2023-11-09 15:03:23
Φωτογραφία για «Akis’ Food Tour» με τον Άκη Πετρετζίκη  - Μάθε τα πάντα γι'αυτήν... - Πότε κάνει πρεμιέρα;



H πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή, το «Akis’ Food Tour», το υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη, επιστρέφει στις οθόνες μας. Ο αγαπημένος μας σεφ βάζει τα κατσαρολικά στο ντουλάπι, αφήνει πίσω του το στούντιο και ξεκινά να ταξιδεύει στην Ελλάδα. Αποστολή του; Να εξερευνήσει τις κουζίνες στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας. Από τα Ψαρά μέχρι την Ήπειρο και από τον Έβρο ως τον Ψηλορείτη, ο αγαπημένος μάγειρας μας παίρνει μαζί του σε μια αντισυμβατική γαστρονομική περιπέτεια. Μαγειρεύει σε τεράστια καζάνια, κρυφοκοιτάζει μέσα στις ξένες κατσαρόλες, πλέκει σκόρδα, «κυνηγάει» μανιτάρια, χορεύει γύρω από πλούσια τραπέζια, φτιάχνει ντόπια ζυμαρικά και εμπνέεται από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές της χώρας.

Συνοδοιπόροι του στο «Akis’ Food Tour» II είναι οι τηλεθεατές που του προτείνουν τα μέρη που επισκέπτεται αλλά και οι ντόπιοι κάτοικοι κάθε περιοχής που τον βοηθούν να ανακαλύψει τι σημαίνει πραγματικά «υψηλή γαστρονομία» στις ντόπιες κουζίνες, στα χωράφια και τα βουνά της Ελλάδας. Βάλτε πινέζες στα πιο απομακρυσμένα σημεία του χάρτη και ετοιμαστείτε. Ο Άκης μας ξεναγεί σε Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Κάρπαθο, Ορεινή Κρήτη, Τήνο, Φλώρινα, Γρεβενά, Κόνιτσα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Βόρειο Έβρο και στη Θεσσαλονίκη των παιδικών του χρόνων.

Η πιο νόστιμη ταξιδιωτική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης κάνει πρεμιέρα από το ακριτικό νησί της Λέσβου. Ο Άκης φτάνει στο φημισμένο προσκύνημα του Ταξιάρχη στα βόρεια του νησιού και δοκιμάζει το κισκέκι, ένα ιδιαίτερο γιορτινό φαγητό που σιγοβράζει 24 ώρες σε μεγάλα καζάνια. Σηκώνει μανίκια και συμμετέχει μαζί με τους άντρες του χωριού στη διανομή του φαγητού. Στο ίδιο χωριό, συναντά τον Στέλιο Σταμάτη, έναν από τους τελευταίους παραδοσιακούς αγγειοπλάστες του Αιγαίου.

Στο χωριό Πέτρα μαθαίνει τον παραδοσιακό τρόπο που τρώγονται τα όσπρια στο νησί και παραμιλάει με τα μελωμένα ρεβύθια με κρέας σε πήλινο σκεύος που μόλις έχουν βγει από τον ξυλόφουρνο. Τα ιδιαίτερα μαθήματα νησιώτικής γαστρονομίας συνεχίζονται στο χωριό Αγία Παρασκευή όπου οι γυναίκες του χωριού τον βάζουν να πλάσει «κουπέπια», τραγανά κουπάκια από τραχανά που γεμίζονται με κάθε είδους υλικά.

Το απόγευμα, με θέα το ηλιοβασίλεμα του Μολύβου, μια παρέα ντόπιων μυεί τον Άκη στην πιο νόστιμη ιεροτελεστία: τον μαθαίνει τον σωστό τρόπο να πίνει το ούζο της Λέσβου μαζί με δεκάδες παραδοσιακούς ουζομεζέδες. Την επόμενη μέρα, ο Βαγγέλης ο Τεκές, ο πλανόδιος ψαράς του Μολύβου συναντά τον Άκη και τον παίρνει μαζί του σε μια…εμπορική αποστολή.

Και αφού ξεπουλήσουν, το «Akis’ Food Tour», συνεχίζεται στα νότια του νησιού. Στο ορεινό χωριό της Αγιάσου παρακολουθούμε πως σερβίρονται τα κόλλυβα με κρασί και ψωμί, βλέπουμε τον Άκη να γεύεται την περίφημη βασιλόπιτα με τα χίλια φύλλα και στη συνέχεια μαθαίνουμε τη συνταγή για κεφτέδες από φύλλα παπαρούνας.

Στο τέλος του επεισοδίου, ο αγαπημένος μάγειρας μαγεύεται από την αστική κουζίνα που γεύεται στις κουζίνες των αρχοντικών της Μυτιλήνης και ζαλίζεται από τις γεύσεις, τις μυρωδιές, τις ελιές, τα τυριά και τις νοστιμιές που ανακαλύπτει στην αγορά της πόλης.

Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία που πραγματικά δείχνουν την Ελλάδα, όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

Το πιο γευστικό tour ξεκινά στον Alpha!

«Akis’ Food Tour» με τον Άκη Πετρετζίκη – Πρεμιέρα Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, στις 20:00





Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ