2023-10-19 08:29:07
Φωτογραφία για 8 Τρόποι για να φτιάξετε οικονομικά χειροποίητα χαλάκια
Για όλα τα σημεία που χρειάζεστε ένα μικρό -μεσαίου μεγέθους ή και ένα απλώς διακοσμητικό χαλάκι, υπάρχουν τρόποι να τα φτιάξετε μόνοι σας αξιοποιώντας είτε άχρηστα υφάσματα που ήδη διαθέτετε είτε πολύ οικονομικά έτοιμα χαλιά που θα βρείτε στην αγορά και που πολύ εύκολα μπορείτε να τους δώσετε διαφορετική όψη. 

Ακόμη και στους τύπους κατασκευών που αρχικά ίσως σας φαίνονται "περίπλοκοι" η βασική και επαναλαμβανόμενη διαδικασία δεν είναι καθόλου δύσκολη ανάλογα βεβαίως και με το μέγεθος του χαλιού που θα επιλέξετε να φτιάξετε. 

  

1. Με υφασμάτινα κουρελάκια και πλέγμα 

Θα χρειαστείτε μόνο κουρελάκια κομμένα από παλιά υφάσματα-ρούχα και ένα πλαστικό πλέγμα πάνω στο οποίο θα τα δέσετε.

Από τους πιο απλούς τρόπους για να φτιάξετε χαλιά σε κάθε σχήμα-μέγεθος-σχέδιο. Δείτε εδώ τις βήμα-βήμα οδηγίες κατασκευής. 

2. Με υφασμάτινες λωρίδες από παλιά υφάσματα


που θα πλέξετε σε "κοτσίδες" 

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα, ανάλογα και με τους χρωματικούς συνδυασμούς που θα χρησιμοποιήσετε στα υφάσματα, ενώ ο τρόπος κατασκευής τους είναι πολύ απλούστερος από όσο νομίζει κανείς βλέποντας τελειοποιημένο ένα τέτοιο χαλί ακόμη και μεγάλου μεγέθους.

Εδώ θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες, βήμα-βήμα οδηγίες και πολλά επιμέρους σχέδια ιδέες.

3. Από έτοιμα μικρά χαλάκια - κουρελούδες 

Πανεύκολος τρόπος για να εκμεταλλευτείτε πολύ οικονομικά χαλάκια-κουρελούδες που θα βρείτε στην αγορά, δημιουργώντας με αυτά χαλιά μεγαλύτερου μεγέθους. Απλώς ράψτε τα μεταξύ τους με χοντρή βελόνα και πετονιά. Μονόχρωμα χαλιά μπορείτε να τα ράψετε και με χοντρή κλωστή-νήμα ή σπάγγο σε χρώμα που θα δημιουργεί αντίθεση με το χρώμα των χαλιών.

Δείτε ενδεικτικά εδώ χαλάκια-κουρελούδες ιδανικά για αυτή τη χρήση. 

4. Από σκοινί

Τόσο σκοινί-σπάγγος σε φυσική απόχρωση όσο και χρωματιστό βαμβακερό σκοινί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξετε εξαιρετικά όμορφα μικρά ή μεγαλύτερα χαλιά για κάθε χρήση.

Δείτε εδώ λεπτομέρειες, βήμα-βήμα οδηγίες κατασκευής και πολλά επιμέρους σχέδια-ιδέες.

5. Με κομμάτια-ρετάλια από λεπτά χαλιά-μοκέτες

Παλιά φθαρμένα κατά τόπους χαλιά-μοκέτες, οικονομικά ρετάλια από μοκέτες που θα βρείτε στην αγορά σε πολύ οικονομικές τιμές, ακόμη και παλιά δειγματολόγια που με πολύ μικρό κόστος μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα εμπορίας χαλιών, μπορούν πανεύκολα να μετατραπούν σε ένα κανονικό χαλί όποιας διάστασης επιθυμείτε.

Απλώς κόψτε με κοπίδι-φαλτσέτα τα κομμάτια σε όποιο μέγεθος-σχηματισμό θέλετε και κολλήστε τα με πιστόλι σιλικόνης, το ένα δίπλα στο άλλο, πάνω σε ένα πλαστικό-λαστιχένιο υπόστρωμα ή χοντρή τσόχα. 

6. Με πομ πομ Ιδανικά για παιδικά δωμάτια και κρεβατοκάμαρες, τα ιδιαίτερα αυτά μαλακά και ζεστά χαλάκια από πομ πομ που θα φτιάξετε με οικονομικό νήμα για πλέξιμο. Δείτε εδώ λεπτομέρειες, βήμα-βήμα οδηγίες και πολλά σχέδια-ιδέες. 

7. Από έτοιμα οικονομικά χαλιά και stencils  Κάθε τύπου μονόχρωμο υφασμάτινο χαλί όπως και πολύ λεπτή μοκέτα-τσόχα μπορεί να αποκτήσει σχέδια στην απόχρωση που θέλετε αν απλώς τα χρησιμοποιήσετε σαν ...καμβά που θα βάψετε με την χρήση stencils. 

Χρησιμοποιείστε ένα stencil σε μεγάλο γεωμετρικό σχέδιο και χρώμα για ύφασμα σε σπρέϋ, το αποτέλεσμα του οποίου είναι ανεξίτηλο.

8. Από ύφασμα-ρετάλια υφασμάτων επίπλωσης-ριχτάρια Για σημεία που το χαλί που θα τοποθετήσετε δεν θα πατηθεί-καταπονηθεί ιδιαίτερα αλλά θα έχει κυρίως διακοσμητικό ρόλο αυτό μπορεί να δημιουργηθεί από χοντρό ύφασμα επίπλωσης, παλιά ριχτάρια σας κλπ.

Απλώς ενσωματώστε το ράβοντας το περιμετρικά πάνω σε ένα πλαστικό πλέγμα ή χοντρή τσόχα.

Ιδανικός και εύκολος τρόπος για να ...σετάρετε ένα χαλάκι με κάποια άλλα στοιχεία υφασμάτινα στοιχεία που υπάρχουν στον χώρο που θα το τοποθετήσετε π.χ διακοσμητικά μαξιλάρια, κουρτίνες κλπ. 

Και * Φυσικά και μπορείτε να συνδυάσετε τεχνικές και υλικά χρησιμοποιώντας π.χ κουρελάκια-σκοινί-πομ πομ στην ίδια κατασκευή και δημιουργώντας κάθε σχήματος και μεγέθους χαλιά με πολύ ιδιαίτερη όψη. 

* Σε κάθε τύπου DIY χαλί που δεν διαθέτει ιδιαίτερο πάχος-βάρος χρησιμοποιείστε το ειδικό αντιολισθητικό υπόστρωμα που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με χαλιά-μοκέτες, είναι ιδιαίτερα πρακτικό και θα κάνει ακόμη και το πιο λεπτό και ελαφρύ χαλί σας να παραμένει σταθερό στη θέση του. Δείτε, ενδεικτικά, εδώ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ