2023-10-26 16:52:46
Φωτογραφία για Υπ.Ανάπτυξης: Αν βάλουμε διατίμηση στο λάδι, θα κυκλοφορεί μόνο στη… «μαύρη» αγορά
Για την ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά αλλά και την τιμή του λαδιού ειδικότερα μίλησε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Ο Υπουργός μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε ότι «με βάση το νόμο που έχουμε ψηφίσει θα ελέγχουμε το περιθώριο κέρδους» και πρόσθεσε πως «όποιος παρανομεί από τις μεγάλες επιχειρήσεις θα έρχεται αντιμέτωπος με μεγάλες καμπάνες».

Συγκεκριμένα για το λάδι ανέφερε ότι «η τιμή του εκ των πραγμάτων θα αυξηθεί» και πως «αυτή τη στιγμή η κυμαινόμενη τιμή είναι 8 με 9 ευρώ».

«Ο πληθωρισμός του λαδιού στην Ισπανία είναι 67% και στην Ελλάδα 28,8%» ανέφερε επίσης ο Κώστας Σκρέκας. «Αυτο» όπως είπε σημαίνει «ότι υπάρχει έλλειψη, αυτό έχει εκτινάξει τις διεθνείς τιμές προς τα πάνω και έτσι αυτό μεταφέρεται στο ράφι» προσθέτοντας ότι οι πολίτες μπορούν να μπαίνουν στην εφαρμογή e-katanalotis για να επιλέγουν τα καταστήματα με τις χαμηλότερες τιμές.


Το υπουργείο ελέγχει τα περιθώρια κέρδους των τυποποιητικών μονάδων, έλεγχοι γίνονται σε όλη την αλυσίδα, μετά τον παραγωγό, διευκρίνισε λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε τις εξαγωγές»,

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να βάλουμε διατίμηση στο λάδι» γιατί δεν θα είχαμε λάδι στην Ελλάδα. Σε περίπτωση διατίμησης όπως είπε το λάδι θα εξαφανιστεί από τα ράφια «όπως έγινε στην Ουγγαρία που έβαλε πλαφόν σε ορισμένα προϊόντα», θα γίνει όλο εξαγωγή σε χώρες με ακριβότερη τιμή. «Το λάδι θα κυκλοφορούσε μόνο στη «μαύρη» αγορά και σε πολύ ακριβές τιμές».

«Όταν πας σε διατίμηση, πρέπει να είσαι έτοιμος να βάλεις και δελτίο» συμπλήρωσε.

Όπως υποστήριξε ο Υπουργός Ανάπτυξης «σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχει μπει διατίμηση» και πρόσθεσε ότι οι παραγωγοί έχουν κακές χρονιές που μπαίνουν ακόμα και “μέσα” και έχουν και κάποιες λίγες καλές, θα πουλήσουν όσο επιτρέπει η αγορά.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ