Η βελτίωση της καθημερινότητας του Δημότη με έμφαση στην βελτίωση της ευαλωτότητας, της ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος για βιώσιμη ανάπτυξη.

Η εξωστρέφεια και οι συνεργασίες του Δήμου για την εξέλιξη όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Δήμου μας

Η αύξηση των θέσεων απασχόλησης και η χάραξη πολιτικής για τους νέους, τα παιδιά, την οικογένεια και την τρίτη ηλικία.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη προς κάθε δημότη που περνάει δύσκολα και καλλιέργεια της κοινωνικής συνοχής.

Αγαπητοί  Αναγνώστες

Για μία ακόμη φορά η κ Άντα Χαλαζιά απέδειξε ότι είναι μία δυναμική γυναίκα.  Είναι αποφασισμένη να δώσει αγώνες.  Είναι βέβαιη η ανιδιοτέλεια της  στη συμμετοχή στα κοινά.  Έχει προσφέρει πολλά και θα προσφέρει ακόμα περισσότερα. 

Δεν όλοι οι άνθρωποι ίδιοι.  Δεν προσβλέπουν όλοι στο βόλεμα και τις προσωπικές εξυπηρετήσεις.  Η  Αναπτυξιακή πορεία του Δήμου και η Ευημερία των Πολιτών είναι οι προτεραιότητες της. 

 Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη κ Χαλαζιά  Άντα. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη Δημοτική παράταξη που συμμετέχει. 
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ