2023-10-10 17:25:02
Φωτογραφία για Αύξηση του ανταποδοτικού τέλους διεκδικεί η ΕΡΤ - Θέλει να γίνει πιο ανταγωνιστική...





Σε άτυπες διαπραγματεύσεις βρίσκεται η διοίκηση της ΕΡΤ με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Αντικείμενο των συζητήσεων είναι η πρόθεση της ΕΡΤ, την οποία έχει αποκαλύψει η στήλη, να βγει η εταιρεία εκτός των τηλεοπτικών μετρήσεων αλλά και η χρηματοδότησή της. Στο τραπέζι έχει πέσει η ιδέα να αυξηθεί το ανταποδοτικό τέλος κατά 0,50 λεπτά, ώστε στη συνέχεια η ΕΡΤ να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις παραγωγές της σε σειρές αλλά και τις αθλητικές διοργανώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν οι Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου και Μπάσκετ, όπως το Mundobasket, το Euro και το Mundial.



Οι ιδιωτικοί σταθμοί διαφωνούν έντονα στο ενδεχόμενο αύξησης του ανταποδοτικού τέλους άλλα και στο ενδεχόμενο να ανεβάσει κι άλλο η ΕΡΤ την ένταση του ανταγωνισμού. Η ΕΡΤ θέλει να συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη σειρών μυθοπλασίας, πεδίο στο οποίο η ιδιωτική TV έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια τη φετινή σεζόν, γι’ αυτό και η θέση των εκπροσώπων της είναι αρνητική.



Υπενθυμίζεται πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ΕΡΤ, με την επαναλειτουργία της το 2015, να επανέλθει στο ανταποδοτικό τέλος των 3,24 ευρώ της εποχής του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. Ο Νίκος Παππάς είχε εξαγγείλει το σχέδιο, ωστόσο, ύστερα από την έντονη αντίδραση της ΝΔ, που ήταν τότε αξιωματική αντιπολίτευση, η ΕΡΤ επανήλθε με το ανταποδοτικό των 3 ευρώ που ίσχυε επί ΝΕΡΙΤ, η οποία είχε μικρότερο αριθμό τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων.



Πηγή: typologies.gr



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ