2023-10-20 14:00:02
Φωτογραφία για Κατερίνα Καινούργιου: Προς αποκατάσταση της αλήθειας,ας δούμε εάν τηρήθηκε η δημοσιογραφική δεοντολογία ή όχι
Κάποιες διευκρινιστικές λεπτομέρειες θέλησε να δώσει η Κατερίνα Καινούργιου μέσα από την εκπομπή της στον Alpha, αναφορικά με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από το Super Κατερίνα το πρωινό της Πέμπτης 19/10.

«Χθες έπαιξε στην εκπομπή μία μικρή ηχογραφημένη δήλωση του Γενικού Γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο κύριος Κώστας Βλαχάκης. Το απόγευμα, αμέσως μετά την εκπομπή, ο κύριος Βλαχάκης έκανε μία ανάρτηση στα social media, όπου υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε πως τον ηχογραφούμε», ανέφερε αρχικά η Κατερίνα Καινούργιου.

Η ανάρτηση του Κώστα Βλαχάκη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μαθήματα δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας. #Not. Δημοσιογράφος του AlphaTV με καλεί με επιμονή σήμερα για να κάνει ρεπορτάζ για τη χθεσινή πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η κουβέντα πάει γρήγορα στον γάμο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (να ζήσουν αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας).

Μου ζητάει τηλεφωνική επικοινωνία και αρνούμαι. Μου ζητάει ηχογραφημένη δήλωση και αρνούμαι. Μέσα σε όλα ήμουν σε χώρο που αδυνατούσα να μιλήσω. Συνεχίζει με παρακλήσεις τις ερωτήσεις για το πότε μας το ανακοίνωσε, τι του είπαμε κτλ. Απαντώ ευγενικά και κόβοντας ό,τι ανούσια πράγματα με ρωτούσε (αν χειροκροτήσαμε!). Μία κλήση λίγων λεπτών.


Με το κατάλληλο μοντάζ, την παγίδευση για δήθεν συναίνεση και άλλες ιστορίες έρχεται η καταγραφή της συνομιλίας μας (χωρίς να το γνωρίζω) να μετατρέπεται σε τηλεφωνική συνομιλία με την Κατερίνα Καινούργιου σε μια εκπομπή που ούτε καν ξέρω ποια είναι. Δεν την έχω δει και ποτέ. Η εκπομπή είναι σίγουρα μακριά από τις αισθητικές μου επιλογές και δεν την προτιμώ.

Με καλημερίζει κιόλας η αγαπητή παρουσιάστρια και συνεχίζει μία σύντομη, μονταρισμένη καταφανώς δήλωσή μου. Προφανώς επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

Αμέσως μετά την αναπαραγωγή της παραπάνω ανάρτησης, η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο από την πλευρά της και για λογαριασμό της εκπομπής που παρουσιάζει, μένοντας στους όρους «παγίδευση» και «ηχογραφημένη συνομιλία» που ο κύριος Βλαχάκης ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θέλω να ακούσουμε τη συνομιλία που είχε ο κύριος Βλαχάκης με την αρχισυντάκτρια της εκπομπής και να δούμε εάν τηρήθηκε η δημοσιογραφική δεοντολογία ή όχι.

Δύο φορές ενημερώνεται ότι ηχογραφείται και το πιο σημαντικό συναινεί στο τέλος, λέγοντας: βάλτε αυτή τη δήλωση. Αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας», τόνισε η Κατερίνα Καινούργιου.

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ