2023-11-04 23:20:24
Φωτογραφία για Εικόνες κατάρρευσης στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος». Πτώση οροφής, τραυμάτισε γιατρό
Σοκάρουν οι εικόνες κατάρρευσης στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη, όπου έπεσε η οροφή και τραυμάτισε έναν γιατρό.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του thesstoday, oι πλάκες της οροφής αποκολλήθηκαν εντελώς από το ταβάνι και προσγειώθηκαν στο σαλόνι όπου αναπαύονται οι γιατροί, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του χειρουργού που βρισκόταν από κάτω. Στους τοίχους υπάρχει μούχλα και εκτεταμένες φθορές, ενώ τμήμα από το πάτωμα έχει ξεκολλήσει. Και όλα αυτά, σε έναν χώρο που προσφέρεται για ανάπαυση του ιατρικού προσωπικού που εργάζεται εφημερίες.

Άγιος Δημήτριος/ thesstoday (gallery)

«Εδώ και χρόνια ζητάμε να αλλάξει η οροφή, αλλά σήμερα έγινε το κακό»

Ο πρόεδρος των Εργαζόμενων του Νοσοκομείου, Στέφανος Χατζηλιάδης τονίζει στο thesstoday.gr ότι «εδώ και χρόνια ζητάμε να αλλάξει η οροφή, αλλά σήμερα έγινε το κακό».

Ο ίδιος κάνει λόγο για παραμέληση από πλευράς της διοίκησης του νοσοκομείου τονίζοντας πως “εδώ και αρκετά χρόνια είχαμε ζητήσει να αλλαχθεί η οροφή, όμως η διοίκηση ασχολείται με δευτερεύοντα ζητήματα και μας απαντάει πως δεν υπάρχουν χρήματα. Εδώ και πέντε χρόνια ζητάμε εξωραιοποίηση του χώρου, να βαθύνουν οι κοιτώνες, όμως δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν είναι ανθρώπινες αυτές οι συνθήκες”.


Ο ίδιος αναφέρει ότι ο γιατρός τραυματίστηκε από τις μεγάλες πλάκες της οροφής, που έπεσαν πάνω του. “Ευτυχώς χτύπησε ελαφρά, θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα, αν έπεφτε απευθείας στο κεφάλι του. Μιλάμε για έναν χώρο που φιλοξενεί τους γιατρούς που έχουν εφημερία, τουλάχιστον 15 άτομα σε καθημερινή βάση και σε γενική εφημερία τα διπλάσια”, εξηγεί. Μάλιστα, κατασκευές στο συγκεκριμένο σημείο έγιναν και πριν από ένα χρόνο, καθώς όποτε έβρεχε υπήρχε εισροή υδάτων στο εσωτερικό του κτιρίου και στους κοιτώνες. “Είχαμε ζητήσει να αλλαχθεί η κεραμιδοσκεπή αλλά λόγω του μεγάλου κόστους έγινε μόνο η επισκευή”, σημειώνει.

Μεγάλο πρόβλημα για το νοσοκομείο αποτελεί η υποστελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας σύμφωνα με τον κ. Χατζηλιάδη. “Δεν υπάρχει τεχνικό προσωπικό για να αναλαμβάνει αυτά που προκύπτουν. Υπάρχουν 2-3 τεχνικοί που δεν αρκούν, ενώ κανονικά πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 15. Προσπαθούν, αλλά δυστυχώς δεν αρκούν και πρέπει να περιμένουμε να διορθώνονται όλα από εργολάβους”, σημειώνει ο πρόεδρος των Εργαζόμενων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τhesstoday.gr ο χειρουργός που χτυπήθηκε από την οροφή είναι σε καλή κατάσταση καθώς τα χτυπήματά του ήταν ελαφρά.
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ