2023-10-19 09:27:05
Φωτογραφία για Φορολογική ενημερότητα: Με ένα ψηφιακό «κλικ» και για φορολογούμενους με ρυθμισμένες οφειλές

 



Mε ενα κλικ  στον υπολογιστή τους  οι φορολογούμενοι  με ρυθμισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων από το Δημόσιο. Αλλά και οι φορολογούμενοι με οφειλές στο Δημόσιο θα παίρνουν ενημερότητα  για μεταβιβάσεις ακινήτων.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καθιερώνει μέχρι το τέλος του μήνα ψηφιακές διαδικασίες και για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας με το όρο της παρακράτησης σε περίπτωση οφειλών και έτσι οι φορολογούμενοι  ψηφιακά και χωρίς ταλαιπωρία θα υποβάλλουν την αίτηση τους και θα εκδίδεται το πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας.

Στο αποδεικτικό, το οποίο θα έχει ισχύ μέχρι 1 μήνα, θα αναγράφεται το ποσοστό που θα παρακρατεί η Εφορία από τα χρήματα που πρόκειται να εισπράξει ο φορολογούμενος ή από το τίμημα της μεταβίβασης ακινήτου.





1. Είσπραξη χρημάτων. Το ποσοστό της παρακράτησης διαμορφώνεται από 10% έως και 70% και ορίζεται από τον προϊστάμενο της αρμόδιας για την επιδίωξη της είσπραξης των οφειλών υπηρεσίας εντός των ακόλουθων κατά περίπτωση ορίων:

10% επί του εισπραττόμενου ποσού όταν η αιτία χορήγησης του αποδεικτικού είναι η είσπραξη χρημάτων και έχει καταβληθεί μέσω της ρύθμισης συνολικό ποσό μεγαλύτερο του 70% της ρυθμισμένης οφειλής.30% επί του εισπραττόμενου ποσού όταν η αιτία χορήγησης του αποδεικτικού είναι η είσπραξη χρημάτων και έχει καταβληθεί μέσω της ρύθμισης συνολικό ποσό άνω του 50% έως και 70% της ρυθμισμένης οφειλής.50% επί του εισπραττόμενου ποσού όταν η αιτία χορήγησης του αποδεικτικού είναι η είσπραξη χρημάτων και έχει καταβληθεί μέσω της ρύθμισης συνολικό ποσό άνω του 30% έως και 50% της ρυθμισμένης οφειλής.70% επί του εισπραττόμενου ποσού όταν η αιτία χορήγησης του αποδεικτικού είναι η είσπραξη χρημάτων και έχει καταβληθεί μέσω της ρύθμισης συνολικό ποσό έως και 30% της ρυθμισμένης οφειλής.www.imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ