2023-10-13 12:30:23
Φωτογραφία για Η Intel spoilάρει το Windows refresh για το 2024 εν μέσω φημών για τα Windows 12



 Η Intel προανήγγειλε μια "ανανέωση των Windows" για το 2024, η οποία ελπίζει ότι θα ενισχύσει τα έσοδά της. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναλυτών της Citi τον περασμένο μήνα ο CFO της Intel David Zinsner συζήτησε για την ανανέωση των Windows το επόμενο έτος, υπονοώντας ότι οι καταναλωτές μπορεί να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους λόγω μιας νέας έκδοσης των Windows.



 

"Στην πραγματικότητα πιστεύουμε ότι το 2024 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον χρήστη, ιδίως λόγω της ανανέωσης των Windows", δήλωσε ο Zinsner στο συνέδριο αναλυτών της Citi στις 6 Σεπτεμβρίου. "Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η βάση εγκατάστασης είναι αρκετά παλιά και απαιτεί ανανέωση. Πιστεύουμε ότι το επόμενο έτος μπορεί να είναι η αρχή αυτού του γεγονότος, έχοντας σαν καταλύτη των εξελίξεων τα Windows".

 

Τα σχόλια του Zinsner πριν από ένα μήνα εντοπίστηκαν από το PC Gamer και έρχονται μήνες μετά τη διαρροή αναφορών στα Windows 12 από εσωτερικά έγγραφα της Intel. Η Intel φέρεται να προετοιμάζει την desktop πλατφόρμα Meteor Lake για την επόμενη γενιά των Windows, που πιθανότατα θα ονομάζεται Windows 12.



Η Intel έχει ανακοινώσει επίσημα μέχρι στιγμής μόνο τα mobile chips Meteor Lake, τα οποία φτάνουν τον Δεκέμβριο με έναν ειδικό συνεπεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης στο εσωτερικό τους. Το Meteor Lake είναι η πρώτη CPU της Intel με διαφορετικά chiplets για κάθε συστατικό και η πρώτη στον κόμβο διεργασίας Intel 4. Η προσθήκη ενός συνεπεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να είναι σημαντική δεδομένης της ώθησης της Microsoft για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης μέσα στα Windows.

 

Η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει κανένα σχέδιο για τα Windows 12, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι η εταιρεία αναζητά σε μελλοντικές εκδόσεις των Windows την ενσωμάτωση λειτουργιών που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. "Καθώς αρχίζουμε να αναπτύσσουμε μελλοντικές εκδόσεις των Windows, θα σκεφτούμε και άλλα μέρη όπου η τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να διαδραματίσει φυσικό ρόλο όσον αφορά την εμπειρία", δήλωσε ο Yusuf Mehdi, επικεφαλής του καταναλωτικού μάρκετινγκ της Microsoft, σε συνέντευξή του στο The Verge νωρίτερα φέτος.

 

Είδαμε επίσης τη Microsoft να προσθέτει πρόσφατα το Copilot με τεχνητή νοημοσύνη απευθείας στα Windows 11 και να εστιάζει έντονα στην τεχνητή νοημοσύνη κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εκδήλωσης Surface. Η Microsoft πρόσθεσε επίσης ένα αποκλειστικό τσιπ νευρωνικής μονάδας επεξεργασίας (NPU) στο Surface Laptop Studio 2, αναφέροντας μόνο ότι θα φωτίσει τα Windows Studio Effects, όπως η άμεση οπτική επαφή και η αφαίρεση θορύβου φόντου. Η Microsoft φαίνεται να θέτει αθόρυβα τα θεμέλια για μια μεγαλύτερη εστίαση στην τεχνητή νοημοσύνη στα Windows και τα Windows 12, ενώ η ανανέωση υλικού που επικεντρώνεται στους συνεπεξεργαστές τεχνητής νοημοσύνης μοιάζει αναπόφευκτη σε αυτό το σημείο.



τεχνητή νοημοσύνη intel windows refresh windows 12 meteor lake

Φωτογραφία: Amelia Holowaty Krales / The Verge

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ